WAT PLAATS JIJ IN EEN ANDER PERSPECTIEF?De maand februari kent een zonnige en lichte start. Onbevangen zullen er nieuwe energieën toegevoegd worden aan onze dagelijkse werkelijkheid. Deze dragen bij aan de ontwikkeling van het innerlijke oog. Gaande weg wordt de impact hiervan duidelijk, mede omdat deze transformatie iets vraagt van ons verantwoordelijkheidsgevoel.

Het 3e oog wordt als het ware opnieuw opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om kleuren met een andere golflengte waar te nemen. Deze kon je eerder niet zien, omdat jouw ogen daar fysiek niet toe in staat waren. Daarnaast zullen bestaande kleuren als intenser ervaren worden. Door deze vormen van helder(ziend)heid, ga je anders naar jezelf en de wereld om je heen kijken. Perspectieven veranderen en je ontdekt bij jezelf verborgen competenties op het gebied van intuïtief waarnemen en andere daaraan gekoppelde (creatieve) talenten.

Wat voorzichtig en bibberig wordt deze vernieuwing toegelaten. Het is een ontwikkelingsstap die voor velen spannend aanvoelt. Dit komt mede door gekregen afwijzingen op jonge leeftijd in het helder zien en helder Zijn. Er bestaat dan ook het risico dat er een saboteur om de hoek komt kijken. Probeer om die geen kans te geven, want daardoor zul je alleen maar verder van jouw (t)huis geraken. Het vraagt juist nu van je om in volledige aanwezigheid bij jezelf te zijn en te blijven. Pas dan zal er innerlijke rust ontstaan en weet je van binnenuit precies waar je heen wil en wat jou in deze te doen staat.

Het is mogelijk dat je even tegenstribbelt. Dit is uitstel van korte duur; of je wil of niet, ontkomen doe je er namelijk niet aan. Eenmaal in de overgave wordt duidelijk dat het gaat om uitdagende trillingen en frequenties met een ongekend hoog en verreikend karakter, waarbij ook het buitenaardse een rol kan spelen. Het zijn daarmee vibraties waar gewenning voor nodig is. Maak dat niet te zwaar. Het blijkt een leuk en speels leerproces waar je eigenlijk al heel lang op zit te wachten met tal van mogelijkheden voorbijgaand aan oude, belemmerende beperkingen. De stroming zal in aanvang van binnen naar buiten zijn. De intuïtieve rechterhersenhelft en de vrouwelijke energie nemen daarin het voortouw. De linker hersenhelft en de mannelijke energie zullen eerst een meer afwachtende houding aannemen, maar uiteindelijk overstag gaan en het in gang gezette ritme volgen.

In deze fase gaat het er vooral om dat je jouw fysieke en innerlijke ogen blijft trainen. Dat kan overigens ook door bewust te dromen in de nacht. Wees nieuwsgierig naar datgene wat je allemaal waar kunt nemen. Het kan goed zijn dat je in het begin weinig woorden voor jouw observaties hebt en de logica ontbreekt. Laat je daardoor niet uit het veld slaan en heb nog even geduld. In de verschuiving van het cognitieve naar het gevoelsmatige en intuïtieve (waarnemings)niveau volgt de update van de bijbehorende woordenboeken pas ergens in de komende maanden. Deze heb je hard nodig om een begrijpelijke en juiste vertaalslag te kunnen maken. De upgrade zal precies op het juiste moment plaatsvinden daar mag je op vertrouwen; alles op zijn tijd. Als alles er gelijktijdig zou zijn, dan zou jouw systeem op een onprettige manier overprikkeld raken, waardoor je in plaats van vooruit achteruit zou gaan.

In jouw bewustzijn zijn er deuren van het slot gegaan. Deze staan nu op een kier. Laat je verrassen door de schoonheid van het landschap dat daarachter is. Sommige aspecten zullen je enorm aanspreken. Andere delen laat je liever (nog even) aan je voorbij gaan. Accepteer dat dat is wat het is. Er zullen namelijk ook ontdekkingen zijn die je pas later gaat waarderen. In eerste instantie kán je ze namelijk nog niet bevatten. Later blijken deze heel welkom en is het goed geweest dat je hier al in een vroeg stadium een blik op hebt mogen werpen. Je weet daardoor van het bestaan. Er is echter eerst een wijziging van de bewegingsrichting nodig; de in aanvang naar buitengaande beweging zal zich op een zeker moment naar binnen keren. Eenmaal op dat punt aangeland, ontwikkelt er zich een soepel lopend integratieproces. De transformaties volgend op de nieuwe zienswijze(n) zullen dan in een handomdraai operationeel zijn. Daarmee kan alles zomaar ineens anders zijn. Dat geeft opluchting, ruimte en inspirerend elan met een meer eigen focus en een autonoom bepaalde levensrichting.

Een heldere ont-dekkingstocht in de maand februari toegewenst.


ENERGIEBOODSCHAP ONDERSTEUNEND AAN NIEUWE PERSPECTIEVEN
In verandering- en transformatieprocessen mis je soms wel eens wat houvast en richtingsgevoel. In dat soort situaties kan het prettig zijn om een energieboodschap te ontvangen; jouw energie m.b.t. een actueel thema gelezen in een richtinggevende metafoor. Je kunt de energieboodschap bestellen via de website en ontvangt deze in je mailbox. Heb je meer behoefte aan een coach-, adem- of systemische sessie, dan kun je een afspraak maken door een mail te sturen naar info@coach-inn.nl of te bellen naar 033-4451480.


18 MAART 2020: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Wil je een levensvraag uitwerken met een familieopstelling en zo belemmerende patronen doorbreken, dan ben je welkom bij de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen op 18 maart a.s. Er is nu nog ruimte voor 3 vraagstellers. Heb je interesse, schrijf je dan snel in. Het is mijn ervaring dat deze dagen doorgaans snel vol zitten.


BOEKENTIP VAN DE MAAND
Van collega-ademcoach Claudia Krumme kreeg ik het boek Van Leed naar Liefde dat zij schreef. Het kwam voor mij op een goed moment, omdat ik op het relationele vlak (zowel zakelijk als privé) iets had uit te zoeken. Hoewel het boek vooral gericht is op partnerrelaties, was het voor mij ook goed toepasbaar bij andersoortige relatievraagstukken. Het boek is makkelijk geschreven en kent heldere en overzichtelijke stappenplannen die je kunt volgen om te reflecteren op jouw rol en aandeel in het niet lekker lopen van relaties. Het boek is leerzaam en op een liefdevolle manier ook confronterend. Het heeft mij inzicht gegeven in datgene wat ik kan doen om op een vrijere en gezondere manier verbinding met anderen aan te gaan. Naast een papieren variant is deze boekentip ook verkrijgbaar als luisterboek.


RECEPT VAN DE MAAND
Het blijft voor mij een sport om alternatieven te vinden voor dingen die lekker zijn, maar gezien mijn "diabetesdieet" eigenlijk niet meer mogen. Zo had ik risotto eigenlijk al afgeschreven, omdat het voor mij te hoog in de glycemische waarde zit. Totdat ik bij vrienden een heerlijke, toegestane variant kreeg voorgeschoteld. Dat gaf mij inspiratie tot het maken van Paddenstoelenrisotto op basis van parelgerst. Als je mij naar mijn mening vraagt, dat verkies ik dit recept zelfs boven de traditionele risottogerechten. Ik vind het nog smaakvoller en daarnaast een prettigere beet hebben.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.