NIEUWSBRIEF
oktober 2018 - nr. 54
 
Opening megavlaggenlijn Dromen aan het water
Op 11 oktober opent wethouder Kasmi van Cultuur om 14.00 uur bij Hoppesteyn, Boezemsingel 100 in Rotterdam de megavlaggenlijn waarvoor 215 ouderen 287 vlaggen hebben geschilderd. De vlaggen wapperen tot 29 oktober boven de Boezem. Na de opening is er een inspiratie event met workshops dans, zang en schilderen en workshops over het belang van kunstparticipatie voor ouderen in de wijk. Graag aanmelden via email.
Met het project vraagt Pluspunt aandacht voor kunstbeoefening voor ouderen in de wijken.
Wilt u na oktober de vlaggenlijn exposeren? Laat het ons weten. 
Informatie: Heili Bassa
 
 
Levensboeken voor oudere migranten
Met Het verhaal van je leven hebben we opnieuw een project opgezet waarbij vrijwilligers levensboeken schrijven voor ouderen. Dit keer gericht op oudere migranten.
Voor dit project zoeken we schrijvers. Vind je het belangrijk dat de verhalen van oudere migranten worden opgeschreven en wil je daaraan meewerken? Je kunt je aanmelden bij Willy Hilverda. Ook als je oudere migranten kent die een levensboek willen laten schrijven, kun je dat doorgeven aan Willy.
Aanmelden en informatie: Willy Hilverda
 
 
 
 
 
 
Training Seniorenateliers van start
De Kaapverdiaanse senioren uit Feijenoord, de Caribische senioren uit Prins Alexander en de Surinaamse senioren uit Noord zijn dit najaar gestart met de training Seniorenateliers. Tijdens de training krijgen de senioren handvatten aangereikt om zelfstandig met elkaar activiteiten uit te voeren. In een Seniorenatelier kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden, van ontmoetings- en informatiebijeenkomsten tot breien, wandelen of koken.
De Kaapverdiaanse senioren willen in november de eerste activiteit organiseren om te inventariseren wat de interesses van de senioren zijn. 
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
 
 
Durf te Dansen in het najaar
Dansen is niet alleen iets voor jonge, acrobatische mensen. Ook voor ouderen is het de leukste manier om soepel en fit te blijven. U bent dit najaar weer van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
 
 
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
 
 
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.