AGENDA 
Zaterdag 11 maart
10:00 uur: Rugby development Dagen voor Colts, Cubs, Junioren en Mini's
15:00 uur: Nederland U18 - België U18


Zondag 12 maart
13:00 uur: Elephants - Duckes Legends
14:30 uur: Rotterdamse RC - Dukes 2
14:30 uur: Maraboes - Dukes 3

Zondag 19 maart
13:00 uur: Dames - Bredase RC
14:30 uur: URC - Dukes 2
14:30 uur: Dukes 3 - RC Wageningen

Zaterdag 25 maart
Play off wedstrijden Colts, Junioren en Cubs.  
15:00 uur: Dukes 1 - ASRV ASCRUM

Zondag 26 maart
13:00 uur: Dames - RC Tilburg
14:30 uur: Dukes 2 - DSR-C

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 3: Dukes - Bokkenrijders 104 - 12
 
NEDERLAND - BELGIË AAN DE LIMIETLAAN
Zaterdag 11 maart om 15:00 uur speelt het Nederlands rugby team U18 een oefenwedstrijd tegen België U18 op het veld van rugbyclub The Dukes aan de Limietlaan. De wedstrijd begint - na de rugby development dagen - om 15:00 uur. Van de selectie van Nederland U18 maken Dukes leden Dirk van Lierop en Jaap van der Vleuten - dit seizoen uitkomend voor Worthing College in Groot Brittanië - deel uit.
 
KAMPIOENSWEDSTRIJD DUKES 3
Na een overwinning tegen de De Bokkerijders speelt Dukes 3 zondag 12 maart een ouderwetse kampioenswedstrijd in Maastricht tegen de Maraboes. Winnen is kampioen en promotie, verliezen en je hebt het niet meer in eigen hand. Onze jongens reizen - mede dankzij een bijdrage van de club van 100 - zondagochtend met de bus naar Maastricht om daar vanaf 13:00 te strijden voor promotie naar de tweede klasse. Wil je meerijden stuur dan een e-mail naar alsernogplekis@latenzetweten.nl. Ga ervoor jongens!
 
THE DUKES ZOEKT:
EEN ENTHOUSIASTE EN GEMOTIVEERDE COMMUNICATIE & PROMOTIE FUNCTIONARIS
We zoeken iemand die:
- Adviseert inzake een extern communicatieplan en dat plan formuleert.
- Zorgt voor de uitvoering, evaluatie en bijstelling van dit plan.
- De functionarissen aanstuurt die in het kader van dat plan werkzaam zijn.
- De diverse PR & Communicatiemedia waaronder internet, supportersapp en social media beheerst en hanteert.
- De webmaster aanstuurt.
- Samen met het DigiDukes-team zorgt voor de wekelijkse input, opmaak en verzending van DigiDukes aan Dukes-(oud)leden en overige geïnteresseerden.
- Eerste aanspreekpunt is voor pers en media.
- Zorgt voor de archivering van alle persartikelen.
En natuurlijk eigen initiatieven neemt om rugbyclub The Dukes nog beter, mooier en grootser op de kaart te zetten!

Interesse? Of wil je wat meer informatie? Neem dan contact op met Xandra Eikemans (Xandra.e@home.nl).
 
REFEREE MATTERS
De line out is een manier om het spel weer te beginnen nadat de bal over de zijlijn is gegaan. De twee teams stellen zich op in een rij, één meter bij elkaar vandaan en een speler gooit de bal vanachter de zijlijn in de ruimte tussen die twee rijen spelers. Het gooiende team heeft een voordeel, omdat zij weten hoe hoog de bal gegooid gaat worden en waar de bal zal neerkomen.

Als je al vanaf het begin deze serie hebt gevolgd, zul je je realiseren dat er in de line out, net als bij een ruck, maul of scrum, een groep spelers dicht bij elkaar op één plek in het veld staat - en daardoor is er veel ruimte voor het aanvallende team om er met de bal vandoor te gaan. 

Bij een line out let de scheidsrechter vooral op of de bal recht tussen de twee lijnen spelers wordt gegooid en of het vangen eerlijk verloopt en spelers hun tegenstanders niet hinderen. Wie niet meedoet in een line out moet minstens tien meter achter die line out staan en daar blijven tot het over is.

Een speler mag er voor kiezen de bal snel te gooien, zonder te wachten tot de line out netjes is gevormd. Een snelle ingooi mag echter alleen wanneer de speler de zelfde bal gebruikt en niemand anders de bal heeft aangeraakt nadat hij uit is gegaan. Het is dus belangrijk dat de toeschouwers de bal niet aanraken?

Precies weten wanneer de bal de grond raakt, welk team mag ingooien en vanaf welke positie is behoorlijk complex en het vergt te veel ruimte om hier goed uit te leggen. Gelukkig hebben we daar linesmen voor.
 
Week 10/2017
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl