Cari amici, beste wijnvrienden,
 
We missen allemaal ons geliefde Italië en naar alle waarschijnlijkheid zal het nog even duren vooraleer we vrij kunnen reizen naar la bella Italia. Ook onze voorjaarsdegustatie begin juni valt jammer genoeg in het water.
 
Om toch wat Italiaanse vibes binnenshuis te halen, stellen we vier unieke degustatieboxen samen: Wervelend Wit, Spannend Siciliaans, Piemontese Parels & Toscaanse Toppers
 
Elke degustatiebox bestaat uit een selectie van 6 flessen met het beste uit Noord-West Italië (volledig wit), Sicilië, Toscane en Piemonte. Elke line-up is een mix geworden van nieuwigheden, bestsellers en 'coup de coeurs'. Stuk voor stuk wijnen die we tijdens onze openflessendagen dachten in de kijker te zetten.
 
Maak samen met ons een reis doorheen vier fantastische Italiaanse regio's en haal het beste van Italië in huis!
 
Daarnaast zijn we verheugd om een unieke wijn te mogen lanceren, eentje die niet op de lijst van de voorjaarsprimeur stond. Normaal ging het domein deze bijzondere wijn lanceren tijdens Vinitaly, de jaarlijkse wijnbeurs in Verona begin april, maar zoals vele events werd ook deze grote wijnhappening afgelast. Toch werd er beslist om de wijn op de markt te brengen. Overigens kregen wij begin dit jaar de wereldwijde primeur bij ons bezoek aan het domein, onze voorlopig laatste wijntrip naar Italië.
 
We spreken hier over de Barolo Riserva Monprivato Ca’ d’Morissio 2012 van de onnavolgbare familie Mascarello. Deze Barolo-cru behoort tot het allerbeste wat de regio te bieden heeft en wordt enkel in de allerbeste jaren geproduceerd, een laatste keer in 2010. Voor wijlen Gianfranco Soldera was de cru Barolo Riserva Monprivato Ca’ d’Morissio de meest ultieme expressie van Nebbiolo die er bestond. Deze 2012 zal nog jaren kelderrust nodig hebben om tot volle glorie te komen. Poetry in a bottle
 
Als bijlage kan je meer informatie terugvinden. De productie is minuscuul en de beschikbaarheid beperkt. Bestellen kan via info@stappato.be Wees er snel bij!
 
Salute e saluti & un abbraccio virtuale a tutti,
 
Jens, Jeroen & Robin
 
© 2020 Stappato, www.stappato.be