Nieuwsbrief MeesterMichael.nl
november 2019
Nr. 108

 
 
 
Sinterklaas
 
 
                      Hij komt.....!    
 16 november komt hij weer: Sinterklaas!
 
Volg de aankomst
 
Volg de Sint vanaf 11 november via het Sinterklaasjournaal.
Houd
www.sinterklaasjounraal.ntr.nl. goed in de gaten!
 
 
 
Meer Sinterklaas:
       

 
Heel veel Sinterklaasliedjes
Liedjes met tekst en muziek. Perfect voor digibord
Sinterklaassongs (Engels)
Werkboekje met puzzels, kleurplaten, liedjes en meer.
Sinterklaasboekje om uit te printen met mooie, rustgevende kleurplaten en een rustgevende oefening.
Kaarten voor een quiz voor midden- en bovenbouw over Sinterklaas. Uitprinten op stevig papier.
 
Surprise-ideeën Sinterklaas
Surprise ideeën   
Ook zijn er heel veel apps over Sinterklaas
 
 
Serious Request 2019
3FM Serious Request: The Lifeline gaat weer van start. In de week voor kerst zullen drie dj-teams bijna 500 km van Goes naar Groningen wandelen voor slachtoffers van mensenhandel.
Misschien ben je in het verleden wel eens in actie gekomen voor 3FM Serious Request  Dit jaar kan dat nog natuurlijk weer.
Mark + Rámon, Frank van der Lende en Eva Koreman en Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Deze zes 3FM-dj's zullen van 18 tot en met 24 december van Zeeland naar Groningen lopen en zich inzetten voor het Rode Kruis. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis.
Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de dj's elkaar af bij zogenaamde Chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren en waar verschillende optredens en activiteiten worden georganiseerd.

Doel

Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Hier vind je nog meer informatie over het thema van dit jaar en hoe jij dit jaar kan helpen.

Sponsorloop

Nieuw dit jaar is dat je als luisteraar onderdeel van de route kan worden door middel van een sponsorloop. 

Kom in actie

Wil jij 3FM Serious Request: The Lifeline steunen en in actie komen voor slachtoffers van mensenhandel? Dat kan! Door bijvoorbeeld zelf flessen in te zamelen, of een evenement te organiseren. Meld hier je actie aan!
 
 
 
 
Sint Maarten
 
  Maandag 11 november 2019 vieren we weer Sint Maarten.
Hier zie je o.a. hoe je lampionnen kunt maken.
Nog meer knutsels voor Sint Maarten.
 
 
Nog meer Sint Maarten
 
Nationaal schoolontbijt
Ook dit jaar maakten we van gezond ontbijten weer een feestje. Voor een half miljoen kinderen op 2750 scholen en heel veel stadhuizen. Van 4 tot en met 8 november. Met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket, vrolijke placemats en klassenposters, kleurrijke kalenders, leuk nieuw lesmateriaal, bijzondere ontbijtontmoetingen en steun aan Het Vergeten KInd. Een week lang laten we samen zien hoe goed en leuk het is om de tijd te nemen voor je ontbijt!
 
 
Woordzoeker
 
Met de generator van 'woordzoeker maken' kun je eenvoudig en snel woordzoekers maken voor jouw leerlingen.
 
Herfst
Zoek je nog leuke puzzels, spelletjes, filmpjes over de herfst? Geen werkboekje maar rustboekje met prachtige, rustgevende kleurplaten, aangevuld met enkele oefeningen waar je kalm van wordt. Voor alle leeftijden
 Herfst voor leerlingen
 
Geen werkboekje maar rustboekje met prachtige, rustgevende kleurplaten, aangevuld met enkele oefeningen waar je kalm van wordt. Voor alle leeftijden
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Zelf animatie maken

Het maken van animaties is een tijdrovende bezigheid. Maar gebruik je daar een tool voor, bijvoorbeeld Flip Anim, dan kun je in luttele minuten een eenvoudige animatie opzetten. Je tekent met je muis het eerste beeld, en bij de volgende stap/tekening schijnt het vorige blad erdoorheen. Hoe je met Flip Anim kunt werken, zie je in deze how to.
 
Zo maak je een professionele e-mailhandtekening
 
Je ziet ze ongetwijfeld wel eens voorbij komen: prachtige e-mailhandtekeningen onder de mail van bedrijven, met een mooi strak lettertype, het logo en zelfs kleine pictogrammen van socialmedia-kanalen. Je kunt zelf ook zo’n fraaie handtekening laten genereren.

 
Week van Mediawijsheid
 
Van 8 t/m 15 november is het de Week van de Mediawijsheid. Ontdek de wereld van mediawijsheid en speel MediaMasters: een game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8


 
Planten
Een prachtig filmpje over planten Leuk om in de klas te doen met de leerlingen en..... heel makkelijk 
 
 
 
Cursus Word en PowerPoint 2016 !!!
 
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 en sinds kort ook 2016 !
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
Prentenboeken
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER
Nog meer prentenboeken vind je HIER 
 
 
 
ParnasSys  (toetsen in JSON-bestand)

 
Op MeesterMichael.nl staan vele toetsen om in ParnasSys te importeren.
Natuurlijk zijn alle toetsen omgezet naar het nieuwe JSON-bestand. Kijk maar op deze LIJST
Ook staat er een pagina met UITLEG-FILMPJES 
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
 
Filmpjes bij de methode
In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
 
 
 

In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
 
 
 

 
 
Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan HIER.
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
Ga naar:
Ga naar:
  
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
Ontvang de Gratis Nieuwsbrief 
 
Oude nieuwsbrievenn lezen of aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER
Sponsor

 
Sponsor

 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 of de nieuwste 2016
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
 

 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar:
BEZOEK DE SITE

www.MeesterMichael.nl
Dank u voor uw aandacht,