Expertmeeting toekomst vrijwilligerswerk groot succes
Vrijwilligerswerk hoort in verkiezingsprogramma’s
Vacature consulent Vrijwilligerscentrale
Probleem? De onafhankelijke Klachtencommissie geeft raad
Save the Date Vrijwilligersmarkt Haarlem e.o.
Nationale Burendag
Jaarmarkt Bloemendaal
Gezocht projectondersteuner Vrijwilligersmarkt
Geen zomerstop!
 
           
    Expertmeeting toekomst vrijwilligerswerk groot succes trans
           
 

Maandagavond 17 juli vond in Stempels een expertmeeting over de toekomst van vrijwilligerswerk in Haarlem en Bloemendaal plaats. Aanwezig waren deskundigen uit de sport, mantelzorg, de gemeenten Haarlem en Bloemendaal, het bedrijfsleven en zorg- en welzijnsorganisaties.

Na een welkom door Emma van Dongen, vicevoorzitter van de Vrijwilligerscentrale, gaf dr. Lonneke Roza (Erasmus Universiteit Rotterdam) een bevlogen en verhelderende wetenschappelijke uiteenzetting over de trends in de civil society en het vrijwilligerswerk. Op verzoek van Linda van der Sluis, directeur van de Vrijwilligerscentrale, bogen de aanwezigen zich vervolgens over toekomstbestendige ideeën voor de Vrijwilligerscentrale, wat een verheugend aantal inspirerende reacties opleverde. Meer dan genoeg kansen om de komende tijd flink mee aan de slag te gaan. Eind augustus volgt een publicatie (visie op vrijwilligerswerk in Haarlem e.o.) dat aan alle deelnemers wordt toegezonden.
Ook interesse om deze publicatie te ontvangen? Laat het ons weten via info@vwc-haarlem.nl.


Linda van der Sluis (L) en Emma van Dongen

 
     
   Vrijwilligerswerk hoort in verkiezingsprogramma’s trans
           
Vrijwilligerswerk is van essentieel belang in een maatschappij waarin mensen steeds meer op elkaar zijn aangewezen en waarin de overheid meer en meer taken teruggeeft aan de samenleving. Het speelt een enorme rol op een groot aantal gemeentelijke beleidsterreinen en hoort dus thuis in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen.

De Vrijwilligerscentrale roept alle politieke partijen in Haarlem en omgeving dan ook op om vrijwilligerswerk in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op te nemen. Om de standpuntbepaling over vrijwilligerswerk te vergemakkelijken is een speciaal position paper samengesteld. Dit paper kan hier worden gedownload.


  Terug naar inhoud
 
     
   Vacature consulent Vrijwilligerscentrale trans
           
Heb je zin om Haarlem een beetje mooier te maken en zoek je een uitdagende vrijwilligersfunctie? Word dan consulent bij de Vrijwilligerscentrale. Steeds meer organisaties en burgerinitiatieven zijn op zoek naar goede vrijwilligers en daarom willen we ons consulententeam uitbreiden.Als vrijwillig consulent ben je het visitekaartje van de Vrijwilligerscentrale en bemiddel je een grote verscheidenheid aan mensen naar vrijwilligerswerk. Dat is niet alleen interessant werk, maar geeft ook veel voldoening. Lees verder
         
    Terug naar inhoud

     
   Probleem? De onafhankelijke Klachtencommissie geeft raad trans
           
trans Als vrijwilliger geef je graag je tijd en energie aan een goede zaak. Iets voor een ander doen, een steentje bijdragen aan de maatschappij, de wereld een beetje mooier maken. Daar haal je plezier en voldoening uit. Maar wat doe je als bijvoorbeeld de sfeer bij je vrijwilligerswerk niet prettig is of afspraken niet worden nagekomen. Als het niet lukt om dit intern op te lossen, kan je altijd een beroep doen op de onafhankelijke Klachtencommissie.

De onafhankelijke Klachtencommissie is er voor vrijwilligers van alle (vrijwilligers)organisaties in Haarlem en omgeving. Een beroep op de commissie is gratis. Na het indienen van een klacht hoort de klachtencommissie beide partijen. Als iedereen aan het woord is geweest, volgt een bindende uitspraak. Vrijwilligers die het moeilijk vinden om hun klacht op papier te zetten, kunnen daarvoor een beroep op de commissie doen.
 

