Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Hösten börjar göra sig påmind, med klar luft, begynnande höstfärger på träden och vissa dagar även med ösregn. Jag gillar verkligen höst, det känns alltid som en nystart på något sätt, det hänger nog kvar sedan man gick i skolan. Bland det bästa med årstiden är ju alla härliga, sprakande färger i naturen, jag fann några vackra, röda lönnlöv redan för någon vecka sedan, och jag såg flera tjusiga flugsvampar, men tyvärr inte lika många kantareller, på helgens promenad.
 
Färg är också temat för nästa kurs, Johanne Ländin kommer tillbaka till oss och håller sin populära kurs Färglära för stickare. Läs mer i inbjudan här nedan och skynda dig att boka din plats!
 
Bokkalas på lördag!
Vi påminner om att vi på lördag den 9 september får besök av Celia B Dackenberg som kommer och signerar sin nya bok Kulturkoftor - livet, konsten och saker att sticka!
 
Kl 14-16 är det bokkalas i butiken, det blir mingel, signering och ni kommer såklart att få se flera plagg ur boken (inte bara koftor) och höra Celia berätta om arbetet med boken.
Kulturkoftor är på sätt och vis en stickbok - men ändå inte. Den innehåller framför allt många intressanta personporträtt och spännande läsning om historierna bakom plaggen, med stämningsfulla fotografier av Stellan Herner. Vi möter vitt skilda kulturpersonligheter när stickningen tar oss från Miss Marple via Coco Chanel och Ingenjör Andrée till Kurt Cobain! 
 
Ingen föranmälan behövs till kalaset, men för säkerhets skull kan du förhandsboka ditt exemplar av boken till releasepriset 249 kr. Det gör du genom att maila till oss på info@litetnystan.se. Ange Kulturkoftor i rubriken och skriv hur många ex du vill ha.
 
 
 
AKTUELLA KURSER 
 
Favorit i repris: Färglära för stickare!

Tisdag 19 september kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 
 
Färgprakt från Wollmeise!
Vi fortsätter på temat färg! Härom dagen när regnet vräkte ner som mest kom en rejäl laddning med färgglatt garn från Wollmeise till oss, både melerat och enfärgat. Det är en ordentlig påfyllning av Pure och Twin, samt några färger i Lace och DK. Nu känner vi oss rustade inför mörkare och gråare tider! Garn kan vara utmärkt färgterapi :)

 
 
Tygkasse på köpet!
Som garnälskare kan man aldrig få för många tygkassar, eller hur? Vi har fått hem en laddning fina kassar från Sandnes garn. Kassen kostar endast 29 kr, men om du handlar garn och mönster för minst 400 kr från Sandnes garn så får du den gratis! Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. 
Det är inte svårt - kolla bara in de nya mönsterhäftena och snygga höstfärgerna från Sandnes garn!
 
Sötchock!
Håll i er, hur söt får man bli!?! Tveksamt om det går att överträffa detta, eller hur? Hålmönstrad klänning stl 6 mån-4 år stickad i Silk Mohair från Sandnes Garn. Ett nystan räcker ända till stl 2 år och beskrivning finns i söta häftet 1714 Smårollinger. Silk Mohair kostar 125 kr per nystan.
För de lite större sötnosarna finns den här fina barntröjan som heter Zipp, den ingår i nya mönsterhäftet 1712 från Sandnes Garn. Originalet är stickat i Smart, som vi inte säljer, men den blir ännu bättre och mjukare med Duo eller Alpakka som har samma masktäthet. Jag plockade fram en färgpalett i Alpakka som jag tycker passar fint.
 
REA på böcker och mönsterhäften!
Avslutningsvis behöver vi göra plats för höstens boknyheter så vi passar på att rea utvalda böcker och mönsterhäften med 30% rabatt. Passa på att fynda det som saknas i din stick- och virkbokhylla, vad sägs om PomPom Magazine, Nancy Bush's Folk Socks och Knitted Lace of Estonia, Vantar för alla årstider, Tant Koftas Kofta uppifrån och ner häte eller Maja Karlssons Sticka svenska mönster, med flera?
Gäller så långt lagret räcker!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!