Werken Bondgenotenlaan, Alle Jaren
Beste ouders,
 
Via de stad Leuven ontvingen we onderstaande informatie over de geplande werken in de Bondgenotenlaan. Deze info is belangrijk als je kind te voet of met de fiets door de Bondgenotenlaan komt. Ook voor het busverkeer is er een omleiding voorzien.
 
De Bondgenotlenlaan krijgt een nieuwe asfaltlaag en de bushaltes worden vernieuwd. Vanaf maandag 17 februari wordt er aan de bushaltes gewerkt.
De asfalteringswerken  starten op maandag 24 februari. Om de bereikbaarheid zo groot mogelijk te houden, verlopen de wegwerkzaamheden in twee fases. Tegen eind maart zijn de werken klaar.
 
 
Nieuwe bushaltes
Op maandag 17 februari start de aannemer met de vernieuwing van de bushaltes in het midden van de Bondgenotenlaan. Na de werken kunnen de reizigers wachten op een verhoogde, uitgebouwde halte. Zo kunnen busgebruikers makkelijker op- en afstappen. Het voetpad achter de halte blijft hierdoor ook vrij zodat mensen met een rolstoel of een buggy vlotter kunnen passeren.
Auto’s en fietsers kunnen de werken passeren via één rijstrook. De andere rijstrook gebruikt de aannemer om de werken uit te voeren. Aan de bushalte waar de aannemer aan het werk is, is het voetpad deels opengebroken. Voetgangers dienen daarom ter hoogte van de werfzone gebruik te maken van een noodvoetpad dat afgescheiden is van de rijbaan.
Bussen van De Lijn volgen vanaf 17 februari een omleiding. Richting centrum rijden de bussen om via de Diestsevest,  J.M. Artoisplein, Vaartstraat, Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat. Richting station rijden ze via de Rijschoolstraat en de Jean-Baptiste van Monsstraat.
De werken aan de bushaltes zijn klaar op vrijdag 28 februari.
 
 
Asfaltering in twee fases
Vanaf 24 februari starten de asfalteringswerken. Omdat het wegdek op sommige plaatsen verzakt is, krijgt de Bondgenotenlaan ook een stevigere fundering en een nieuwe asfaltlaag. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid zo groot mogelijk te houden, werkt de aannemer in twee fases. Van 24 februari tot 6 maart is het deel tussen het Martelarenplein en Justus Lipsiusstraat aan de beurt. Daarna, van 9 tot 27 maart, het deel tussen Justus Lipsius en het Rector De Somerplein. Wanneer de werken in het ene straatdeel bezig zijn, blijft het andere deel bereikbaar.
 
Voetpaden blijven vrij
De stoepen blijven vrij, maar fietsers moeten omrijden langs de Maria Theresiastraat of via de Rijschoolstraat. Op verschillende plekken komen oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, onder andere aan het standbeeld van Justus Lipsius.
 
Als de werken volgens plan verlopen, zijn ze klaar tegen vrijdag 27 maart.
 
 
Gelieve met deze info rekening te houden zodat uw kind, ook tijdens deze periode van werken, tijdig op school is.
 
Van harte
 
Frank Baeyens, namens de directie
 
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be