Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de online versie.
 
GEZOND DOEN op HOOGTE
 
Nog ideeën nodig om je fit te lopen in juli of augustus? Je moet daarvoor wel de hoogte in, in ons geval de Alpen of de Spaanse bergen in Asturië. Daar heeft STAP gezondsheidsoefeningen in verschillende soorten en maten.
Juli en augustus zijn natuurlijk hoogseizoenmaanden maar op de volgende trektochten zien wij nog mogelijkheden:
- Via Spluga                6 of 8 dgn       v/a € 698,-
- Alta Via Val Venosta  8 of 10 dgn      v/a € 787,-
- Ortler trektocht         7 dagen           v/a € 798,-
Mooie Dolomieten-wandelingen maak je in het vaste verblijfarrangement Peio en Brenta-Adamello. Met wat geluk vinden we nog een mooi plekje voor je in de
Dolomieten     8 dgn  v/a € 638,-.
In voor iets nieuws ?
De Somiedo trektocht is een snoepje uit het Oliva-aanbod. Totaal onbekend en daarom zo aantrekkelijk. Vlak boven Oviedo begint een avontuur ...  de rest lees je hieronder.
 
van Zwitserland naar Italië
                          
Met de Via Spluga steek je over een eeuwenoude route door de Alpen van Zwitserland naar Italië. Het is een trektocht die met Zwitserse precisie wordt uitgevoerd en dat wordt gewaardeerd door de Stapper. Bekijk de facebook-serie maar eens.
Enkele reacties :

"een heerlijke wandelvakantie in een ontzettend mooie omgeving. Prima georganiseerd. Bedankt"
 
"Wat een bijzondere tocht. De sfeer in de hotels was bijzonder en persoonlijk. En we hebben er ook nog vrienden bijgekregen, STAPPERS die toevallig dezelfde data hadden geboekt."

"Heel tevreden over deze vakantie, fijn om zo verzorgd te worden en nergens anders aan te hoeven denken."
 
 
fill
 
    van Oostenrijk naar Italië
 
De Alta Via Val Venosta is de hoge doorsteek  van Oostenrijk naar Italië. Hoog boven de drukke dalen wandel je net op of boven de boomgrens met constant uitzicht op de machtige Ortler Gruppe en Ötztaler Spitze. Panorama's maken deze trektocht tot de mooiste doorsteek door de Alpen. Je ziet het in
 
" wandelen op die hoge bergpaden geeft je het idee in een vliegtuig te zitten. Wat is dit een prachtroute! St. Martin in Kofel, is een paradijs op 1700 m., perfect voor een extra rustdag. En Merano met zijn mediterrane sfeer is de 'kers op de taart' van de 1,5 week in de ruige stille bergwereld, 'all in all' weer een mooie STAP-ervaring erbij."
 
"tot mijn verrassing lag er een welkomspakket klaar en uitgebreide informatie over een wijziging in de route, erg goed georganiseerd."
fill
       trektocht tussen reuzen
 
De Ortler Alpen trektocht is echt bergwandelen à la STAP: 6 dagen tussen machtige bergtoppen van boven de 3000 meter, vlakbij gletschers, puinhellingen, alpenweide vol gentiaan en alpenroos.
Overnachten doe je in authentieke Gasthöfe met degelijk eten en goede bedden, want dat is van cruciaal belang tijdens deze pure Alpen-belevenis.
De fotoserie op facebook geeft een heel goed beeld: facebook-serie Ortler.
 
geweldige wandeltocht gehad. Bedankt ! … organisatie ter plekke was prima, attente hoteliers die ons adviseerden wanneer slecht weer dreigde ...”
 
het was mooier maar ook pittiger dan verwacht !"

" normaal schrijf ik niet zo'n lang verslag, maar ik wilde jullie laten weten dat we, op wat kleine détails na, erg genoten hebben. Dank je wel."
 
 
fill
 
Somiedo ? nooit van gehoord
 
Noordwest Spanje, Asturië, Oviedo. Enigszins beeld waar we ons bevinden?  Verlaat Oviedo (mooi stadscentrum!) in zuidwestelijke richting en je loopt het natuurpark Somiedo in, een machtig ongerept berggebied met ruige hellingen, lege dalen, eeuwenoude plaggenhutten, klingelende schapenkuddes en onder-komens waar het als een voorrecht voelt om er te slapen. facebook-serie.
 
" heel fijne vakantie in Asturië, allemaal  erg goed georganiseerd. Prachtig gebied, mooie routes en heel fijne en mooie overnachtingsadressen. Erg genoten."
 
"Complimenten! De wandelingen waren absoluut hoogtepunten. Bovendien vonden we dat er een goede opbouw in de wandelingen zat wat betreft de moeilijkheidsgraad. Afwisselende overnachtingsplekken met vaak uitstekend verzorgde maaltijden."
 
fill
fill
fill
Stap Reizen, Nieuwegracht 98, 3512 LX Utrecht, Nederland +31 (0)30 230 25 03  info@stapreizen.nl
Volg Stap reizen via: /stapreizen /stapreizen @stapreizen
Stap Reizen is aangesloten bij: