NIEUWSBRIEF
Jaargang 15 - Nummer 3 - Maart 2017
 

 
Lente is begonnen

Carnaval is weer achter de rug en de laatste voorjaarsstormen, die nog voor behoorlijk veel wateroverlast hebben gezorgd in de provincie Alicante (Costa Blanca), zijn overgewaaid, dus... de lente is begonnen.

Nu staat alles in het teken van de voorbereiding van het nieuwe seizoen en...Pasen. De 'Semana Santa' (heilige week voor Pasen) is de belangrijkste periode in het jaar en iedereen is al maanden aan het oefenen voor de vele processies die in alle dorpen en steden voorbij trekken. Zowel de muzikanten als de dragers van de enorme beelden moeten uren repeteren om te voorkomen dat er iets fout gaat.
 
Pasen is tevens het startsein van het nieuwe zomerseizoen en dus zetten alle bars en restaurants hun beste beentje voor om hun zaak er weer piekfijn uit te laten zien voor hun gasten.
 
Het Carnaval in Águilas
 
Net als elk jaar was het ook deze keer weer een waar spectakel om de 5 uur-durende optocht langs te zien trekken. Goede getrainde dansers werden afgewisseld door kleurrijke wagens en dat alles onder begeleiding van heel veel muziek. Klik op onderstaande foto om de hele reportage van het Carnaval in Águilas te bekijken en vergeet deze Internationale Toeristische Attractie niet in uw agenda te zetten om het volgend jaar zélf bij te wonen. 
 
Terugvordering
Plusvalía Municipal


Spanje kent een bijzondere belasting waar men mee te maken krijgt bij de overgang van onroerend goed in verband met verkoop, erfenis of schenking: de zogenaamde meerwaardebelasting (IVTNU of Plusvalía Municipal). Deze meerwaardebelasting wordt geheven door de gemeente en belast de “waardestijging van de grond gedurende de bezitsperiode”.
 

Het Grondwettelijk Hof van Spanje heeft op 12 februari 2017 geoordeeld dat de heffing van meerwaardebelasting na een verliesgevende verkoop ongrondwettelijk is. Belastingbetalers die in de afgelopen vier jaar gedwongen werden om meerwaardebelasting te betalen ondanks het feit dat ze hun woning met verlies verkochten, kunnen deze belasting nu terugvorderen van de gemeenten.

Lees verder >>

 

  7,8% meer huizenverkopen in Andalucía

De verkoop van woningen in de regio Andalusië is in de maand januari met 7,8% gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2016. Er werden in januari 6.776 woningen verkocht in Andalusië, aldus de

gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE). In heel Spanje stegen de huizenverkopen echter met 18,1% naar 30.330 transacties waarvan 31.628 (82,2%) bestaande woningen en 6.829 (17,8%) nieuwbouwwoningen.

Volgens de gegevens werden in de maand januari de meeste woningen verkocht in de deelstaat Andalusië met een stijging van 7,9% en 6.776 verkochte woningen. De regio Andalusië wordt op de voet gevolgd door Catalonië met 6.752 verkochte woningen, de Comunidad de Madrid met 5.818 verkochte huizen en de Comunidad Valenciana met 5.248 verkochte woningen.

Bron: Spanje Vandaag

 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.