Click here to view this email in your browser 
 
Hej,
  
Våren närmar sig nu med raska steg och då längtar i alla fall jag efter blommor! Än så länge har jag inte funnit några tussilago vid vägkanten, men jag får trösta mig med min mammas fina handmålade sjalgarn i riktigt soligt tussilagogult istället. Vi har fyllt på korgen med handmålat i många glada och våriga färger, kom in och kika!
  
Blommor är temat för nästa kurs - kanske vi kan sätta lite fart på våren genom att virka egna blommor? Läs mer nedan.
  
Vårstäda ditt garnlager!
Alla garnälskare ryser vid tanken på att ens kära nystan skulle få besök av hungriga pälsängrar. Tyvärr händer det ibland att man hittar små hål i stickade plagg, eller ett garnnystan fullt av små trådstumpar. Då kan det vara pälsängern som varit framme, det är en liten skalbagge vars larver lever på att äta bland annat ull och andra animaliska fibrer. Passa på att vårstäda både garderoben och garnlagret och vädra eller tvätta dina ylleplagg då och då, de små krypen gillar främst använda kläder. Ett annat tips är att preparera garderober och garnlager med rödceder, ett träslag med aromatisk doft som pälsängrar skyr som pesten. Vi har tagit in några olika rödceder-produkter som ger ett miljövänligt och effektivt skydd mot skadedjur som mal och pälsänger.
 
Rödcederhjärtan, 15-pack 99 kr         
Rödcederolja, sprayflaska 75 ml  299 kr        
Rödcederkuber, 15-pack 119 kr
 
                
 
 
Den blomstertid nu kommer…
– lär dig virka blommor!
Tisdag 23 april kl 18.30 - 21.00

Tjuvstarta sommaren - skapa din egen blomsterprakt! Virkade blommor passar till mycket, de är vackra som smycken och accessoarer i sig själva, men kan även pryda annat hantverk. Kanske en stickad mössa eller en virkad väska? Eller varför inte virka riktigt många och sätta ihop dem till en pläd? På den här kursen får du lära dig att virka blommor. Vi går igenom några olika varianter och visar exempel på hur de kan användas i olika projekt. Kursen kräver grundkunskaper i vrikning.
Kursledare är Annika Messing.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
    
 
Mera blommor...
Jag har börjat virka min egen blomsteräng! Garnet är Pimabomull och virknål 3 mm, jag har kommit ungefär halvvägs, 40 rutor är klara, bara resten kvar :) och sist monteringen för att få ihop dem alla till en filt. Material och beskrivning (på danska) finns i butiken om du också vill välkomna våren...
 
 
Och apropå filt vill jag rekommendera en ny inspirerande bok: 60 Quick Baby Blankets innehåller just det - massor av fina och roliga filtar. För 129 kr får du en bok full av inspiration till filtar, eller för den delen annan stickning - mönstren går ju att använda till andra idéer. Kika på några av dem här nedan, eller i vårt fotoalbum på Facebook.
  
Själv tyckte jag tidigare att det verkade urtrist att sticka filtar, ända tills jag fick barn och stickade dem varsin filt. Då kom jag på att det var mycket roligare än jag trott, och att en filt är en mycket fin present till en baby. Till skillnad från den lilla koftan som de växer ur på bara några veckor blir filten en kär vän och kanske ett minne för lång tid framöver.
  
Nya färger i Kid Seta...
Vi har laddat upp med flera nya färger i den lyxiga mohair-silkeblandningen Kid Seta från Schulana till vårens och sommarens lätta luftiga sjalar, tröjor och koftor. Nu har vi inte mindre än 24 olika färger i detta härliga garn, som även passar utmärkt att använda tillsammans med andra garner. Ett nystan är 25 gr, 210 m och kostar 89 kr.
 
...och Alp Natural
Det handknutna garnet i bomull, silke, viscose och lin blev mycket poopulärt förra sommaren. Nu har vi fått den första leveransen för våren med några nya, snygga färger. En härva är 110 g, 210 meter och kostar 185 kr. Garnåtgång till kofta eller tröja i stl M är 3 härvor.
  
Mycket garnglädje!
 
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner