Nieuwsbrief augustus 2018
Nederlands op de Werkvloer: hoe ga je aan de slag met een eigen taalcoach?
 
Loopt de communicatie tussen je anderstalige en Nederlandstalige medewerkers wel eens mank? Of merk je dat jouw anderstalige medewerkers soms uitblinken in technische kennis, maar onvoldoende kunnen communiceren met collega’s en klanten? Dan kan een taalcoach goed van pas komen. Met een gratis ‘train the trainer’-programma van de VDAB kan je als sociaal-economiebedrijf of als lokaal bestuur één van je werknemers laten opleiden tot taalcoach.
 
Lees er meer over
 
Maatwerkbedrijf en designers starten samen circulair project
 
“Samen bouwen aan een welvarende maatschappij en de druk op de grondstoffen en het klimaat verlichten.” Maatwerkbedrijf Bewel en designbureau Snokx namen het initiatief voor De Limutatiezaak en stellen een ambitieus doel. Binnen twee jaar willen ze uitgroeien tot een volwaardige circulaire producent die de reststromen van Limburgse bedrijven in omloop brengt.
 
Meer weten over de Limutatiezaak?
Lees het hier
 
Maatwerkbedrijven Troev en Mariasteen bundelen de krachten
 
Samenwerking is de sleutel tot succes. Dat weten ook Troev vzw en maatwerkbedrijf Mariasteen. Dankzij hun geslaagd partnerschap hebben veertig Tieltenaars met een arbeidsbeperking sinds kort een zinvolle job vlak bij huis.
 
Hoe ze dit aanpakken?
Lees het hier
 
IN-Z en Groep Vandeweyer pakken krapte op de arbeidsmarkt aan
 
Meer jobs voor meer mensen, dat is het doel van Poetskracht. IN-Z vormde haar dochteronderneming om tot een cvba met sociaal oogmerk. Schoonmakers krijgen zo de kans om op termijn aan de slag te gaan bij Groep Vandeweyer en door te groeien naar de reguliere arbeidsmarkt.
 
Meer weten over Poetskracht?
Lees het hier
 
Perfecte match met Antwerps maatwerkbedrijf
 
Antwerpen telt twaalf maatwerkbedrijven die actief zijn in sectoren zoals metaal, textiel, hout, groen en bouw. De stad Antwerpen maakte een mooie reeks over samenwerken met deze bedrijven.
 
Benieuwd wat een samenwerking met een maatwerkbedrijf voor jouw bedrijf kan betekenen?
 
Lees de getuigenissen van acht ondernemers.
 
Kalender
   
 
 
Departement Werk en Sociale Economie
Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 Brussel
nieuws.se@wse.vlaanderen.be