Nieuwsbrief januari 2019
                 Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
                                   aanmelden voor nieuwsbrief

Ritueel rond emigratie
Ze zou gaan emigreren, hoewel ze het zelf liever verhuizen noemde, dat klonk minder dramatisch.
Samen met haar twee kinderen zou ze in het geboorteland van hun vader gaan wonen.
In alle hectiek van het regelen en pakken wilde ze graag stilstaan bij deze grote stap, met een aantal belangrijke vrouwen in haar leven. Via via had ze gehoord over mij en het labyrint, en dit leek haar een mooie manier om bij deze grote stap stil te staan.
 
Die middag stond er een fiere oostenwind alsof deze haar continu wilde helpen herinneren aan de nieuwe start.
De vrouwen stonden om het labyrint heen terwijl zij het labyrint betrad, haar leven in Nederland lopend. Toen ze bijna bij het centrum was, gingen haar kinderen het labyrint lopen. In het centrum vonden ze elkaar en begroeven daar steentjes en schelpjes uit Nederland.
Toen ze het labyrint uitliepen, het zelfde pad terug, gingen alle vrouwen erin waarbij ze elkaar onderweg tegenkwamen. Bij iedere ontmoeting kregen ze wensen mee voor hun nieuwe leven.
Een mooie markering voor alle aanwezigen, die ze met elkaar afsloten in de strandtent.

Agenda: klik website
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie ma.avond 7 januari, 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (de volgende is maandag 4 februari) graag aanmelden  info  
Mediteren en zingen met overledenen: dinsdag 26 februari info  
Lente-equinox viering: 21 maart, we vieren de overgang van winter naar voorjaar met zangdrum en ritueel, wederom bij mij thuis, met een klein vuurtje  info  
Ruimte voor nieuwe rituelen voor overgangsmomenten in je leven, twee vrijdagmiddagen duiken in rituelen, 29 maart en 5 april info klik hier
Vrouwenreis naar Chartres: 30 april t/m 4 mei, max 14 pp, nog één plek, heb je interesse, stuur me een mail, info 
Externsteine: Zingen en Zijn bij de stenen, een miljoenen jaren oude rotsformatie: 15 t/m 18 mei, max 8 pp, heb je interesse, stuur me een mail info

Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over bedanken en wensen en wat we daarover van de Palestijnen kunnen leren.
Boekentip: Lucas Casimir door Frits Marnix Woudstra, intens boek van een vader over de zelfdoding van zijn zoon. 
Nogmaals het kerkasiel, waar dag en nacht doorlopend diensten worden gehouden, om een gezin voor uitzetting te behoeden en om in gesprek te gaan over het kinderpardon. Hier lees je wat het inhoudt. Je bent van harte welkom, kort of lang, vroeg of laat of midden in de nacht, ook als je niet gelovig bent. Vanavond (4 januari) verzorg ik een dienst van 22 tot 00 uur waarin het pima labyrint gelopen kan worden en we gebeden zingen uit verschillende culturen.
En: we zijn meer verbonden dan we denken, laat dit filmpje zien
Tot slot: We shall overcome in drie talen, werd gezongen bij de vredesmars van Women Wage Peace, als je goed kijkt zie je mij bij 3.05 seconden even in beeld, bewijs dat ik er echt was:) 
 

Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten om zo ruimte te maken voor het in vrijheid kunnen vormgeven van nieuwe plannen? Bel of mail me dan.
Ruimte voor Rituelen, www.ruimtevoorrituelen.nl