Contact

Contact opnemen met de onafhankelijke Klachtencommissie kan via een e-mail naar okc@vwc-haarlem.nl. Het reglement van de klachtencommissie kan worden opgevraagd bij de Vrijwilligerscentrale of hier worden gedownload.
trans
         
  pij;  Terug naar inhoud

     
   Save the Date Vrijwilligersmarkt Haarlem e.o. trans
           
  Op zondag 17 september is de Grote Markt in Haarlem weer de locatie van de Vrijwilligersmarkt Haarlem e.o.. Op deze markt kunnen (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven hun vrijwilligerswerk promoten.De Vrijwilligersmarkt is een prima kans om (potentiële) vrijwilligers met uw organisatie kennis te laten maken. De vorige markt was een succes met een goede sfeer, gezellige muziek en een groot aantal bezoekers dat zich op de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk kwam oriënteren. Binnenkort volgt meer informatie over de markt en hoe je je als standhouder kunt aanmelden.
         
    Terug naar inhoud

     
   Nationale Burendag trans
           
 

Op zaterdag 23 september a.s. is het weer Nationale Burendag. De dag dat je gezellig met je buren iets leuks kunt doen in je straat. Zet wat tafels en stoelen buiten, nodig je buren uit, vraag of iedereen wat lekkers meebrengt en je hebt als vanzelf een leuke Burendag!Gratis Burendagpakket
In het kader van het Jaar van de Ontmoeting (zie www.haarlemontmoet.nl) kun je in Haarlem in aanmerking komen voor een leuk Burendagpakket! Hiervoor kun je jouw straat aanmelden via info@haarlemontmoet.nl.
Vanaf 3 september kun je het pakket ophalen bij locaties van DOCK en Haarlem Effect (Trefpunt ’t Trionk, de Hamelinck, de Horizon, Binnensteeds en de Ringvaart). Let op: op is op!

 
         
    Terug naar inhoud      
         
    Jaarmarkt Bloemendaal trans
     
  Op zaterdag 2 september stroomt Bloemendaal weer vol vanwege de traditionele jaarmarkt. De Vrijwilligerscentrale deelt daar een kraam met de projecten BloemendaalSamen en Maatjes Bloemendaal. We hopen weer zoveel mogelijk mensen te kunnen informeren over de vele mogelijkheden van vrijwillige inzet in de gemeente Bloemendaal.


 
     
    Terug naar inhoud  
     
    Gezocht projectondersteuner Vrijwilligersmarkt trans
     
  Op zondag 17 september vindt de Vrijwilligersmarkt Haarlem en omgeving plaats op de Grote Markt in Haarlem. Voor het projectteam dat zich met de organisatie bezighoudt, zijn we op zoek naar een tijdelijke vrijwillig projectondersteuner.Wat ga je doen:
•   Je benadert potentiële deelnemers van de markt
•   Je ondersteunt bij pr-uitingen
•   Je helpt bij het bedenken en opzetten van de verschillende activiteiten
•   Je biedt administratieve ondersteuning

Meer weten over deze functie?
Neem contact op met Chris Rabbers, per mail c.rabbers@vwc-haarlem.nl, of bel naar: 023-5314862
 
     
    Terug naar inhoud  
     
    Geen zomerstop! trans
     
  De vraag naar vrijwilligerswerk verdwijnt nooit en dus blijft de Vrijwilligerscentrale de hele zomer geopend!

Ook afspraken voor het Spreekuur Extra kunnen gewoon gemaakt worden evenals inschrijvingen voor trainingen/workshops van de Vrijwilligersacademie en het Vrijwilligerscollege. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat we ook bij de Vrijwilligerscentrale volop gaan genieten van een mooie zomer!

  Terug naar inhoud
 
 
     
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. • Nieuwe Groenmarkt 51 • 2011 TV Haarlem • 023-5314862
info@vwc-haarlem.nlwww.vwc-haarlem.nlwww.vrijwilligersacademiehaarlem.nl
  g