Imperial State Electric – All Through The Night                                                                                    
                                                                                                                                      
 

 
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4Lx4pKtV4l4
 
                                                                                            
 
 
   

"Devil May Care" ny låt från Heavy Tiger, specialskriven av Ola Salo.
 
 
Stockholmsbandet Heavy Tiger släpper äntligen en ny singel och det är dessutom bandets första release på Wild Kingdom/Sound Pollution!
Singeln, med titeln Devil May Care är skriven till Heavy Tiger av ingen mindre än Ola Salo. 

 
 
“Devil May Care” är inspelad och producerad av Nicke Anderssons i hans studio The Honk Palace och mixad av Stefan Boman i Psykbunkern (Kent).
Heavy Tiger är ett band med sina musikaliska rötter i 60 och 70-talet. Melodier och riff som sätter sig direkt kombinerade med ett sväng man inte trodde fanns och med 100% attityd. Många svär på att Heavy Tiger är landets bästa liveakt, och nog förstår man dem. Med sin alldeles unika mix av explosivitet och scenisk närvaro, fyrar trion av häpnadsväckande shower som inte lämnar någon oberörd. Med explosivitet syftas här inte på pyroteknik. Vem som helst som sett dessa tjejer live förstår att sådana grepp inte behövs. Heavy Tiger är sig själva nog.
"Ni har väl inte missat det här asgrymma bandet?" - Ola Salo om Heavy Tiger
Singeln ”Devil May Care” släpps den 30 september på Wild Kingdom/Sound Pollution.
 
                                                                               
 
           
       

Strängen släpper "Bangtan"


 
 
Strängen, kanske mest känd som frontman i Dundertåget och gitarrist i The Hellacopters släpper "Bangatan", en låt som han skrivit och spelat in tillsammans med Björn Olsson (Union Carbide Production, Soundtrack of our Lives, Håkan Hellström etc).  
 
Stefan Sundström om releasen:
Strängen är tillbaks nu och ratar skiten ur alla purister med lite iskallt svenskt utanförskap. Jag tyckte det va så skönt med Strängen i mitt band, att han aldrig fann sej i den finkultur jag ofrivilligt hamnat i, att han körde Eddie Meduza, Johnny Winter och Neil Young genom PA't innan vi gick på scenen på ren jävla trots. Och jag gillar att Strängen inte håller sej inom ramarna för vad en rocker ska spela. Skit i alla konventioner, skit i alla traditioner, slå dej lös från det som trycker ner. Allt från religion, veckopress eller alkohol. Nu bor Strängen i Bagis och det tycker jag är bra. Enda gången jag sniffat var i Bagis. Men det är en trevlig förort och jag hoppas Bagisborna fattar att dom har en Natural Born Star i sin förhood! Lyssna på Strängen och lyssna på varningsklockorna från Bangatan. Fyra Ryttare rider nerför den och lammet bryter snart det sjunde inseglet. Halleluja and Hail Rock n' Roll! Krossa alla fördomar! /Stefan Sundström 2016
> 
 
 
                                                                                             
 
                       
                       
                           

Blackberry Smoke med nytt album i oktober!                           
            
Atlanta-baserade sydstatsrockarna BLACKBERRY SMOKE har utannonserat releasedatumet för deras nya album 'Like an Arrow'.
Den 14:e oktober släpps uppföljaren till 2015 års succé 'Holding All the Roses', ett album som landade på topp 50 listorna i länder så som Storbritannien, USA, Schweiz, Tyskland, Norge, Nederländerna och Sverige så klart.
                                                    
 
Lyssna på den låten "Waiting for the Thunder", från det kommande albumet här:
 
 
> 
 
 
BLACKBERRY SMOKES frontman Charlie Starr kommenterar: 
"Simply put, it's a rock and roll song. It's the statement we want to make, musically. Lyrically, I think maybe it touches on how crazy the world seems right now."
'Like an Arrow' är fullpumpat med 12 nya hits, bland annat en låt där THE ALLMAN BROTHERS BAND's egna Gregg Allman medverkar. Albumet är inspelat och mixat av Billy Joe Bowers i The Quarry Recording Studio, Kenneshaw, Georgia, och producerat av BLACKBERRY SMOKE.
BLACKBERRY SMOKE har varit aktiva som band sedan år 2000 och turnerat tillsammans med bland andra Zac Brown Band, ZZ Top, George Jones och Lynyrd Skynyrd. Genom aktivt turnerande i hemlandet och flera svängar i Europa har bandet svetsats samman till en grad som gör det omöjligt för nya ögonvittnen att inte kapitulera inför deras tunga och innehållsrika sydstatsrock.
Så lägg den 14:e oktober på minnet, då släpps alltså Blackberry Smoke - 'Like an Arrow' på Earache Records med exklusiv distribution genom Sound Pollution!
 
 
 
 
       
 
         
Evergrey - The Storm Within - UTE NU!
 
 

Nytt studioalbum från Evergrey, ett av de mest unika och kreativa metalbanden i världen. Bandet spelar en alldeles egen typ av mörk melodisk progressiv / power metal som ligger som grund för Tom Englunds omisskännlig i sång.

The Storm Within är bandets 10:e studioalbum och deras andra för AFM Records. Gästspel av Nightwish Floor Jansen. Mixad och mastrad av Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, Amaranthe, Primal Fear).

 
 
Plattan hyllas idag i svensk press:
 
http://gaffa.se/recension/109467/att-laemnas-maerkbart-beroerd/
http://bloggar.expressen.se/andersnunstedt/2016/09/08/recension-51/
http://ng.se/recensioner/musik/evergrey-the-storm-within
 
 
> 
 
                                                                                                     
 
 
 
 
Sound Pollution Distribution
Stora Nygatan 18
Box 2140
103 14, Stockholm
 Sweden