Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws September 2010
Beste ,
Veel leesplezier met de DOS Nieuws!
"Muur"schilderen in Gruitpoort
Van 27 september tot en met 1 oktober werkt de Nicaraguaanse kunstenaar Johana del Carmen samen met Doetinchemse leerlingen en andere belangstellenden aan een “muur”schildering. Het is de achtste keer dat Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) deze activiteit organiseert. Dit jaar is het thema van de muurschildering het opstarten van het beroepsonderwijs van La Libertad, de zusterstad van Doetinchem. Lees meer
 
Wilt u zelf meeschilderen? Mail dan naar: secretariaat@dos-doetinchem.nl
 
Muurschildering van 2009
Hola La Libertad: Benefietconcert en kunstveiling
DOS bestaat al 20 jaar en dat mag gevierd worden! Op zondag 17 oktober om 16:00 uur vindt onder de naam Hola La Libertad een benefietconcert met kunstveiling plaats. Voor €17,50 krijgt u een onvergetelijke zondagmiddag. Vele partijen werken belangeloos mee om van deze dag een succes te maken. Het Martinuskoor uit Gaanderen voert de Misa Criolla op en het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen verwent het oor met indrukwekkende muziekstukken. De kunstwerken die gemaakt zijn op 4 panelen tijdens de "muur"schilderweek worden geveild, door veilingmeester Jaap Berenbak. De opbrengst van deze bijzondere namiddag gaat naar het beroepsonderwijs in La Libertad. De cheque wordt officieel overhandigd aan wethouder Otwin van Dijk. Lees meer
Nicaraguaanse dineravonden
Op woensdag 17 en donderdag 18 november organiseert DOS samen met docenten en leerlingen van het Graafschapcollege Nicaraguaanse dineravonden in hun nieuwe gebouw. Het nieuwe restaurant is zeer geschikt voor een leuk avondje uit en hiervoor willen we u graag uitnodigen. Een 3-gangen diner, inclusief wijnarrangement, welkomsdrankje en koffie na kost u maar €35,-.De opbrengst van deze avonden gaat ook naar het opstarten van beroepsonderwijs in La Libertad. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer snel via:
ptr@graafschapcollege. De deuren gaan om 17:00 uur open en de avond eindigt rond 20:00 uur. Lees meer
Vrijwilligersmarkt
Ook dit jaar is DOS weer aanwezig op de vrijwilligersmarkt die jaarlijks door IJsselkring wordt georganiseerd. De markt vindt aanstaande zaterdag 18 september plaats in en om de Catharinakerk van 13:00 tot 16:00 uur. Het is een goede gelegenheid om de activiteiten van DOS onder de aandacht te brengen en te netwerken met andere organisaties. Dit jaar hebben zich 40 organisaties aangemeld. Graag ontmoeten wij nieuwe actieve vrijwilligers voor o.a. de functie van bestuurslid, die zich willen inzetten voor de stedenband Doetinchem-La Libertad. 
 Opbrengst restaurantweek Villa Ruimzicht
Tijdens de restaurantweek van 23 t/m 29 augustus heeft Villa Ruimzicht aan haar gasten aandacht gevraagd voor het maaltijdproject voor arme ouderen in La Libertad onder het motto:“Wij een maaltijd, zij een maaltijd”. Alle gasten kregen vooraf een typisch Nicaraguaans gerecht: een zwart bonensoepje. Deze actie heeft na verdubbeling van Villa Ruimzicht €546,40 opgebracht. Namens de arme ouderen in La Libertad: muchas gracias!
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010