Hej,
 
Det var nästan så jag trodde det var julafton mitt i förra veckans försommarvärme när vi fick en ny stor leverans från Madeline Tosh! Nu har vi hela 59 nyanser av det populära garnet Tosh Merino Light, men vi har även fått påfyllning av Pashmina och Tosh DK.
 
Dessa handfärgade garner i mjuk merinoull är otroligt vackra och det är inte lätt att välja bland alla fina färger. En härva Tosh Merino Light är 384 m entrådig superwash merino och kostar 229 kr.  
 
 
Vi har även fått in nya fina färger i Pashmina, som är en lyxig blandning av merioull, silke och kashmir. En härva är 329 m och kostar 329 kr. Ett härligt garn som man t ex kan sticka koftan Audrey in Unst av, se bilden nedan. Beskrivning på engelska köps via Ravelry.
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Sista platsen kvar!
 
The Art of Seamless Construction, Shaping with Cables
Söndag 22 maj kl 10-17
 
The Art of Professional Finishing
Måndag 23 maj kl 18.30-21.30
I slutet av maj gästas vi av Faina Goberstein, en av författarna bakom böckerna ”The Art of Seamless Knitting” och ”The Art of Slipped Stitch Knitting”. Faina kommer att hålla två kurser:

The Art of Seamless Construction and Shaping with Cables handlar om hur du kan sticka sömlösa, välsittande plagg efter dina egna mått så de passar just dig samt hur du kan använda flätor för att forma ditt plagg. 
The Art of Professional Finishing fokuserar på hur du kan förbättra finishen på ett plagg genom att göra fina kanter, sömmar och detaljer. Faina delar med sig av massor av tips om vad du bör tänka på för att underlätta monteringen och få till de riktigt snygga detaljerna på ditt plagg. 

Missa inte detta tillfälle att utveckla din stickning!

​Läs mer om kurserna och hur du anmäler dig här!

 

Kurs: Virka blommor!
 
blommor_AM_inbjudan.jpgOnsdag 1 juni kl 18.30-21
 
Plocka fram garn och virknål och skapa din egen blomsterprakt! Virkade blommor passar till mycket, de är vackra som smycken och accessoarer i sig själva, men kan även pryda annat hantverk. Kanske en stickad mössa eller en virkad väska? Eller varför inte virka riktigt många och sätta ihop dem till en pläd? Eller ett charmigt gosedjur? På den här kursen får du lära dig att virka blommor. Vi går igenom några olika varianter och visar exempel på hur de kan användas i olika projekt.
Kursledare är Annika Messing.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
    
 
Favorit i repris!
Kurs: Flerfärgsstickning med lyfta maskor!
Tisdag 31 maj kl 18.30-21
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar. 
  
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
REA REA REA!
Nu säger vi hejdå till de sista garnkvaliteterna från Garnstudio Drops Design. Så nu kan du köpa Andes, Cotton Merino och Paris till REA-pris med upp till 35% rabatt! Skynda fynda...
 
OBS! Ingen bytesrätt på garner köpta till REA-eller kampanjpris!
 
Virktips!
Jag vill passa på att tispa om den snygga virkade sjalen Sunday Shawl
Beskrivningen är på engelska och köps via Ravelry, ett perfekt snabbtvirkat till sommaren. Använd upp dina restgarner till den färgglada bården, eller passa på att fynda bland alla fina färger i Drops Cotton Merino till REA-pris!
 
 
 
Ni har väl köpt biljett till veckans filmkväll?
Torsdag den 19 maj arrangeras en filmkväll i garnet och stickningens tecken.
Den internationellt visade filmen "Yarn: the Movie!" hade världspremiär i Göteborg i vintras, nu är det äntligen dags för alla oss stickentusiaster i Stockholm att få vårt lystmäte stillat. Varmt välkommen till biograf Zita torsdag 19 maj, till en helkväll i stickningens tecken!
 
Förutom filmvisning blir det samtal på scenen, mingel och möjlighet att vinna fina priser, bland annat från Litet nystan. Och så blir det tid att umgås och sticka såklart...
Boka din biljett på: https://bokazita.com/chap/bookplace/
 
Och läs mer om kvällen på https://www.facebook.com/events/270108376666915/
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15