Nieuwsbrief SLAK Oktober 2017 
Atelierwoningen Arthur Koolkazerne Ede
De aanloop van dit project heeft langer geduurd dan gedacht maar we kunnen nu gaan starten met de toewijzing.

De verbouwing start naar verwachting in oktober/november, de oplevering zal rond juli 2018 plaatsvinden.

De 9 atelierwoningen met ateliers van gemiddeld 60 m2 en een woongedeelte van ongeveer 50 m2 worden vanaf 10 oktober aangeboden op onze aanbiedingenlijst. Op 17 oktober worden de woningen toegewezen.
Als de verbouwing in een gevorderd stadium is wordt er een kijkmoment georganiseerd.
 
 
De Vlindertuin - Sperwerstraat 97 Arnhem
SLAK heeft sinds kort de voormalige basisschool De Vlindertuin in de Geitenkamp in beheer. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke periode van 2 jaar waarna SLAK hoopt over te gaan naar een permanente situatie waarin SLAK het gebouw kan aankopen en kan verhuren aan haar doelgroep.

Voor de invulling van het gebouw is SLAK, zowel in de tijdelijke als de permanente situatie, specifiek op zoek naar kunstenaars, ontwerpers, restaurateurs en andere makers die een culturele functie combineren met een functie voor de wijk. Deze combinatie geldt als belangrijke voorwaarde bij de toewijzing van de ruimten in De Vlindertuin. Vanuit de wijk is aangegeven dat er behoefte is aan leerervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en aan een ontmoetingsruimte.
 
SLAK ontwikkelt dit project in samenwerking met Spectrum, Transitiereizen en team Leefomgeving van gemeente Arnhem. De beschikbare ruimtes in De Vlindertuin staan vanaf 10 oktober op de aanbiedingenlijst

 
Lombardstraat 35 Arnhem
SLAK heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van een karakteristiek pand in het Spijkerkwartier. Dit voormalige pakhuis is nu bij SLAK te huur. Op de begane grond is een werkruimte van 130 m2 met betonnen vloer, schuifdeur , pantry en toilet. Verwarming met een houtkachel.

Er is een open trap naar een zolderverdieping van ruim 90 m2, deze ruimte is te gebruiken als opslagruimte.
Voor meer info: aanbiedingenlijst
 
Vervangende ruimte na opzegging pand
SLAK wil benadrukken dat we geen vervangende ruimte aanbieden aan mensen die een woon/werkruimte hebben op bruikleen/antikraakbasis. Bewoners dienen bij beëindiging van de bruikleenovereenkomst zelf vervangende woonruimte te zoeken. Het wonen op antikraakbasis willen we ook verder afbouwen.

Wel werken we aan een uitbouw van het aantal permanente atelierwoningen. In sommige gevallen, als het contract met de eigenaar dit ook toelaat, zullen we voor een beheerder kiezen die ook in een pand woont. De bewoner krijgt dan een huurcontract voor maximaal 2 jaar of een bruikleencontract. In beide gevallen is er geen recht op vervangende ruimte.
 
Voor ateliers op bruikleenbasis of bij een huurcontract naar zijn aard van korte duur geldt hetzelfde, ook daar is vervangende ruimte niet gegarandeerd. Omdat het aanbod aan atelierruimte over het algemeen voldoende is kunnen we deze vraag meestal wel opvangen.

SLAK probeert altijd tijdig in te spelen op het naderende einde van atelierpanden.
 
 
AIR - Weerdjesstraat 8 Arnhem
In de Artist in Residence aan de Weerdjesstraat verblijft op dit moment de Amerikaanse kunstenares Diane Ward. Het is de tweede keer dat Diane in een gastatelier van SLAK verblijft en haar vijfde werkperiode in Nederland.
 
Diane komt elke keer terug naar Nederland vanwege het brede aanbod aan cultuur, de schoonheid van het landschap en de welkome houding van Nederlandse kunstenaars.

In haar werk combineert  Diane foto’s en tekeningen. Met een beamer projecteert ze de foto over een tekening waarna ze het resultaat opnieuw fotografeert.

Het uiteindelijke product is een digitale print. Beweging, dynamiek en visuele verklaringen zijn een belangrijk onderdeel binnen haar werk.
Het werk dat Diane gedurende haar verblijf in de AIR gemaakt heeft is te bewonderen op vrijdag 13 oktober tussen 18 en 21 uur. Locatie: 1e verdieping van Weerdjesstraat 8, de voormalige Circa…Dit-projectruimte.

 
Facebook www.slak.nl 026-3515438 algemeen@slak.nl