NIEUWSBRIEF
Jaargang 15 - Nummer 2 - Februari 2017
 

 

 
Klik op de afbeelding voor foto's van 2016
 
Carnaval voor de deur

Zoals elk jaar is het 40 dagen voor Pasen weer Carnaval. Komend weekend, op 26 februari, breekt heeft feest weer los, hoewel veel plaatsen al enkele weken in 'voorbereiding' zijn.

In Spanje zijn de bekendste plaatsen om Carnaval te vieren en de optochten te bekijken Cádiz en Tenerife, maar vergeet ook vooral Águilas in de provincie Murcia niet, waar het Carnaval al vele jaren is uitgeroepen tot officiële toeristische attractie.

Er zijn vanaf zondag 26 februari gedurende de hele week diverse grote optochten, die allemaal 's avonds georganiseerd worden. De optocht start dan om 18.00 uur en de spots die de straten verlichten gaan zo'n 5 uur later weer uit. De laatste optocht in Águilas is op zaterdag 4 maart en het Carnaval wordt daarna afgesloten met een groot vuurwerk op het strand.

Klik hier voor het programma.
 
Het aankoopproces van een Spaanse woning
 
In onderstaande uitzending van NICLA TV krijgt u meer uitleg over het hele proces, met álles wat daarbij komt kijken, vanaf het moment dat u de gewenste Spaanse woning gevonden heeft.
Bekijk deze uitzending en bepaal dan of u de gehele afwikkeling zélf wilt doen of tóch de verstandige keuze maakt om een advocaat of gestor in te schakelen… 
 
De bouw in Spanje
 
Soms is het erg moeilijk om de Spaanse woning te vinden die exact aan alle woonwensen voldoet. Grote verbouwingen zijn dan noodzakelijk om u uiteindelijk tóch ‘thuis’ te kunnen voelen.

Als dat voor u geldt, is het wellicht interessant om na te denken over het ontwerp van uw ideale woning en deze nieuw te laten bouwen. In deze uitzending van NICLA TV meer informatie over de bouw in Spanje, waar u op moet letten en waar u rekening mee dient te houden.
 
De kosten bij aankoop van een Spaanse woning
 
De vraagprijs is vaak het uitgangspunt als u op zoek bent naar een Spaanse woning, maar weet u eigenlijk wel hoeveel kosten er nog bij komen voordat de gewenste woning op uw naam staat?

In deze uitzending van NICLA TV een inzicht in de kosten bij de aankoop van een Spaanse woning, maar tevens de kosten die ook ná de aankoop steeds weer terugkeren.

 
Antwoorden op vragen
 
Steeds weer komen er vragen binnen over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op de Spaanse woningmarkt. Om meer tijd te hebben om deze vragen te beantwoorden staat deze uitzending van NICLA TV geheel in het teken van het beantwoorden van vragen met de nodige uitleg die daarbij hoort.
 
De financiering van een Spaanse woning
 
Als u op zoek bent naar een Spaanse woning is het uiteraard belangrijk om te weten wat de financiële mogelijkheden zijn. Simpel gezegd: om te weten in welke prijsklasse u kunt zoeken, moet u weten hoeveel u kunt betalen.

In deze uitzending van NICLA TV daarom een uitleg over de financiering van een Spaanse woning.
Wat zijn de mogelijkheden? Welke 'standaard' criteria worden er door banken gehanteerd? Hoe verloopt de hypotheekaanvraag? Welke alternatieven van financiering zijn er?
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.