Nieuwsbrief 05 - Augustus 2012
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

24 augustus 2012
31 augustus 2012
Skeelertraining Lisserbroek
 
25 augustus 2012
1 september 2012
8 september 2012
Droogtraining Driebergen
 
17 sep. - 6 okt. 2012
12-17 november 2012

Techniek Trainingsweken Inzell

29 nov.-5 dec.

Techniek Trainingsweek Erfurt
 
TIP - TIP - TIP

ZO STERK ALS JE ZWAKSTE SCHAKEL!
 
 
Vaak zijn schaatsers zijn heel eenzijdig ontwikkeld, omdat veel trainingen die we voor het schaatsen doen, vooral gericht zijn op het verbeteren van de beenspieren.
 
Door een Core Stability training in je programma mee te nemen ontwikkel je meer functionele kracht en een betere coördinatie (houding), waardoor de kans op klachten aan romp en wervelkolom (schouders, nek, rug) vermindert.
 
Wat uiteindelijk weer ten goede komt aan je prestatieniveau!
 
Immers, je bent zo sterk als je zwakste schakel...
 

TIP - TIP - TIP
  
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

  
 
Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)

  
Facebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden) 

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Topweken in Inzell!
Vier weken lang was Schaatstraining advies & begeleiding in Inzell. Elke week een andere groep enthousiaste schaatsers die op het mooie Inzell-ijs aan hun techniek wilden werken. Schaatsers in de leeftijd van 11 tot 70 jaar. Veel Nederlandse schaatsers, maar ook een (Italiaanse) Spanjaard, een Noor, een Canadese en drie Zweden!
 
Acht keer per week stonden we op het ijs. Verder stond er steeds een mountainbiketour onder leiding van MountainAktiv uit Inzell op het programma, een core stability training, een presentatie over de techniek van de bocht, mentale representatie en periodisering en uiteraard werd het gefilmde werk veel bestudeerd en geanalyseerd.
 
Wat een leergierigheid! Wat een energie!! Wat hebben we genoten! Bedankt nogmaals voor jullie enthousiaste deelname!!
 
Van elke week vind je een fotoimpressie op onze Facebook pagina (nu ook openbaar voor als je geen lid bent van Facebook).
 
 
 
Skeeler- en droogtraining weer van start
Terug uit Inzell betekent dat we weer actief zijn in Nederland met verschillende activiteiten.
 
Op vrijdagmorgen kun je in Lisserbroek terecht voor een skeelertraining. Deze vindt plaats van 9.00 tot 10.30 uur op de schitterende baan van IJs en Skeelerclub Lisserbroek. De trainingen zijn gericht op de schaatstechniek.
Kosten: € 15 per keer (excl. lidmaatschap Lisserbroek).
 
En op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur doen we een droogtraining in de bossen van Driebergen. We verzamelen tegenover Hotel Bergse Bossen, Traaij 299. Sprongen, elastieken, planken, elke week weer een gevarieerd programma.
Kosten: € 10 per keer.
 
Wil je ook een keer of vaker meedoen? Mail dan naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Trainingsweken najaar 2012
Inzell vroege herfst
Vanaf half september vertoeft Schaatstraining advies & begeleiding opnieuw voor drie weken in Inzell. Deze weken zijn allemaal volgeboekt. Helaas kun je voor deze weken dus niet meer aanmelden.
 
Inzell november-week
De techniek trainingsweek in Inzell voor november gaat definitief door. Deze vindt plaats van maandag 12 tot zaterdag 17 november. Hiervoor hebben zich al diverse 'voorinschrijvers' gemeld. Maar er zijn nog enkele plaatsen vrij.
 
Erfurt IMSSC
En ook rondom de Internationale Masterswedstrijd van IMSSC op 1 en 2 december organiseren we weer een trainingsweek. Deze week staat in het teken van de internationale allround wedstrijd voor Masters. Ook hiervoor zijn nog enkele plaatsen over.
 
Interesse? Mail dan naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Trainingsweekend / -week naar keus
Ben je met een groep van minimaal 6 sporters en heb je zelf
ideeën voor een trainingsweekend of -week?
Stuur dan een mail naar Schaatstraining advies & begeleiding. Dan neem ik contact met je op voor het bespreken van de mogelijkheden en daarbij behorende kosten.