De Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaatverpleegkundigen (NVHVV) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en diegenen die  beroepsmatig betrokken zijn bij de cardiovasculaire zorg.


 
 
Op 19 juni jl. is tijdens de Algemene Ledenvergadering Gerlinde Mulder aangetreden als vicevoorzitter. Zij zal in december het voorzitterschap overnemen van Patricia Ninaber, die dan als past-chair nog een jaar zal aanblijven.
 
Het bestuur van de NVHVV wenst Gerlinde veel succes en plezier in deze functie.
 

Overgangsregeling wet BIG regieverpleegkundigen
 
Het bestuur van de NVHVV heeft minister Bruins aangeboden om als beroepsvereniging mee te denken over de invulling en uitvoering van de functiedifferentiatie mbo-hbo waarbij verpleegkundigen worden ingezet op taken en deskundigheid waarvoor ze zijn opgeleid en competent zijn. De verkenner, de heer Rinnooy Kan gaat eerst met de beroepsgroep van verpleegkundigen, werknemers en werkgevers in gesprek en op een later moment wil hij mogelijk nog in gesprek met de NVHVV.
 
 
De voorbereidingen voor de zesde editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken!’ zijn inmiddels begonnen! De landelijke campagne is gestart op 6 september.
Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2019 de inzet van Stoptober via zorgprofessionals. Zodat zorgprofessionals de campagne tijdig en adequaat bij hun patiënten onder de aandacht kunnen brengen. Hieronder leest u wat het Trimbos-instituut u zoal te bieden heeft.
U kunt gratis een Stoptober Toolkit 2019 bestellen via de Trimbos-webwinkelZolang de voorraad strekt, OP=OP!
 
Lokale of regionale afstemming
Wilt u aanhaken aan een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wilt u hier zelf het voortouw in nemen? Dan kan afstemming gezocht worden met uw GGD-regio. U kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nlMeer informatie op de websiteOok vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te bedden in uw contactmomenten. Heeft u na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.
 

 
Bijdrage proefschriften
De NVHVV wil graag onderzoek stimuleren. In dit kader biedt de NVHVV verpleegkundigen of allied professionals die gaan promoveren een grant aan voor een deel van de drukkosten.
 
Bent u lid van de NVHVV en voert u cardiovasculair onderzoek uit in het kader van promotie-onderzoek? Dan kunt u bij de NVHVV een aanvraag doen voor tegemoetkoming voor een deel van de drukkosten van het proefschrift. De bijdrage bedraagt maximaal € 250,00.
 
Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze kunt u terugvinden op onze website, samen met het aanvraagformulier. Voor meer informatie, zie www.nvhvv.nl/over/bijdrage-proefschrift.
 
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het bureausecretariaat via secretariaat@nvhvv.nl.
 

Laatste mogelijkheid indienen abstracts voor CarVasZ

Heeft u een onderzoek of kwaliteitsverbeteringsproject uitgevoerd en wilt u de resultaten delen met collega’s, dan nodigt de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek u uit een abstract in te sturen voor een presentatie van tien minuten tijdens het CarVasZ congres 2019.
 
Voordeel voor tien auteurs die een abstract indienen!
Vijf auteurs (nummer 1 t/m 5) van de beste abstracts mogen een presentatie geven. Hun abstract komt in de CarVasZ-App en zij krijgen gratis toegang tot CarVasZ 2019. De overige vijf auteurs die een goed abstract indienen (nummer 6 t/m 10) krijgen 50% korting op de entree van het congres. Hun abstract wordt ook opgenomen in de CarVasZ-App.
 
Abstracts kunnen ingediend worden door deze te mailen naar: info@congresscompany.com.
Abstract deadline: maandag 23 september 2019 (verlengd). Uiterlijk 25 september 2019 hoort u of uw abstract is geaccepteerd.
 
Klik hier om de richtlijnen voor een abstract te downloaden.
 
Wij zien uw bijdrage graag tegemoet.
 

 
Het is zover, op maandag 9 september jl. is de nieuwe website van de NVHVV live gegaan.
Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen. Klik hier om naar de website te gaan.
 

 
Vacature vicevoorzitter NVHVV
Word jij onze nieuwe vicevoorzitter?
Ben jij een inspirerend, richtinggevend persoon en op zoek naar een nieuwe uitdaging, solliciteer dan op deze uitdagende functie. Klik hier voor meer informatie.

Vacature duovoorzitterschap werkgroep Congressen
Ben jij betrokken bij de patiënt met cardio-vasculaire aandoeningen en heb je affiniteit met het organiseren en coördineren van evenementen? Dan is het voorzitterschap van de werkgroep Congressen van de NVHVV wellicht een nieuwe uitdaging voor je. Klik hier voor meer informatie.
Vacatures bij de werkgroepen
Graag verwelkomen een aantal werkgroepen nieuwe werkgroepleden. Kijk hier naar de beschrijving van de vacatures. Het is ook altijd mogelijk informatie op te vragen of een open sollicitatie te sturen naar de werkgroepen die niet vermeld staan, ga naar de pagina van de werkgroep waar uw interesse naar uitgaat voor het mailadres.
NIEUWSBRIEF
September 2019
 
In deze nieuwsbrief

Vrijdag 22 november 2019
 
Op vrijdag 22 november is weer het jaarlijkse CarVasZ-congres. Het belooft weer een inspirerend en leerzame dag te worden met enthousiaste sprekers.

Agenda 2019
Congressen en scholingen
24 september en meer data
Advanced Life Support (ALS)
Ikazia Ziekenhuis Rotterdam / Leerhuis
 
27 september
Nationale Hartfalendag 2019,
Medcon International
 
1 oktober en meer data 
Workshop OCT Basis, Abbott Vascular
 
1 oktober en meer data
Basisopleiding kwaliteitsmanagement, Ogive
 
4 oktober
VITHaS symposium 2019
 
4 oktober
Tavi Specialist Nurses Meeting 2019
Edwards Lifesciences
 
9 oktober
Vervolgconferentie transmurale antistolling
"De Toekomst van antistollingszorg in NL"
10 oktober
9e Jaarcongres ClaudicatioNet,
Congress Company
 
14 oktober en meer data
Het Atriumfibrilleren Spreekuur 2019,
Two Hands Events

 
19 oktober
Vlaams cathlabsymposium 2019,
 
23 oktober en meer data
Basistraining Motivational Interviewing, Academie voor Motivatie & Gedragsverandering
 
29 oktober
Regionale CCU bijscholing Cardiogenetica, MCL Academie
 
31 oktober
Thoraxoncologie, oorzaak en gevolg, Erasmus MC MCHC Cardiologie
 
7 november
NVVC Najaarscongres, 4Pulse
 
8 november
Advanced OCT, Abbott Vascular
 
11 november en meer data
Workshop OPening the ’BLACK BOX’ of Physiology, Abbott Vascular
 
22 november

E-learning
Online WMO/GCP-training, www.gcpcentral.com
 
Voor deze scholingen is accreditatie aangevraagd bij de NVHVV. Zie voor meer informatie en data de PE-Online agenda:
klik hier.
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HART- EN VAATVERPLEEGKUNDIGEN
U ontvangt dit bericht omdat u lid bent / bent geweest van de NVHVV of hebt deelgenomen aan CarVasZ of op andere wijze hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de NVHVV.