Nieuwsbrief MeesterMichael.nl
Oktober 2017
Nr. 88
   
 

 
Dierendag

 

 
  Wat vieren we eigenlijk op dierendag? De dieren worden in het zonnetje gezet. Dit heeft iets te maken met het leven van Franciscus van Assisi. Katholieken herdenken hem op 4 oktober. Kijk HIER naar een filmpje.
  
 
Kinderboekenweek 2017
Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017.
Kinderboekenweek.nl 
 
Bibbers in je buik is het thema van de Christelijke Kinderboekenweek. Juf Fia verzamelde video's met verhaaltjes en liedjes over dit thema.
 
 
Codeweek
 
 
 
Door middel van de Codeweek willen zij iedereen kennis laten maken met de wereld van code. Programmeren is de vaardigheid van de toekomst: het bevordert creativiteit, leert je samenwerken met mensen over de hele wereld en laat je communiceren in een universele taal!
De Codeweek duurt van 7 t/m 22 oktober.
 
Halloween
31 oktober is het Halloween Klik HIER.voor leuke lesideeen. En HIER voor leuke knutselopdrachten.
Nog een mooie website over Halloween is:
 
 
 
Herfst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zoek je nog leuke puzzels, spelletjes, filmpjes over de herfst? Geen werkboekje maar rustboekje met prachtige, rustgevende kleurplaten, aangevuld met enkele oefeningen waar je kalm van wordt. Voor alle leeftijden
 Herfst voor leerlingen
 
Geen werkboekje maar rustboekje met prachtige, rustgevende kleurplaten, aangevuld met enkele oefeningen waar je kalm van wordt. Voor alle leeftijden
 
 

 
Wintertijd
In het laatste weekend van oktober, in de nacht van zaterdag op zondag (28/29) worden de klokken om 3 uur een uur achteruit gezet. Dat is het begin van de wintertijd 2017
 
 
 
Bericht van de boswachter
De natuur ontdekken is namelijk niet alleen heel leuk voor kinderen, het heeft ook allerlei positieve effecten op de gezondheid en ontwikkeling. Spelen in de natuur stimuleert de creativiteit en sociale intelligentie.
Genoeg reden voor Staatsbosbeheer om zoveel mogelijk kinderen in contact te brengen met de natuur. Ze willen  kinderen de natuur laten zien en hun nieuwsgierigheid opwekken.

Sluit het aanbod aan bij jouw doelen in de klas? Meld je dan vrijblijvend aan voor ‘Bericht van de boswachter voor scholen’ en blijf op de hoogte van:

- Natuuronderwijsprogramma (NatuurWijs)
- Sport- en spelideeën in de natuur (NatuurSprong)
- Mogelijkheden boomfeestdag op jouw school
- Tips voor groene schoolreisjes bij jou in de buurt
 
Hunebed-estafette
Leuke gymles.
Drie samenwerkopdrachten in estafettevorm:
- 'Hunebed-estafette'
- 'Hunebed-estafette' met stokken
- Doorgeef-estafette
 
 
108 werkvormen voor groepsvorming
 
 Een gratis E-book. 108 werkvormen voor groepsvorming. Een mooi document tegen met allerlei manieren om aan de groepsvorming in je klas te werken.
 
Nog een mooi artikel:
 
Flitsen
Oefenen met woorden-flitsen doe je hier:
 
 
 
 
 
 
Duolingo

Duolingo om een taal te leren. De leuke, speelse lessen houden de leerlingen gemotiveerd en geïnteresseerd in het leren van een taal.
 
Aardappel
Lespakket Opperdoezer Ronde aardappel. Met behulp van het onderstaande lesmateriaal leren de kinderen over de geschiedenis en het groeiproces van de aardappel. Als feestelijke afsluiting is het erg leuk om met de kinderen te gaan koken. Een leuk lesidee voor een gecombineerd natuur/geschiedenisproject. Gratis download.
 
 
 
Electriciteitsproefjes
Mooie serie met elektriciteitsproefjes
 
 
Visuele grammatica
 
 
Zichtbaar Nederlands legt de Nederlandse taal, met name de grammatica, op een visuele manier uit. We geven duidelijke grammaticaregels die je in de dagelijkse taal kan gebruiken op een manier die makkelijk is om te onthouden.
 
Leuke foto
Maak eens leuke foto's met de kinderen door er iets voor te houden.
 
Nog meer voorbeelden

 
Cursus Word en PowerPoint 2016 !!!
 
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 en sinds kort ook 2016 !
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
Prentenboeken
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER
Nog meer prentenboeken vind je HIER 
 
 
 
ParnasSys  (toetsen in JSON-bestand)

 
Op MeesterMichael.nl staan vele toetsen om in ParnasSys te importeren.
Natuurlijk zijn alle toetsen omgezet naar het nieuwe JSON-bestand. Kijk maar op deze LIJST
Ook staat er een pagina met UITLEG-FILMPJES 
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
 
Filmpjes bij de methode
In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
 
 
 

 
Schoolontbijt

 
Gezellig en gezond samen ontbijten: in november is het weer zover! Heb je je school ingeschreven voor de 15e editie van dit landelijke ontbijtevenement, dan kun je hieronder inloggen. Je ziet dan alle gegevens op een rij. Je ziet ook welke supermarkten in de buurt van de school meedoen aan de ontbijtweek.
 
 
Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan HIER.
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
Ga naar:
Ga naar:
  
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
Ontvang de Gratis Nieuwsbrief 
 
Oude nieuwsbrievenn lezen of aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER
Sponsor

Sponsor
 
Sponsor
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 of de nieuwste 2016
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
 

 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar:
BEZOEK DE SITE

www.MeesterMichael.nl
Dank u voor uw aandacht,