Hallo ,

-----------------------------------------------
EERLIJKE BIO WIJN ZONDER HOOFDPIJN!
-----------------------------------------------
Omdat rode wijn veel anti-oxydanten bevat (polyphenolen), is het bij matig gebruik goed voor je gezondheid! Tenminste als je kiest voor bio-wijn! Want anders heb je een hoop sulfiet en pesticiden binnen.
Een prima keuze is de Zuid-Afrikaanse MERLOT van STELLAR ORGANICS.
normaal 6,99 Euro nu tijdelijk in promotie aan 5,99 Euro. OP=OP.
Je zal zelden een wijn vinden die zoveel troeven in handen heeft:
(1) BIO (2) FAIRTRADE en (3) bereid ZONDER SULFIET!
Dit laatste is vooral een pluspunt voor migraine-gevoelige mensen. Ook zij zullen het glas kunnen heffen met de feestdagen!

-------------------------------------------
GESCHENKTIP VOOR DE FEESTDAGEN
-------------------------------------------
Wist je dat Anita ondertussen al heel wat ervaring heeft met het maken van PRACHTIGE GESCHENKMANDEN. Mogelijke suggesties: een bio-mand al of niet met verswaren erbij, een FairTrade-mand, een glutenvrije mand, een Italiaanse mand, een spelt-mand, zoet zonder suiker, cosmetica en tal van andere mogelijkheden... Jaja,... zelfs voor je hond hebben we lekkers voor onder de kerstboom!

---------------------------
PRODUCT IN DE KIJKER
---------------------------
Etherische olie RAVENSARA
De ravensara-boom groeit op Madagascar en behoort tot de Laurierachtigen. De olie heeft sterk anti-virale, anti-bacteriële en slijmoplossende eigenschappen en is daarmee de olie bij uitstek bij griep, laryngitis, sinusitis, vastzittende hoest en allerhande luchtwegeninfecties. Te gebruiken eventueel in combinatie met den, spar, tijm en eucalyptus. Naast lichamelijke bescherming geeft de geur van ravensara ook een geestelijke opkikker tijdens de donkere wintermaanden.
Biover eo ravensara 10ml 9,30 Euro
Sjankara eo ravensara 11ml 9,40 Euro

--------------------------------------
NATUURBEURS ZOERLE-PARWIJS
--------------------------------------
Onze deelname aan de natuurbeurs in Zoerle - Parwijs verleden zondag was echt wel gezellig. Ondanks het vroege winteroffensief was de opkomst talrijk. We hadden onze speltproducten in de kijker geplaatst. Vooral de bio spelt volkoren koeken van De Bruine Bakker vielen in de smaak en gingen vlotjes van de hand.
Toch een goed initiatief die beurs en het brengt mensen weeral wat dichter bij mekaar. Zeker voor herhaling vatbaar. In bijlage foto van onze stand.

-----------------------------------------
KOOKLES 'KOKEN ZONDER SUIKER'
-----------------------------------------
De opkomst was groter dan verwacht. Na een korte theoretische uiteenzetting over de verschillende zoetmiddelen konden we aan de slag. Elk groepje stortte zich enthousiast op een ander recept. Nadien konden we alles proeven.
Hieronder alvast het recept van de POMPOENCAKE, mijn favoriet.
250g tarwebloem, 1 pakje wijnsteenbakpoeder, 5 eieren, 1 dl olie, 80g tagatose, 3 geraspte appels of een gelijkaardige hoeveelheid geraspte pompoen, de geraspte schil van 1 sinaasappel.
Klop het eiwit van 4 eieren stijf. Klop 4 dooiers plus 1 gans ei samen met de tagatose wit schuimig. Voeg hier langzaam terwijl je verder klopt straalsgewijs de olie bij. Dan de bloem plus bakpoeder boven het mengsel zeven. Het opgeklopt eiwit toevoegen en samen tot een glad beslag heffen. Dan de gerapte appels of pompoen toevoegen. Bakvorm inoliën en met paneermeel overstrooien. 45 min bakken op 180 graden.

-----------------------------------
MASTELUINSE POMPOENSOEP
-----------------------------------
... Zoals de klanten ze bij ons konden proeven tijdens de 'Week van de smaak'.
1 kleine oranje pompoen, 1 prei, 1 witte selder, 1 grote ui, teentje knoflook, kerriepoeder, shoyu of tamari, Rapunzel groentenbouillonblokje, havermelk.
Groenten in stukken snijden en gaar koken in weinig water (15 min). Mixen. Voeg toe: geperste look, kerrie, sojasaus en groentenbouillonblokje. Eventueel water toevoegen om de gewenste dikte te krijgen. Voor romig effect... afwerken met havermelk. Eventueel garneren met wat gerapte kaas en peterselie.

----------------------------------------------------------------------
BUURMANNS VOEDINGSSUPPLEMENTEN in een nieuw kleedje
----------------------------------------------------------------------
Bij BUURMANNS loopt er een geleidelijke RESTYLING van het volledige gamma. De gele verpakking gaat eruit. In de plaats komt een doosje met mooie grote afbeelding waaruit direct blijkt waarvoor het voedingssupplement dient. Van elk product komt er voortaan ook een voordeelpak aan voordeeltarief, bestaande uit 3 aparte verpakkingen. In de Maar Natuurlijk najaar 2008 vind je reclame voor de Immuno Weerstand tabletten.

------------------------------
VORIGE NIEUWSBRIEVEN
------------------------------
Klik op de link hieronder om naar het archief van de nieuwsbrieven te gaan.
http://www.ymlp105.com/pubarchive.php?masteluin

---------------------------------------------------------
UW GEGEVENS ZOALS DIE BIJ ONS BEKEND ZIJN.
---------------------------------------------------------
Tel:
GSM:
Lid van gezinsbond?:
Verjaardag of geboortedatum:
Partner voornaam:
Partner achternaam:
Partner GSM:
Partner verjaardag of geboortedatum:

Je kan al deze gegevens zelf aanpassen met de link helemaal onderaan deze e-mail.
Let op... Als wij ook je verjaardag kennen, krijg je tijdens de maand dat je verjaart van ons een verjaardagskaart, goed voor een EENMALIGE VERJAARDAGSKORTING VAN 10%!
Vul ook de verjaardag van je partner in en ontvang zo 2 keer per jaar 10% korting!
Verjaardagskorting geldt alleen bij een aankoop van min 20 Euro‚ en alleen als de goederen in de winkel zelf afgehaald worden.

Ben je het beu onze nieuwsbrief te ontvangen, aarzel dan niet om je uit te schrijven. Dit kan eveneens met de link onderaan deze e-mail.

-------------------
OPENINGSUREN
-------------------
Open
ma di do vr
10h00-12h30
13h30-19h00
za
10h00-12h30
13h30-17h00
zo
09h00-12h00

Gesloten op woensdag en feestdagen.
Opgelet: In juli, augustus, september
gesloten op zondag.
-----

Groetjes

Johan & Anita
Natuurwinkel De Masteluin
Witbos 9
2200 Noorderwijk
Tel.: 014 261695
Fax: 014 266028
http://www.masteluin.be