NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
TUIN KUNST HOGELAND
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
DRIE WEEKENDEN TUIN KUNST HOGELAND
8 en 9, 15 en 16, 22 en 23 juni
9 juni LITERAIRE MIDDAG
22 en 23 juni PATRICIA SUÈR
  
        Bij de Kunstenaars                Oosterhouw                     Bij anne wine
 
 
          De Kleine Plantage

 
LITERAIRE MIDDAG en TUIN KUNST HOGELAND
Op zondag 9 juni wordt bij De Kleine Plantage in Eenrum een literaire middag georganiseerd met schrijvers die op deze middag vertellen uit en over hun eigen werk. Het bijzondere is dat al de vier auteurs over een Gronings onderwerp schrijven. De voordrachten op deze middag worden op  verschillende plekken in de tuin gehouden. De Follie-seance, de Bostuin-papers, de Hotborder-passie, de Frontborder-oratie, de Vijver-talk en noem maar op. Bij slecht weer is er een uitwijk naar kas en schuur.
Deelnemers aan dit festival zijn Saskia Goldschmidt over ‘Schokland’, Maaike Meijer over ‘Hemelse mevrouw Frederike’ over leven en werk van F. Harmsen van Beek,  Pauline Broekema over ‘Het uiterste der zee. Een familiegeschiedenis’, en Marjoleine de Vos met gedichten en verhalen.
Patricia Suèr geeft tijdens dit festival de voorstelling ‘Boekje Open Doen’.
Dit alles vindt plaats op zondag 9 juni van 13:00-17:00 uur.
Er is plaats voor 80 bezoekers. Graag van te voren aanmelden op info@dekleineplantage.nl.
De entree bedraagt € 12,50 inclusief twee drankjes. Na aanmelding via de mail ontvangt men een verzoek tot betaling, waarna men de definitieve kaarten ontvangt.
 
Deze literaire middag vindt plaats in het kader van de manifestatie Tuin Kunst Hogeland die op drie achtereenvolgende weekenden georganiseerd wordt: 8 en 9, 15 en 16, 22 en 23 juni.
Het is een rondje langs vier tuinen en galerieën. Deelnemers zijn De Kleine Plantage in Eenrum, Bij De Kunstenaars in Ulrum, Oosterhouw in Leens en Bij annewine in Kloosterburen. Op al deze locaties zijn exposities van verschillende kunstenaars. Er is een fietsroute langs deze adressen.
Voor het hele programma inclusief fietsroute zie www.tuinkunsthogeland.nl.
 
In de manifestatie Tuin Kunst Hogeland zullen in de tuin van De Kleine Plantage naast de werken van Jan Steen, Patricia Suèr, Anne Hilderink, Henk Slomp, Wieger Frencken, Gertien van Rhijn werken van Marion van der Schelde uit Rotterdam geëxposeerd worden.
Marion van der Schelde is beeldend kunstenaar, interieurvormgever en docent. Haar beelden en vormgeving stralen een monumentale, pure en natuurlijke kracht uit. De beelden in de tuin van De Kleine Plantage voegen daar humor en speels plezier aan toe.
In het laatste weekend zal zowel op de zaterdag 22 juni als op de zondag 23 juni  Patricia Suèr om 15:00 uur nogmaals de voorstelling ‘Boekje Open Doen’ spelen. Vanaf een karretje vol ijzeren boeken ontrolt zich een aandoenlijk schouwspel waarbij de hoofdfiguur, een schilder, op zoek is naar inspiratie. Boek na boek gaat open en op het podium komt een verrassende expositie van de beeldende kunst van Patricia Suèr te staan.
 
 
   
 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij: www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum