Nieuwsbrief MeesterMichael.nl
Februari 2018
Nr. 92
   
 
 
Groeimindset

 

 
 ‘Juf, dit kan ik echt niet!' of 'Meester, hier ben ik slecht in!’ Deze uitspraken hoor je regelmatig van leerlingen met een vaste mindset. Tijdens het congres ‘Motiveren met een groeimindset’ (13 maart) leer je, hoe je leerlingen stimuleert om met motivatie en vertrouwen uitdagingen aan te gaan. De sprekers behandelen groepsgerichte interventies, die direct toepasbaar zijn in de klas. En je leert met welke feedback jij je leerlingen helpt om een groeimindset te ontwikkelen. 
Ga voor meer informatie naar de website van Medilex Onderwijs
 
Gratis Codeuur cursus aanvragen
 Via deze website kan je gratis en gemakkelijk een gastles programmeren aanvragen.
 
 
Carnaval

 

 
Carnaval  Zondag 11-2-2018 is het weer carnaval. Carnaval wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag. Traditioneel gezien duurt het feest drie dagen, van zondag tot en met dinsdag, maar in praktijk zie je dat de feesten meestal al op vrijdag beginnen.
 
Cito eindtoets en entreetoets
In april wordt de eindtoets van Cito in groep 8 weer afgenomen.
TIP: Start op tijd met oefenen voor de CITO ENTREETOETS (groep 7) en CITOTOETS (groep 8). Dan maken ze de toets nog beter!!!
Dat kunnen de leerlingen op meestermichael.nl  zowel bij rekenen als taal
Er staan vele cito-oefeningen !!!
 
 
Valentijn
 
 
 
 
 
  Leuke links over de liefde:
 

Er is een gratis en grappige kindervriendelijke website http://www.lovetester.nl 
Deze love tester is een soort liefdesmeter waarin kinderen namen in kunnen vullen en de liefde tussen deze 2 namen kunnen testen.
 
Meester Dennis heeft verschillende timetimers gemaakt bij verschillende thema's. Zo ook een timetimer voor Valentijn
 
Koningsspelen
Op vrijdag 20 april 2018 vieren we voor de zesde keer de Koningsspelen.
Ook in 2018 maken we er een groot feest van: jouw school kan zich al inschrijven voor de Koningsspelen op vrijdag 20 april. Doe het snel, zodat jullie verzekerd zijn van een Koninklijk ontbijt en een sportief cadeau!
Wanneer sluit de inschrijving voor de Koningsspelen 2018? Wanneer is de bekendmaking van het Koningsontbijt? Wat is een Koningsmatch? En wanneer is de release van het Koningsspelen lied en de dans van Kinderen voor Kinderen? Je leest het allemaal in de Koningsspelen Toolkit.
 
Klik ook snel HIER

 
 
 
 
Doe mee met de landelijke opschoondag
  Kom met je klas in actie voor de buurt en organiseer een opschoonactie tijdens de Landelijke Opschoondag  voor scholen op 24 maart. Meld je school aan, bestel gratis opschoonmaterialen en ontvang een unieke knikkertegel van gerecycled plastic. Actie aanmelden: www.supportervanschoon.nl
 
Warmetruiendag
Op vrijdag 2 februari gaan we weer in dikke truien en fleece-dekens naar school! De kachel gaat lager en we zorgen zodoende een dagje extra goed voor het milieu. Wil je wat nog wat bijzonders: zie www.warmetruiendag.nl voor allerlei ideetjes en leuk lesmateriaal.
 
 
 
Leerzame rekenspelletjes aan de keukentafel
  In deze tijd van het turen naar schermen en ‘online leven’ wordt er in veel gezinnen te weinig samen ondernomen (offline ;)). Daarom deze tip van leerzame rekenspelletjes die ouders met hun kinderen gezellig samen aan de keukentafel kunnen spelen.

De instructievideo’s van deze rekenspelletjes zijn al meer dan 15.000 keer gedeeld op Facebook (het spel met de meeste likes tot nu toe is het ‘eierdoosspel’) met ontzettend veel leuke reacties van ouders, maar ook van leerkrachten die de spelletjes in de klas spelen.

Misschien slim om deze spelletjes onder de aandacht van ouders te brengen. Deze spelletjes zijn gratis en leerzaam, voor ouders makkelijk te printen en zorgen weer voor wat ouderwetse gezelligheid.
 
Leestekens
Wanneer gebruik je leestekens? Dat vind je in deze Yurls.
 
 
Winter
  Leuke links over de winter: Digibord Winter
 
 
Geniet van de winterfilmpjes uit Teleblik.
.
 
Trucje: Afstand meten in Google maps
Handige truc laat je afstanden meten in Google Maps.
Het is al een tijdje mogelijk om afstanden te meten in Google Maps, maar deze handige functionaliteit was misschien nog niet bekend. Daarom: kies een punt op de kaart door te klikken met je rechtermuisknop, kies Afstand meten en klik vervolgens op een andere plek op de kaart. Het meten van een afstand wordt zo eenvoudiger dan ooit.
 
 
Mijnenveld bij gym


Een super leuk spel voor de gymles: Mijnenveld
 
Ontroerend prentenboek
'Woezel & Pip - Dag lief Muisje'. Dit ontroerende prentenboek is bedoeld om alle ouders en verzorgers een helpende hand te bieden om samen met over de dood te praten, na te denken en te leren.
Het boek bevat een flyer met extra informatie en tips. Ook hebben wij een lesbrief ontwikkeld met verschillende opdrachten voor kinderen vanaf 4 jaar, die helpen bij het bespreekbaar maken van dit onderwerp.
 
 
Cursus Word en PowerPoint 2016 !!!
 
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 en sinds kort ook 2016 !
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
Prentenboeken
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER
Nog meer prentenboeken vind je HIER 
 
 
 
ParnasSys  (toetsen in JSON-bestand)

 
Op MeesterMichael.nl staan vele toetsen om in ParnasSys te importeren.
Natuurlijk zijn alle toetsen omgezet naar het nieuwe JSON-bestand. Kijk maar op deze LIJST
Ook staat er een pagina met UITLEG-FILMPJES 
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
 
Filmpjes bij de methode
In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
 
 
 

 
 
Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan HIER.
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
Ga naar:
Ga naar:
  
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
Ontvang de Gratis Nieuwsbrief 
 
Oude nieuwsbrievenn lezen of aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER
Sponsor

 
 
Sponsor
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 of de nieuwste 2016
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
 

 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar:
BEZOEK DE SITE

www.MeesterMichael.nl
Dank u voor uw aandacht,