NIEUWSBRIEF
dec. 2017 - nr. 51
 
AOW-Dovengroep bestaat 35 jaar
Onlangs vierde de AOW Dovengroep hun 35-jarig bestaan met een reünie. Het was een bijzonder bijeenkomst waar onder meer werd verteld hoe de groep is ontstaan op de Strevelsweg, waar Annie Kamerling als tolk een paar doven meenam naar een horende AOW groep. Omdat het niet lukte met doven tussen horenden is er een dovengroep opgericht. De reünie was een gezellig weerzien met oud-gedienden.

 
Vrouwen Netwerk Rotterdam bestaat 10 jaar
Nog een jubileum. Het Vrouwen Netwerk Rotterdam (VNR) heeft dit jaar haar tienjarig bestaan gevierd. Het netwerk bestaat uit oudere vrouwen die actief zijn op diverse terreinen in de samenleving of dit jarenlang zijn geweest. Al tien jaar bespreken we actuele thema's zoals de veranderingen door de WMO, het gemeentelijk beleid rond Langer Thuis Wonen, maar ook ouderenmishandeling. Door bij elkaar te komen blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook heeft het netwerk een ontmoetingsfunctie die eenzaamheid voorkomt.
In
formatie: Agnes Vaillant
 
 
Joan en Mohamed op Cyprus
Onze vrijwilligers Joan Edwards en Mohamed El Wakidi zijn, namens Pluspunt, in oktober 2017 naar het seminar ‘Learning in later life in an intergenerational context’ geweest op Cyprus. 
Het was leuk en leerzaam om met vrijwilligers uit andere Europese landen kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.
Ze schreven een verslag dat u hier kunt lezen.

 
8 januari - Start cursus Durf te Dansen
In de cursus Durf te Dansen leer je geen pasjes, maar ontwikkel je je eigen danstaal. Ervaring is niet nodig. Ook in het nieuwe jaar kunt u meedoen. Vanaf 8 januari iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur bij Humanitas-Bergweg. Dansdocente is Marie-Louise Gilcher. U bent van harte welkom! De kosten zijn € 42,- voor 12 lessen.
Aanmelden: Fehiema Alkhamsi
 
 
9, 12, 19 en 23 januari - Verhalen verbinden
Met Verhalen verbinden wil Pluspunt een ontmoetingsplek creëren waar roze en hetero ouderen elkaar hun levensverhalen vertellen, zodat er respect en acceptatie ontstaat voor elkaars leefwereld. U bent welkom op dinsdag 9 en 23 januari in Ontmoetingscentrum Prinsenhof, Bramanteplein 2, van 10.00 tot 12.00 uur. En op vrijdag 12 en 19 januari in Huis van de Wijk Irene, Oudelandstraat 75, van 13.30 tot 15.00 uur. De eerste bijeenkomst is de Tour d’ Amour met Eveline van de Putte. De tweede bijeenkomst is met een high tea en een uitwisseling met het spel WAVE. 
Aanmelden en informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
11 januari - Start workshops Textiel bewerken
De workshops Textiel bewerken gaan in het nieuwe jaar weer van start. Onder begeleiding van docente en kunstenares Haadjar Fris maakt u kennis met verschillende vormen van textiel bewerken. De workshops zijn steeds op de donderdag, vanaf 11 januari, van 15.00 tot 17.00 uur in Humanitas-Bergweg. Deelname: € 2,- per keer.
De kunstwerken die de deelnemers de afgelopen maanden hebben gemaakt zijn van begin januari t/m maart te zien in Humanitas-Bergweg.
Aanmelden: Fehiema Alkhamsi
 
 
VNR bezoekt Pop-Up winkel De Zorg van Nu
Recent bracht een groep vrouwen een bezoek aan de Pop-Up winkel De Zorg van Nu op de Lijnbaan en kreeg informatie over technische snufjes die thuis kunnen worden toegepast, zoals een opener voor bovenramen of de easysteppers die de hoogte van traptreden verkleint. Voor bewoners en professionals is er een Keuzegids Thuistechnologie beschikbaar. Op 17 januari gaan Anders Ouder Worden groepen op bezoek bij de Pop-Up winkel.
 
 
9 februari - Presentatie Durf te Dansen
Op vrijdag 9 februari geeft de groep Moderne dans om 13.30 uur een presentatie bij het Ontmoetingscentrum in Humanitas-Bergweg. De dansers laten zien wat ze hebben gemaakt in het laatste kwartaal van 2017 tijdens de cursus Durf te Dansen. De groep bestaat uit elf personen, die met veel plezier wekelijks werken aan nieuwe dansbewegingen. Tijdens de feestelijke presentatie kunt u ook meedoen, want er is aansluitend een open workshop moderne dans. Ervaring is niet nodig, gemakkelijke kleding is wel handig. De toegang is gratis.
Informatie: Fehiema Alkhamsi
 
 
Fijne feestdagen!
Het team van Pluspunt wenst u hele fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling.
 
 
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. Een van onze stagiaires helpt u graag op weg.
 
 
 
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.