NIEUWSBRIEF
Jaargang 18 - Nummer 8 - September 2020
 

 

Het Coronavirus in Europa: Nederland en België kleuren Spanje

Nu de zomer voorbij is en de toeristen weer thuis zijn, kan de balans opgemaakt worden...het aantal besmettingen is tijdens de vakanties flink opgelopen en hoewel er geen exacte oorzaak is aangegeven, zou het best te maken kunnen hebben met de laconieke houding van de vakantiegangers.

De internationale bezoekers namen het namelijk niet zo nauw met de in Spanje geldende regels van mondkapjesplicht, afstand houden en inmiddels ook een rookverbod (binnen én buiten) als de minimale afstand van 2 meter tot anderen niet gegarandeerd kan worden. Onder het mom van "bij ons thuis hoeft dat niet" en "wij zijn op vakantie, dus willen we vooral genieten en plezier hebben" deden zij vaak wat ze zelf wilde en kwamen ze in opstand als ze daarvoor een boete kregen.

Ondertussen zijn de feestvierders weer thuis en werd het reisadvies voor heel Spanje door Nederland op oranje gezet en door België zelfs op rood, terwijl het aantal besmettingen per hoofd van de bevolking in die landen harder oploopt dan in Spanje.

Gevolg is dat mensen wegblijven, bedrijven omzet mislopen, zaken hun deuren moeten sluiten en werknemers op straat komen te staan.

De hoop is nu gevestigd op een vaccin, dat mogelijk in december beschikbaar komt...

 
 
 
Virtuele Bezichtigingen: een eerste indruk vanuit huis

Individuele en Persoonlijke Virtuele Bezichtigingen zijn de oplossing als je de gewenste Spaanse woning wilt bekijken, maar niet naar Spanje kunt komen.

Meer info en voorbeelden van bezichtigingsvideo's via YouTube


 
 

 
De locatie van uw Spaanse woning

De 3 belangrijkste zaken bij onroerend goed: Locatie, Locatie, Locatie
In deze video krijgt u uitgelegd waarom de locatie zo belangrijk is en waarom het een goed uitgangspunt is bij de zoektocht naar uw Spaanse woning.

Bekijk de video >>

 

 
De diverse woningtypen in Spanje

In deze video geef ik u meer informatie over de diverse woningtypen in Spanje en ik leg uit dat u een woning moet kopen voor uzelf en NIET voor uw vrienden en famlie die op bezoek komen.

Bekijk de video >>

 

 
De zoektocht naar uw Spaanse woning

Nadat u zich goed heeft voorbereid op de mogelijke aankoop van een Spaanse woning, is het tijd om de zoektocht naar de gewenste woning in Spanje te starten.
In deze video geef ik u tips over WAAR u kunt zoeken naar Spaanse woningen, HOE u die zoektocht het beste aan kunt pakken en WAT u het beste kunt vermijden om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bekijk de video >>

 

 
Makelaars in Spanje

Niet iedereen die Spaanse woningen verkoopt is een makelaar.
Als u op zoek bent naar een woning in Spanje dan is het zeer belangrijk om de mensen te herkennen die over de benodigde kennis beschikken en écht bereid zijn om u te helpen bij het vinden van de woning die bij u past.

In deze video probeer ik het verschil aan te geven tussen een echte makelaar en iemand die huizen verkoopt.

Bekijk de video >>

 

 
Bezichtiging van Spaanse woningen

In deze video geef ik je tips en informatie over de bezichtigingen van Spaanse woningen.
Kijk uit voor bezichtigings- of inspectie-reizen...!!

Bekijk de video >>

 

 
Het aankoopproces van een Spaanse woning

Na de bezichtigingen van de woningen die u wilde bekijken, heeft u uiteindelijk uw perfecte Spaanse 'thuis' gevonden.Wat is de volgende stap en hoe pakt u dat aan?
In deze video geef ik meer informatie over het aankoopproces van een Spaanse woning.

Bekijk de video >>

 

 
De rol van de advocaat in Spanje
   
Waarom zou u een volmacht verstrekken aan een advocaat in Spanje...?!
In deze video leg ik uit wat de rol van uw advocaat is en wat het voordeel is om de ondersteuning van een eigen advocaat te hebben tijdens en na de aankoop van een Spaanse woning.
 
Bekijk de video >>
 
 

 
Het NIE-nummer in Spanje
   
In deze video geef ik u meer informatie over het NIE-nummer. Wat is een NIE-nummer, Waarom heeft u het nodig en Waar kunt u het verkrijgen?

Bekijk de video >>

 

Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Via de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje en klik op onderstaande afbeeldingen!
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.