NIEUWSBRIEF
september 2020 - nr. 59
 
 
  
Het is al bijna een jaar geleden dat we u voor het laatst een nieuwsbrief hebben gestuurd. Door de coronacrisis moesten we onze reguliere activiteiten een tijdlang stilleggen. We hebben in die periode op diverse manieren contact onderhouden op afstand. Nu zijn we voorzichtig begonnen weer activiteiten te organiseren.
De Anders Ouder Worden werkgroepen hebben tijdens de lockdown contact gehouden met hun deelnemers en organiseren nu aangepaste activiteiten. Dat is fijn, want er is veel behoefte om elkaar te ontmoeten. Hieronder het verslag van enkele groepen.
We hopen u binnenkort weer te zien bij een van onze activiteiten.
 
AOW Schiebroek
In woongebouw Breggesteyn zijn we vier weken dicht geweest. We hebben de zaal aangepast, stoelen en tafels veranderd. Pijlen op de grond hoe men moest lopen en bij de deur desinfectie. De koffieochtenden draaien weer sinds half april. We hebben ook buitenactiviteiten: high tea en twee keer een muzikale activiteit en een bbq. 
We zijn ook gestart in woongebouw Wilgenstate met drie koffieochtenden in de week. 
 
Seniorenatelier Ouwerpower
Als bewonersvereniging hebben we voor elke straat (20) een lief en leed potje aangevraagd.  
Half juni ging de Waerschut weer open met streng protocol. In de grote zaal kunnen veertien mensen. Vaste activiteiten vinden plaats met aanmeldingen. Met Ouwerpower zijn we begin augustus weer begonnen. Twee algemene ontmoetingsmomenten. Aanmelden van tevoren en maximaal veertien mensen. De eetgroep is ook begonnen met meegebrachte eten. Er mag nog niet gekookt worden in de keuken.  
 
Upkar
Op 14 augustus zijn we voor het eerst bij elkaar gekomen in Speeltuin Pascal om samen te eten. Enkele reacties: zulke bijeenkomsten moeten weer vaker georganiseerd worden. Ik ben bereid te helpen. Een volgende keer moeten we, als het kan, ergens naar toe of samen iets doen. 
 
  
15 september - De bieb vertelt: Dr. Janne Papma over dementie
‘De bieb vertelt’ is een middag die bol staat van verhalen. Deze middag wordt maandelijks in de Centrale Bibliotheek georganiseerd voor senioren uit alle windstreken in samenwerking met Pluspunt. Iedere maand staat een ander thema centraal waarover de vertellers graag hun ervaring of passie met u delen.
Deze maand: Dr. Janne Papma over Alzheimer en andere vormen van dementie. Het begint om 14.00 uur. Aanmelden is verplicht.
Informatie en aanmelden
 
  
18 september - Bijeenkomst Vrouwen Netwerk
Na elkaar lang niet gezien te hebben organiseert het Vrouwen Netwerk Rotterdam op 18 september een ontmoeting in café-restaurant De Zijderoute aan het Oostplein 223A. Goed bereikbaar met metro en tram. Daar is zowel buiten op het terras als binnen voldoende ruimte om uit elkaar te zitten. Consumpties zijn voor eigen rekening. De Zijderoute heeft een nieuwe eigenaar die in het AD stond met nieuwe ijssoorten zoals saffraan ijs. 
Vrouwen uit andere groepen zijn welkom, wel van tevoren aanmelden bij Agnes Vaillant: 010 - 416 80 13
 
  
20 september - Culturele Huiskamer Emmahuis
Vanaf 20 september kunt u in de culturele huiskamer van het Emmahuis, Statenweg 209, Rotterdam-Blijdorp de expositie met werk van de onlangs overleden Elisabeth van den Akker zien en van Jan Sinke. Elisabeth Van den Akker introduceerde textielkunst in Nederland. Textiel speelde een leidende rol in haar werk. Met haar werk heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan het veranderende imago van de textielkunst in Nederland.
Jan Sinke, beeldhouwer, legt zich ook toe op het schilderen van landschappen. In deze collages speelt textiel eveneens een grote rol. 
Informatie: Heili Bassa
 
  
Het verhaal van je leven
Ook het project Het verhaal van je leven, waarin vrijwilligers levensboeken schrijven voor oudere migranten, heeft een aantal maanden stil gelegen. Vanaf juni bezoeken de vrijwilligers hun ouderen weer. Vaak spreken ze buiten af of op een andere plaats waar voldoende ruimte is.
Zou u een levensboek willen schrijven of kent u een oudere migrant die zijn of haar levensverhaal graag wil vertellen, dan kunt u contact met ons opnemen.
Informatie: Willy Hilverda
 
 
 
 
 
 
  
Durf te Dansen
Dansen is de leukste manier om soepel en fit te blijven. Vanaf 7 september bent u iedere maandag van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
 
  
Creatieve workshops in september
Op 9 september geeft Mirjam Peeters bij de Caribische groep op Zuid een workshop sierkussens maken.
De sierkussen die tijdens de workshop worden gemaakt zullen te zien zijn op een expositie later dit jaar.
Informatie: Ruthmila Cicilia
 
Op 29 september geeft Paula van Dijken bij Senioren op Straat een workshop sierkussens maken.
Informatie: Joke Krijgsman, 06 - 270 665 01
 
 
 
 
  
Seniorenatelier Turkse Vrouwengroep DSB
Seniorenatelier Turkse Vrouwengroep DSB kwam op 1 september voor het eerst weer bij elkaar voor een voorlichting over Trevvel. Gelukkig was het mooi weer en kon de bijeenkomst buiten plaatsvinden, bij Ons Theehuis in het Afrikaanderpark. 
Op de planning staat onder meer bijeenkomsten over bewegen en gezondheid.
Informatie: Heili Bassa
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
 
  
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.