Beste 

Dit jaar werd het nieuw woonzorgdecreet goedgekeurd. Geleidelijk aan zullen wij de nieuwe werkvormen voor de dienstencentra laten ontkiemen. Buurten worden zorgzamer, centrumverantwoordelijken worden (nog) actiever in uw buurt en de eerstelijnszorg wordt nog beter georganiseerd (u leest in Content hierover meer). Samen met andere organisaties en buurtverenigingen springen we de tandem op en fietsen we door de noden van de Brugse buurten. Elk dienstencentrum heeft z'n eigen verwachtingen, heeft een kleurrijke mix aan buurtbewoners en daar willen we samen met u een gepast aanbod voor uitwerken. Onze slogan 'Alles in huis' wil geen inhoudsloze marketingstunt zijn; het schept terechte verwachtingen waar we samen verder willen voor gaan.

Ik wens u, uw familie en vrienden een sfeervol, gezond en 'content' 2019! Heel graag tot binnenkort,

Bart Lambrecht, diensthoofd lokale dienstencentra
bart.lambrecht@mintus.be of 050 32 78 81

Hier kun je klikken om het nieuw Content-magazine
(januari-februari 2019) te lezen met nuttige info en een handig overzicht van de activiteiten en diensten in de verschillende centra.

 

Budget(praat)cafés

Ter Leyen: woensdag 23 januari om 14.00 u.
Sconevelde: donderdag 31 januari om 14.00 u.
Meulewech: maandag 11 februari om 14.00 u.

In Ter Leyen staat het thema energie centraal. Tijdens dit budgetcafé zetten we de thermostaat alvast één graad minder. Ook andere bespaartips delen we met elkaar. Zo maken we onder andere de energieklik met de V-test. De laatste doet het licht uit...

We maken kennis met het Budgetcafé in Sconevelde. Naast koffie worden ook budgetvriendelijke weetjes en tips geserveerd. Het budgetcafé is gratis en bovendien goed voor je portemonnee.

Het leven wordt duurder. Niemand is verbaasd van deze uitspraak. Tijdens het budgetcafé in Meulewech geven we je een aantal besparingstips over hoe je met een budget kan omgaan wanneer je boodschappen doet.

Gratis

Inschrijven: Ter Leyen tot en met 22 januari
Inschrijven: Sconevelde tot en met 28 januari
Inschrijven: Meulewech tot en met 4 februari

Infomoment groepsaankoop energie

Den Breydel: dinsdag 22 januari om 14.30 u.
’t Werftje: donderdag 24 januari om 14.30 u.

Via De Schakelaar kan je terug intekenen op de groepsaankoop voor energie. Heb je interesse en wil je weten hoe dit gaat? Kom dan zeker eens langs. Als je je wenst in te schrijven hebben we enkele gegevens van je nodig. Breng ook de jaarafrekening van je huidige leverancier mee. Inschrijven kan tot de dag zelf.

Gratis

Inschrijven: Den Breydel
Inschrijven: ’t Werftje

 


Beweging: Qi Gong Healing Tao - NIEUW
’t Reitje
Startles op woensdag 30 januari om 18.30 u.

Qi Gong is Chinees voor ‘oefenen met je levensenergie/Qi’. Het is een oeroude gezondheidspraktijk. Via vloeiende bewegingen, bewuste ademhaling en gerichte intentie train je lichaam en geest.
Onze lesgever is gediplomeerd. Zijn lessen zijn een warme uitnodiging om je 'Qi' zo vitaal mogelijk te laten stromen en je zelfhelend vermogen zoveel mogelijk te ontwikkelen.
Deze cursus is geschikt voor iedereen.

€ 50 voor 10 lessen
Inschrijven t.e.m. 25 januari


 

Hoplr, het sociale netwerk voor je buurt

d’Oude Stoasie: maandag 21 januari om 14.00 u. en om 19.00 u.
Levensvreugde: donderdag 21 februari om 19.00 u.

Hoplr is een buurtwebsite. Met deze website leer je niet alleen jouw buren kennen, maar kan je bijvoorbeeld ook een oproep plaatsen om materiaal te lenen of als je op zoek bent naar een babysit. Klinkt jou dit niet zo duidelijk in je oren, dan leggen we dit uit tijdens één van deze infosessies.

Inschrijven tot en met 18 januari voor d’ Oude Stoasie
Ook voor Levensvreugde is inschrijven aan te raden

Gratis

Inschrijven: d’Oude Stoasie
Inschrijven: Levensvreugde

Opening Little Free Library
De Balsemboom
Zondag 27 januari om 11.30 u.

Bewonerswerking Annabil vzw opent vandaag zijn Little Free Library. Een kleine en gratis bibliotheek dus. Het principe is simpel: neem er een boek uit en zet er één in de plaats. Zo blijft de bib voorzien van aangenaam leesvoer dat voor iedereen toegankelijk is. De bib gaat officieel open op de nieuwjaarsreceptie van Bewonerswerking Annabil.

