Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Tiden flyger iväg, och jag inser att det är flera veckor sedan senaste nyhetsbrevet. Vi har hunnit med ännu en fantastiskt fin bokrelease sedan dess, tack alla som kom och firade Ivars nya bok Sticka flätor, det var lite trångt men väldigt trevligt, eller hur? Extra trevligt tycker vi det var att Sticka flätor slog bokförsäljningsrekord direkt hos oss. Det är verkligen kul och välförtjänt! Grattis Ivar och tack för en väldigt fin bok!
 
Hade du inte möjlighet att komma på bokreleasen så passa på att komma förbi och titta på vår skyltning med alla fina plagg ur boken, och köp dig ett eget ex för endast 239 kr (vi har fortfarande ett gäng kvar). Har du sådan tur att Ivar är på plats kan du be att få den signerad också :)
 
 
Det är dags för kursinbjudan igen, den här gången blir det spetsstickning inspirerad av den estniska traditionen och vi stickar liljekonvaljemönster under ledning av Heléne Wallin. Skynda dig att anmäla dig och säkra din plats, kursen är redan måndagen den 20 november, läs mer nedan!
 
 
AKTUELLA KURSER
 
 
Sticka estniska liljekonvaljer!    
Måndag 20 november kl 18.30-21.00

Ända sedan 1800-talet har man stickat de skiraste spetssjalar i den estniska staden Hapsal, och med åren har traktens stickerskor utvecklat en rik mönsterskatt. Det som skiljer den estniska traditionen från ”vanlig” spetsstickning är de karaktäristiska muscherna. Det mest kända mönstret kallas för liljekonvaljer och består av många muscher på rad. Under kvällen får du prova att sticka liljekonvaljer och ett par andra estniska spetsmönster. Vi provar även en s.k. osynlig uppläggning, som är användbar till mer än spetssjalar.För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor samt vara van att läsa diagram. 
 
Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
Tant Ulltuss vantar
Den här hösten bjuder verkligen på mycket intressant i bokväg för oss stickare, en till riktigt fin bok är Tant Ulltuss vantar, uppföljaren till Anna Bergmans debutbok Tantulltuss sockar. Självklart kan du köpa båda två hos oss, och jag är säker på att den här nya boken kommer att bli en minst lika stor succé som sockboken. Boken kostar 329 kr och är fullspäckad med snygga vantmodeller som är fint fotograferade och med tydliga diagram i beskrivningarna. Vi har flera sorters garn som passar att sticka vantarna i, t ex Rauma Finull, Kampes 2-trådiga eller Visjögarn. 
 
 
 
Woolmint Symphony!
Nytt garngodis i våra hyllor! Symphony är handfärgat garn från Woolmint i Estland. Riktigt mjukt och mysigt i merino, cashmere och lite nylon, tack vare nylonet blir de mjuka fibrerna i merinon och cashmeren inte noppiga. En härva är 100 g, hela 350 m och kostar 275 kr. Alla färger har namn efter kompositörer, får vi lov att presentera överst från vänster; Kreek, Strauss, Ojakäär, Liszt, Wagner, Tubin och nedre raden från vänster; Händel, Ernesaks, Vivaldi, Mattiisen, Taube och Schubert. Taube är vi lite extra stolta över eftersom det är vår egen färg som bara finns hos oss. Woolmint Symphony passar utmärkt till mössa, sjal, babyplagg eller finstickade tröjor och koftor.
 
 
 
Nyhet från Sandnes: Baby Lama
Baby Lama är ett nytt mjukt och vackert garn från Sandnes garn. Precis som det låter är det 100 % baby lama och kan stickas på stickor 3.5-5 mm. Ett nystan är 50 g och 67 m och kostar 62 kr. Ett fint mönsterhäfte 1722 Baby Lama med plagg för barn och baby 0-4 år finns det, själv har jag precis stickat mig en mjuk och varm mössa, två nystan gick det åt till den.
 
 
 
Sneak peak på nytt från Madeline Tosh
Sist men inte minst fick vi härom dagen en efterlängtad påfyllning av vårt lager med Tosh Merino Light från Madeline Tosh, så nu har vi åter drygt 60 nyanser av detta härliga handfärgade garn som är användbart till så mycket. Jag har försökt välja en bra mix av såväl knalliga, poppiga färger som mer dova och sofistikerade. Denna gång har vi även tagit in några av deras spräckliga färgställningar, med fantasieggande namn som Cosmic Wonder Dust, Outlander, Electric Rainbow och Popoki :)
 
 
Jag har inte hunnit med att fotografera alla skönheterna ännu, den här årstiden bjuder ju inte på så mycket till dagsljus. Så tills vidare får ni nöja er med den här bilden på några nyligen uppackade härvor, men det kommer fler bilder framöver.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!