DenL Nieuws Support september 2015
www.denl-business-support.nl
Is een collectief ZZP-pensioen interessant? 
Wanneer je als ondernemer pensioen wilt opbouwen zijn er verschillende opties. In sommige gevallen is het mogelijk om je bestaande pensioenvoorziening voort te zetten als je van loondienst naar een eigen bedrijf gaat. Andere mogelijkheden zijn sparen via een lijfrente, via een spaarrekening of door middel van beleggen. Als DGA kun je binnen je BV ook een pensioenregeling treffen. Vanaf 1 januari 2015 zijn er initiatieven voor een ZZP-pensioen. Ook daar zijn weer verschillende varianten op. Zo zijn er commerciële aanbieders en fondsen zonder winstoogmerk. 

Lees verder -->
   
  Lichte omzetdaling non-food-markt
  De omzet van alle non-food-markten bij elkaar opgeteld laat een lichte daling zien van 1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzetdaling wordt met name veroorzaakt door de markt voor Consumenten Elektronica en IT. Beide markten daalden fors. 
   
     
    Bij stress proberen je hersenen iets te vermijden
    We hebben vrijwel allemaal wel eens te maken met stress. En iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om. Je kunt er effectiever mee omgaan als je weet hoe stress werkt en waar het vandaan komt.

    Lees verder -->
     
    Producenten industrie positief gestemd
    Het vertrouwen van de ondernemers in de industrie is deze maand nagenoeg gelijk aan dat in juli, maakt CBS bekend. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.
    De indicator van het producentenvertrouwen ging van 3,7 in juli naar 3,5 in augustus. Dat komt vooral doordat ondernemers minder positief zijn over de productie in de komende 3 maanden. 
     
     
    Omzetstijging bouw houdt aan
    In juli 2015 lag de omzet van de bouwnijverheid 5 procent hoger dan in juli 2014, meldt CBS. Juli was de eerste maand waarin er door particulieren geen gebruik meer wordt gemaakt van het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen. In juni was de bouwomzet 23 procent hoger dan een jaar eerder. De toename in juli was dus lager, maar de groei hield voor de tiende maand op rij wel aan.
     
    De bouwers van woningen en bedrijfsgebouwen boekten in juli een omzetstijging van 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook de omzet van afwerkingsbedrijven als schilders, stukadoors en timmerbedrijven steeg, en wel met 5,7 procent. Installatiebedrijven zagen hun omzet daarentegen met 1,6 procent afnemen.
       
      Slimmer dan de bank
      Banken zijn niet happig op het verstrekken van hypotheken aan zzp’ers en flexwerkers. Dat is lastig als je een eigen huis wilt kopen. Maar het is niet onmogelijk. Hoe kun je de weigerachtige bank toch over de streep trekken?
       
      Het is niet nodig de regels voor hypotheekverstrekking aan zzp’ers en flexwerkers aan te passen. Althans, dat vindt VVD-minister Stef Blok van Wonen. Hij reageerde hiermee afgelopen juni op Kamervragen van drie VVD-leden over de hypotheekmogelijkheden voor zzp’ers en flexwerkers.
       
         
         
        U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
         
               
         
         
        DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
        T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
         
        Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
        Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !