BIBLIOTHEEK BRASSCHAAT - NIEUWSBRIEF MAART
 
Kan je deze nieuwsbrief niet lezen? Klik dan hier.
Kom luisteren ter gelegenheid van Vrouwendag!
 
Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. We vroegen jullie om teksten in te sturen. Vanuit de bib zullen de ingezonden teksten te horen zijn voor marktkramers en voorbijgangers. Kom zeker even langs gewandeld!
Ontdek ook onze themastanden in de bib.
 
 
14/04 Workshop Muziek Elektroniek

Elektronika is niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek. Niet alleen in pop maar ook in klassiek vind je voorbeelden genoeg. Maar, hoe werkt dat? Welke principes worden er gebruikt om die klanken te maken? We ondervinden aan den lijve wat een loop is en hoe delay precies werkt. Onze klanken worden de aandrijving van een heel arsenaal robots. Hoe klinkt die van jou?

Deze workshop voor 10-12 jarigen wordt gegeven i.s.m. Mooss, kunst- en cultuureducatie.
Lees meer
 
Foto © Mooss
Tentoonstelling poëziewedstrijd Dichter in Beeld
 
Nog tot 31 maart kan je de winnende gedichten en het beeld waarbij ze geschreven zijn komen bewonderen in de bib tijdens de openingsuren.
De dichtbundel die ter gelegenheid van de wedstrijd werd gepubliceerd, wordt te koop aangeboden aan € 5.
 
Lees meer
50 jaar Jeugdboekenmaand!
 
Dit jaar blaast de Jeugdboekenmaand 50 kaarsjes uit met het thema Feest! Wij zetten tijdens deze feestmaand graag de jeugdboeken extra in de kijker. Snuister door deze tiplijsten van Iedereen Leest en ontdek fantastisch nieuw leesvoer.
 
Liever een luisterboek? 
Luisterpunt zorgt ervoor dat heel wat titels voor kinderen met een leesbeperking ook als Daisy-boek verkrijgbaar zijn via de website van Luisterpunt
 
Lees meer
 
Op naar een plastiekvrije bib!
 
Je hebt misschien al gemerkt dat niet meer alle nieuwe boeken geplastificeerd worden.
We kunnen er niet langer omheen, duurzaamheid is een alomtegenwoordig begrip geworden. Ook wij willen ons steentje hieraan bijdragen.
 
Lees meer
Aanpassing dienstreglement
 
Sinds 1 januari 2021 betaal je voor het ontlenen van een DVD géén leengeld meer betalen.
 
Ook sinds 1 januari 2021 betaal je bij het laattijdig binnenbrengen voor alle materialen 0,50 euro per week. Hiermee stemmen we onze tarieven meer af op de bibliotheken uit de buurgemeenten.
 
Lees meer
 
22 maart = Wereldwaterdag
 
Water is een kostbare grondstof, maar wordt helaas nog veel te veel verspild. Daarom lanceerde ngo Join for Water een leuke uitdaging. Onze gemeente doet mee aan deze campagne. De Waterchallenge@home start op 22 maart, maar je kan nu al inschrijven. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt, en wie meedoet maakt kans op leuke prijzen!
 
Tijdens de challenge krijgen deelnemers 12 weken lang via mail een uitdaging, tip of leuke opdracht  om hun waterverbruik te verminderen. In het kader hiervan zal je in de bib een themastand vinden en vanaf 1 april ook een tentoonstelling met de focus op onze watervoetafdruk.
 
Lees meer
 
Quiz je mee? 
 
De Lezer vzw en de Bib organiseren samen een online quiz met als thema Wie schreef wat?
Je leest ontzettend veel. Je leest veel en hebt een goed geheugen. Je leest zelden of je leest niet maar je houdt van puzzelen. Dan is dit iets voor jou!
Quiz 4 staat nu online!
 
 
Ken jij onze e-boekenservice al?
 
Leen in 1 klik een e-boek van de bib van thuis uit. Snel, gratis én coronaproof! Als lid van de bib kan je 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk e-boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een e-boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel. Meld je aan op de cloudLibrary-app en leen meteen jouw eerste e-boek. In de collectie vind je voornamelijk Nederlandstalige fictie en non-fictie, maar ook Engelstalig werk.
 
Meer info
 
Komende sluitingsdagen:
 
03/04/2021, Paaszaterdag
05/04/2021, Paasmaandag
01/05/2021
13/05/2021
24/05/2021, Pinkstermaandag
Als de bib gesloten is, kan je je materialen inleveren via de inleverbus. (links van de hoofdingang, volg de pijlen)
De speel-o-theek is open op de volgende momenten.
Zij hanteren de volgende veiligheidsmaatregelen. Kom binnen in de bib en ontsmet alvast de handen. Volg dan de pijlen tot aan de speel-o-theek. 
 
Tot ziens in de bib!
Het bibliotheekteam
 
Openbare Bibliotheek Brasschaat - Bredabaan 407 - 2930 Brasschaat
T 03 650 03 60 - E-mail info.bib@brasschaat.be
Website https://brasschaat.bibliotheek.be
Facebook https://www.facebook.com/bibliotheekbrasschaat
Website gemeente https://www.brasschaat.be/vrijetijd/bibliotheek