Nieuw participatieproject - inschrijving geopend

Beste lezer,

Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt meegedaan aan een voorstelling van OPERA2DAY, of daarin interesse hebt getoond. Wil je niet langer geinformeerd worden over onze participatieprojecten? Dan kun je je onderaan deze email afmelden. 

Graag informeer ik je hierbij over het participatieproject bij onze nieuwe voorstelling Opera Melancholica, die in januari t/m maart 2020 langs de Nederlandse (en Belgische) schouwburgen toert. We zijn dit keer op zoek naar amateuracteurs en -actrices in de leeftijd 15-30 jaar die een belangrijke rol in ons voorprogramma vervullen. Ook zoeken we in elke speelstad een huisarts die een kleine bijdrage aan de voorstelling levert (ja, een echte huisarts, geen acteur).Hieronder lees je er meer over.

Val je dit keer niet binnen de doelgroep, dan zien we je heel graag bij een volgend project weer terug. Zodra er nieuwe projecten zijn houden we je via mail op de hoogte.
Ken je nog mensen die wél in onze doelgroep vallen? Dan zou je ons enorm helpen door onze ambassadeur te zijn! Wil je de informatie met een hartelijke aanbeveling aan hen doorsturen?

Deze mail bevat informatie over de voorstelling die we, vanwege het verrassingseffect, graag zoveel mogelijk geheim houden voor het publiek. Help je ons daarbij?


Hartelijke groet,

Mieke van der Ven
Projectleider educatie en participatie

Is er een dokter in de zaal?

OPERA2DAY is in iedere speelstad op zoek naar een lokale huisarts, die een kleine bijdrage levert aan de voorstelling. We zoeken momenteel nog huisartsen in de volgende steden: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Gouda, Groningen, Haarlem, Kerkrade, Leuven (BE), Schiedam, Tilburg en Utrecht.

Ben of ken jij een huisarts die ons zou willen helpen? Mail dan naar meedoen@opera2day.nl o.v.v. de desbetreffende stad, dan sturen we je (uiteraard geheel vrijblijvend) meer informatie toe over wat precies de bedoeling is.

Psychiater zoekt 'co-assistenten'

Voorafgaand aan de voorstelling is er al van alles te beleven. De foyer verandert in de ontvangsthal van een psychiatrisch onderzoeksinstituut. Een aantal bezoekers krijgt daar een consult door co-assistenten van de psychiater. (De psychiater is een acteur die later de voorstelling zal openen.) De co-assistenten zijn een belangrijke sfeermaker voor het binnenkomende publiek, maar ook worden de gegevens die zij in de consulten verzamelen door de acteur direct verwerkt in de voorstelling van die avond. 
In de zaal wordt vanaf een half uur voor aanvang al live muziek gespeeld, en twee co-assistenten dragen tussendoor op het podium teksten voor over melancholie. 
Daarnaast hebben de co-assistenten ook na afloop van de voorstelling nog een belangrijke taak: zij delen kaarten uit aan het vertrekkende publiek met daarop een wijsheid die de psychiater hen mee naar huis wil geven.
Als co-assistent zit je tijdens de voorstelling in de zaal. Je krijgt hiervoor een vrijkaartje.

OPERA2DAY is op zoek naar amateuracteurs en - actrices (15-30 jaar) die de rol van co-assistent willen vervullen. We zoeken voor elke voorstelling vijftien co-assistenten die éénmalig stage lopen.
Er zijn voorstellingen in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Gouda, Groningen, Haarlem, Kerkrade, Leuven (BE), Nijmegen, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht.

In tegenstelling tot andere opleidingen hoef je bij ons niet eerst jarenlang te studeren om coschappen te mogen lopen. Je krijgt van te voren filmpjes toegestuurd met uitleg over de voorstelling, zodat je je kunt voorbereiden. Op de voorstellingsdag word je 2,5 uur voor aanvang in het theater verwacht voor een opleiding door de ‘psychiater’, en je bent tot uiterlijk 2,5 uur ná aanvang van de voorstelling bezig. That’s it!
Een geschikte co-assistent is niet bang om in zijn/haar rol op mensen af te stappen en een gesprekje met hen aan te knopen. Je neemt een bestaande vragenlijst met de bezoekers door, maar je moet ook een beetje kunnen improviseren in het gesprek.

Aanmelden?
Vul het aanmeldformulier in. Onze opleiding heeft geen numerus fixus, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt!


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter

Wilt u inhoudelijk reageren, klik dan hier