NIEUWSBRIEF OLDTIMERCLUB LEUSDEN
 
 
 
NATIONALE OLDTIMERDAG
Secretariaat:
Wijngaard 12 - 8212 CB Lelystad
0320-233014 begin_of_the_skype_highlighting FREE 0320-233014 end_of_the_skype_highlighting / mobiel 06.14808591
 
Lelystad, januari 2013
 
Uitnodiging deelname 29e Nationale Oldtimerdag in Lelystad
 
Op zondag 16 juni a.s. vindt de 29e editie van de Nationale Oldtimerdag plaats. De grootste en wellicht de gezelligste oldtimermeeting in ons land krijgt weer een feestelijk karakter. Al jaren is de derde zondag in juni Lelystad een begrip. Vierhonderd originele historische automobielen verzamelen zich in de hoofdstad van Flevoland op een sfeervolle locatie langs de Bataviaboulevard. Met de Bataviawerf, Rijksdienst Cultureel Erfgoed, Erfgoedcentrum Nieuw Land en Batavia Stad (‘365 days of fashion’) als meewerkende buren en gezellige terrassen aan het water. Komt u een dag tevoren, dan kunt u boeken voor een speciaal oldtimerarrangement in het 4-sterren Apollo Hotel City Center Lelystad tegen een aantrekkelijk tarief. Elektronisch bewaakte nachtstalling inbegrepen.  Jaarlijks komen er gemiddeld 20.000 enthousiaste bezoekers een kijkje nemen bij deze indrukwekkende rijdende collectie historische automobielen.
 
Heeft u zondag 16 juni al in uw zomeragenda gereserveerd ? De Nationale Oldtimerdag staat bekend om haar informele gezellige sfeer. Een dag voor enthousiaste oldtimerliefhebbers, vrienden en relaties. Het organisatie comité heeft op basis van de feedback van afgelopen jaar van deelnemers en publiek wat verbeteringen doorgevoerd op de nieuwe locatie om een nog betere dag te creëren.  Een dag met zeldzame automobielen, opmerkelijke presentaties waaronder 100 Jaar Aston Martin, een A Ford Club lustrum (met eigen paddock), de verkiezing van ‘de mooiste Amerikaanse automobiel uit de periode 1953-1958’ (The American Dream) en 50 Jaar Porsche 911. De meeting kent bovendien een curiosamarkt, een aantal bijzondere kijkobjecten en gezellige muzikale optredens.
 
Het programma begint om 09.30 uur en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten. De deelnemers stellen zich op voor een jurypresentatie. Aansluitend is er een rit van omstreeks zestig kilometer in de landelijke omgeving van het jonge polderlandschap. Iedere categorie kent zijn eigen winnaars. Op basis van het aantal toegekende punten is er een overall winnaar van de Radio 10 Gold Trophy onder de titel ‘The Best of the Show’. Daarnaast is er een Prix d’Elegance GDF Suez Energie Nederland voor de aantrekkelijkste presentatie van voertuig en kleding.
De categorie-indeling is volgens de volgende classificatie (gebaseerd op de FIVA):
 
Class A/B
automobielen tot en met 1918
Class C
Automobielen van 1919 tot en met 1930
Class D
Automobielen van 1931 tot en met 1945
Class E
Automobielen van 1946 tot en met 1960
Class F
Automobielen van 1961 tot en met 1970
Class Bedrijfsautomobielen
Bedrijfsautomobielen tot en met 1970
Masterclass
de winnaars van eerdere jaren uit de bovenstaande categorieën
 
Replica’s die voldoen aan de leeftijdseisen zijn tijdens het evenement welkom als kijkobjecten. Zij maken geen deel uit van de beoordeling per categorie.
 
De deelnemers (maximaal vier inzittenden per automobiel) krijgen enkele consumpties en lunchpakketten. Na afloop krijgt iedere deelnemende automobiel een aantrekkelijke attentie. De Nationale Oldtimerdag kent geen inschrijfgeld en is voor publiek vrij toegankelijk. De inschrijving is opengesteld voor particuliere eigenaren en voor (merken)clubs. Per categorie is er een beperkt aantal plaatsen. Indien een categorie is volgeboekt plaatsen wij u op de wachtlijst. Inschrijving kan www.oldtimerdaglelystad.nl (kopje inschrijving). Uw aanmelding is pas definitief als u van ons omstreeks eind april een bevestiging heeft ontvangen. Mocht u zich inschrijven verzoeken wij u vriendelijk de  OCL daarover te informeren d.m.v. een email aan  evenementen@oldtimerclubleusden.nl . Dit i.v.m. een eventuele gezamelijke tocht naar Lelystad. U krijgt ongeveer twee weken voorafgaande aan het evenement een volledig draaiboek thuis gestuurd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat. Om kennis maken te maken met de Nationale Oldtimerdag:
kijk even op www.oldtimerdaglelystad.nl Wij hopen dat u onze uitnodiging aanneemt en dat wij u op zondag 16 juni a.s. kunnen begroeten.
  
U bent bij ons van harte welkom.
  
  
Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens,
Organisatiecommissie Nationale Oldtimerdag
William van der Meulen, voorzitter
 
M.v.g.
OCL
Nieuwsbrief Koptitel Hier...
 
Nog een Koptitel Hier...