Gratis

Matig met alcohol
De Dijk
Vrijdag 1 februari om 14.00 u.

In het kader van Tournée Minérale en in samenwerking met de stedelijke preventiedienst is er niet alleen ruimte voor een voordracht. We houden ook praatsessie over verstandig alcoholgebruik. We sluiten af met een mocktail.

€ 2
Inschrijven tot en met 29 januari

VisionFit – oogyoga
Sconevelde
Dinsdag 5 februari om 19.00 u.

Onze ogen zijn onderhevig aan heel wat stress. Oogyoga zorgt voor een duidelijke verbetering van het zicht. Daarenboven ontspant het de ogen door een beter gebruik van de oogspieren. Ideaal dus bij geïrriteerde ogen, hoofdpijn, droge ogen en wazig zicht.
Gratis proefles op 4 februari met aansluitend een reeks van 6 sessies die start op 5 februari.

€ 5 per sessie
Inschrijven tot en met 1 februari

 

 

Acc: Keep
Ter Leyen
Vrijdag 8 februari om 14.00 u.

Ligt je bureau ook vol met briefjes met zaken die je niet mag vergeten? Kom je bij een vriendin die een leuk recept heeft en weet je niet waar dit te noteren zodat je het later makkelijk terugvindt? We lossen het voor je op: alles op één plaats en overal terug te vinden waar je ook bent. Handig toch? We bekijken hoe je het (digitaal) aanpakt... zowel op computer als smartphone.

Gratis
Inschrijven is gewenst

 

Piekeren hanteren kan je leren
Ten Boomgaarde
Maandag 25 februari om 14.00 u.

Waarom overkomt mij dat weer? Wat zal die van mij vinden?
Zal het ooit nog goed komen?
Word jij ook regelmatig geplaagd door dergelijke piekervragen waarop met de beste wil van de wereld geen sluitend antwoord te verzinnen valt? Gelukkig is piekeren geen ongeneeslijke ziekte. Piekeren is vooral een slechte gewoonte. In deze lezing leer je aan de hand van praktische tips omgaan met piekeren. Ook maak je kennis met enkele storende denkfouten.

€ 4
Inschrijven tot en met 21 februari


Stambomen maken - Hoe begin je daaraan?
Van Volden
Donderdag 7 maart om 14.30 u.

Martin Lievens, vrijwilliger van het Rijksarchief Brugge, loodst je door meer dan 6 miljoen akten en 18 miljoen namen. Dat zijn meteen 75 % van alle West-Vlamingen die ooit in onze provincie geboren werden, trouwden of overleden zijn. Je voorouders zitten daar wellicht ook tussen. Breng daarom zeker ook een briefje mee met de naam en voornaam, de geboorteplaats en de geboortedatum van één van je voorouders.

Gratis
Inschrijven is gewenst

 

Vrijwilligers troef. Jij ook?

Deze maand staan onze vrijwilligers extra in de kijker. Zoals in een kaartspel zijn vrijwilligers onze grootste troef. We hebben er nog steeds een ferm warm hart voor, ze doen onze werking pieken en ze brengen bezoekers dagelijks klavertjes vier met veel geluk! En af en toe mogen ze al eens een joker inzetten of de zotskap opzetten...

Wil je ook deel uitmaken van deze toffe vrijwilligersploeg (meer dan 300!), stuur dan een mailtje en we contacteren je.

Gezond en bewust leven en je bent goed vertrokken!

Workshop 1: 'Goed zoet'
De Garve
Woensdag 20 februari om 14.00 u.

We gaan aan de slag in een reeks workshops. Tijdens de eerste sessie gaat het over 'Goed zoet'. Je maakt kennis met een alternatief voor suiker én je maakt zelf de lekkerste taart zonder geraffineerde suikers. Aan de workshops kunnen maximum 15 personen deelnemen.

€ 4
Inschrijven tot en met 16 februari

 

Foto: Femke den Hollander

Verbonden met (n)iemand

In de film van vzw Wieder door Pascale Cockhuyt en Femke den Hollander vertellen 15 Bruggelingen over verbondenheid en eenzaamheid. Enkele mooie getuigenissen die opgenomen werden in het kader van 'Vierkant tegen eenzaamheid'.

Klik hier om de film te bekijken.

De publicatie 'Verbonden met (n)iemand' is gratis te verkrijgen in alle dienstencentra.

 

 

Informatie i.v.m. de GPDR-wetgeving

Mintus hecht veel belang aan de bescherming van uw privacy. De manier waarop we gegevens verzamelen en bewaren gebeurt volgens onze privacyverklaring. Die kunt u vinden op www.mintus.be/privacy.
www.mintus.be

www.dienstencentra-brugge.be