Wandelnieuwtjes februari 2021                              Volg ons ook via  
 
Vlaanderen Wandelt Lokaal 
 
De laatste zondag van april bindt iedere wandelaar traditioneel zijn stapschoenen aan voor 𝗩𝗟𝗔𝗔𝗡𝗗𝗘𝗥𝗘𝗡 𝗪𝗔𝗡𝗗𝗘𝗟𝗧. Op zondag 25 april a.s. zal het niet anders zijn, al gaan we ditmaal met Wandelsport Vlaanderen vzw wel een heel stapje verder!
 
Onder het motto #𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻𝘄𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝘁 zal de organisatie doorgaan onder de naam 𝗩𝗟𝗔𝗔𝗡𝗗𝗘𝗥𝗘𝗡 𝗪𝗔𝗡𝗗𝗘𝗟𝗧 𝗟𝗢𝗞𝗔𝗔𝗟. Het concept is heel eenvoudig: Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit meer dan 100 steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken. 
 
Alle informatie over Vlaanderen Wandelt Lokaal vind je op  www.vlaanderenwandelt.be
 
Een overzicht van alle deelnemende wandelclubs vind je op www.walkinginbelgium.be
 
 
 
Ken je de wandelwebshop al? De webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw biedt een mooi gamma aan wandelkledij en accessoires. Alle kledij is van het merk Regatta Great Outdoors en wordt speciaal ontwikkeld voor wandelaars en outdoorliefhebbers. Met deze kledij ga je dus zeker goed uitgerust op stap!
 
 
 
 
 
Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio's van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d'Outh presenteren we jullie de WalkOn Summer Edition.
            
 
30-30, dat is bewegen in de natuur!
 
 
Ook al gemerkt dat het fijner is om te bewegen in de natuur? Of dat je vrolijker wordt na een stevige natuurwandeling? Niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en zelfs korte wandelingen in het groen herstellen het concentratieniveau. Je humeur verbetert en je voelt je relaxter. Ideaal wanneer je gestresseerd of gespannen bent.
 
Geen bos of park in de buurt? Een stille landweg, een paadje langs het water, … dat is al voldoende. Ook tuinieren in je achtertuin, een fietsrit naar de bakker in het volgende dorp, joggen om de kinderen af te halen van school, …
 
Bewegen kent veel gezichten. Je vindt een heleboel ideeën op de blog van 30-30. Of je kan ook je eigen ervaringen delen. 
Doe mee aan 30-30 en ervaar het zelf. Ga van 6 maart tot en met 4 april 2021 de uitdaging aan en beweeg 30 dagen lang, 30 minuten per dag in het groen. Registreer je via www.30-30.be. Je ontvangt tips en inspiratie, en je kan een persoonlijk dagboek bijhouden. Of vorm met familie, vrienden, buren of collega’s een virtuele groep om elkaar te motiveren! Bovendien bouw je mee aan het 30-30 bos.
 
Meer weten? Volg ons via facebook en instagram of kijk op www.30-30.be