Hej,
  
Solsting, fästingar, myggor, brännässlor... det är mycket man ska akta sig för om sommaren. Ett allvarligt tillstånd som kan drabba oss garnälskare är akut garnbrist. Det är inget att leka med och kan ge svår abstinens. Men bara lugn, du hinner fortfarande ladda upp med garn till sommarens projekt, vi har öppet tisdag-lördag denna vecka, sen är det stängt för semester i två veckor.
 
Ok, vi repeterar en gång till:
Sommarens öppettider:
tisdag-fredag 11-18
lördagar 11-15
söndagar & måndagar stängt
 
Semestertider
Butiken kommer att vara semesterstängd de två mittersta veckorna i juli, vecka 28 & 29.
Sista dagen vi har öppet före semestern är alltså lördag 7/7 och sedan öppnar vi igen tisdag 24/7.
 
 
 
Visjö karamell i lager
Vissa garner gör verkligen skäl för namnet! I dagarna fick vi en stor leverans från Östergötlands ullspinneri med den härliga Visjö karamell, riktigt gott garngodis :) Mjukt och fint ullgarn i vackra färgskiftningar, av närproducerad finaste svensk ull dessutom ♥
100 g kostar 180 kr & 50g kostar 90 kr.
 
 
 
 
Sommarrea på bomullsgarnerna Drops Muskat & Drops Paris
Välkomna att fynda sommargarner till 30% rabatt. Hela juli måndad kostar Drops Muskat 20 kr per nystan istället för 29 kr och Drops Paris 17 kr per nystan istället för 24 kr.
Vi har laddat upp med massor av härliga färger till sommarens stick- och virkprojekt!
 
Vill du istället satsa på höstens plagg redan nu så har Drops redan börjat lägga ut mönstren ur höstens kollektioner på nätet. Kika efter och se om dina favoriter redan publicerats: http://www.garnstudio.com/lang/se/soek_siste.php?days=30
 
Zauberball 100
Det populära sockgarnet Zauberball har nu fått ett "syskon", Zauberball 100 är lika tunt, ca 400m per 100g men innehåller 100% ull, alltså ingen nylon. Zauberball 100 är inte lika slitstarkt som sockvarianten, men passar utmärkt till sjalar, tröjor och mössor och för dig som vill ha ett rent ullgarn med långa fina färgskiftningar! Zauberball 100 går också att tvätta i maskin och ett nystan på 100g kostar 145 kr. Några färger ser du nedan, fler finns i butiken.
 
 
Ny mohair till toppenpris!
Mohair spås bli en av höstens stora sticktrender, kanske en naturlig följd av 80-talsretromodet?
Vi har fått in en ny, tunn mohairkvalitet; M&K Kid Mohair som består av 76% Kid mohair och 24% polyamid. Ett nystan på 25 g är hela 235 m och kostar endast 49 kr. Många fina mönster finns till garnet, som även passar utmärkt till alla Drops mönster i Kid Silk.
 
 
 
Till sist ett litet utflyktstips för semestern:
På onsdag, den 4 juli, har föreställningen Knitted Piece premiär på Confidencen i Ulriksdals Slottsteater. Det är en nycirkusföreställning med Cirkus Cirkör och beskrivs som ett kammarspel med en strävan att förändra världen med nycirkus genom att sticka för fred. Fem nycirkusartister och en musiker som förenas i sin starka strävan och fascination för trådar.
 
Jag hörde först talas om föreställningen tidigt i våras när representanter för produktionen kom till butiken för att köpa stickor, tjocka stickor. Hela dekoren är nämligen stickad! Bara det gör den ju värd att besöka...
Läs mer på:  http://www.cirkor.se/content/knitted-piece
 
 
Mycket garnglädje!
 
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Sommarens öppettider:
tisdag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar & måndagar stängt
semesterstängt v.28 & 29 (9/7-23/7)