Beste ,

Elke lente, een nieuw geluid... Deze lente heb ik de boodschap wel letterlijk genomen. Ik heb namelijk beslist om met pensioen te gaan. Na een loopbaan van bijna 42 lentes vond ik dat het tijd werd om dit boek af te sluiten. Voor iemand die als 22-jarige verkondigde dat ik zeker niet met senioren wilde werken, heb ik er toch een behoorlijk lange loopbaan opzitten, en ik ben hier nog altijd graag. Dat is niet mijn verdienste; die komt helemaal toe aan de bezoekers van de dienstencentra.

Ik heb graag met jullie samengewerkt, vooral de vele clubleiders, de vrijwilligers, de medereizigers… op uitstap, op feestmaaltijden, vergaderingen en centrumraden. Ook de denktank van de vrijwilligers gaf nieuwe impulsen en inspiratie. Ik heb veel warme mensen ontmoet tijdens mijn loopbaan, en ik hoop dat al de wijsheden die ik kreeg van de bezoekers van de dienstencentra een bron van inspiratie zullen vormen voor mijn toekomst.

Ik zal jullie missen. Maar het wordt tijd voor een nieuw boek, al weet ik nog niet hoe de bladzijden ingevuld zullen worden. Misschien schrijf ik wel een blog en kunnen jullie mij daar verder volgen. En als ik het niet weet kom ik naar jullie, de ervaringsdeskundigen.

Iemand van de bezoekers zei me deze week: “Kom naar de dienstencentra, daar is altijd iets te doen”. Alsof ik dat niet weet… Dank je wel!

Als u deze nieuwsbrief liever niet wenst te ontvangen, schrijf u dan uit door op de link 'uitschrijven' te klikken (helemaal onderaan deze pagina).

Met vriendelijke groet,

Nin Raeymaekers
Diensthoofd lokale dienstencentra

Hoe parkeren in centrum Brugge?
De Balsemboom
Vrijdag 12 mei om 14 u.

Het nieuwe parkeerplan in Brugge lokt heel wat reacties uit. Of je er nu voor of tegen bent maakt niet zo veel uit als je toch in de stad wil parkeren. Maar net dat parkeren is voor sommigen niet altijd even duidelijk. Hoe werkt een parkeerpaal precies? Hoe kan ik met mijn gsm betalen? Hoe gebruik ik een bezoekerscode? Een korte, praktische vorming over hoe je je parking kan betalen in de Brugse binnenstad.


Gratis
Inschrijven t.e.m. 12 mei

 

Expo's in de dienstencentra

Tentoonstelling schilderclub Levensvreugde
Tijdens de maanden mei-juni

En of ze iets geleerd hebben vanuit de cursus aquarel deze winter! Met trots hangen hun mooiste werken uit om de zomer op te vrolijken. Daarnaast willen we reclame maken voor het vrij schilderen iedere donderdagnamiddag. Is je passie schilderen? Schilder je aquarel, tempera, olieverf of acrylverf, het maakt niet uit. Schilderen in groep op vrije basis. Iedereen is welkom.

Van Volden Tentoon
Vrijdag 2 juni om 15 u.

Van Volden stelt tentoon. Heel wat van onze clubs zullen je versteld doen staan van hun creaties en dagelijkse inzet in ons centrum. Weet jij wat de RAKU-techniek is? Kom het samen met onze boetseerders ontdekken. Wil je wat meer horen over de werking van ons centrum? Dan ben je vandaag aan het juiste adres. Nodig je familie, vrienden, kinderen en kleinkinderen uit om hen te laten kennis maken met Van Volden. Onze bar is doorlopend open en de nodige lekkernijen zullen aanwezig zijn.
Lees meer...

 

 


Fietstocht Sint-Andries met gids Meulewech
Dinsdag 16 mei om 14 u.

Een unieke gelegenheid om Sint-Andries met de fiets te ontdekken. We passeren langs geheime plaatsen waarvan je de geschiedenis nog niet kent, dit alles onder de professionele begeleiding van Jo Berten. Hij is voorzitter van de Gidsenbond en woont in Sint Andries, dus je kan er zeker van zijn dat de inhoud meer dan de moeite waard zal zijn.

€ 5
inschrijven t.e.m. 11 mei

Openhuisdagen - De Garve


Het concept opendeur in De Garve krijgt dit jaar een nieuwe invulling. We stappen af van de traditionele opendeur en organiseren dit jaar in het centrum meerdere ‘openhuisdagen’ waarin de clubs hun eigen werking en talent in de spotlight zetten.

11 mei: 'Meet and eat day' vanaf 11.30 u.
De kookploeg zet zijn beste beentje voor en schotelt allerlei lekkers voor. Lees meer...

24 juni: Open familiedag van 13 u. tot 18.30 u.
De bibliotheek en het dienstencentrum zetten de deuren open en verwelkomen jullie op een namiddag vol animatie. Lees meer...

 

Moktails shaken - Levensvreugde
Woensdag 31 mei om 14.30 u.

Wie zegt dat je niet kunt genieten van een verfrissende cocktail zonder alcohol? Na de hype van Tournee Minérale gaan we in de zomer nog een beetje door. Lekkere drankjes maken zonder alcohol en toch gezellig en lekker. Het kan. We maken drie heerlijke drankjes en je kan deze degusteren.

€ 5
inschrijven t.e.m. 24 mei

Hou op met piekeren - 't Reitje
Donderdag 8 juni om 14 u.

Wie ligt er ’s nachts al niet eens wakker door het piekeren? Het is vervelend en sterker dan jezelf. Door het piekeren maken we sommige situaties erger dan ze zijn. Een psychologe komt ons vertellen waarom we piekeren en hoe we met deze vervelende kwaal kunnen omgaan.

€ 3
inschrijven t.e.m. 7 juni

 

 

Cel Vermiste Personen
(i.s.m. 't Reitje) - Ter Leyen

Dinsdag 30 mei om 19.30 u.


Alain Remue is al 20 jaar hoofd van de Cel Vermiste Personen, het steunpunt van de Federale Politie dat zich specifiek bezighoudt met onrustwekkende verdwijningen en de identificatie van niet-geïdentificeerde lichamen. In zijn lezing gunt hij ons een blik achter de schermen aan de hand van praktijkvoorbeelden uit vroegere dossiers.

€ 2
inschrijven t.e.m. 29 mei

Gezond binnen - 't Werftje
Dinsdag 6 juni om 14.30 u.

De luchtkwaliteit in de woning wordt door verschillende factoren bepaald. Ook de manier waarop je de woning bewoont, kan een belangrijke invloed hebben op de kwaliteit van het binnenmilieu.
Tijdens deze interactieve workshop gaan we op zoek naar de invloed van de binnenlucht op onze gezondheid. Deze thema’s komen aan bod: hoe herken je risico’s zoals CO-vergiftiging, hoe laat je je woning voldoende ademen, wat mag je verbranden in je kachel, …

€ 1

“English with songs” voor beginners - Ter Leyen
Woensdag 31 mei om 14 u.

"How do you do?" Dit zeer gekend nummer is de aanleiding om met de eerste les te beginnen.5 sessies om Engels al zingend te leren. We beginnen iedere sessie met een gekend liedje – we gaan verder in op het thema van het liedje en we sluiten af met een meezinger. Je hoeft geen Engels te kennen, de aangeboden zinnetjes zijn gemakkelijk te gebruiken in dialogen.

€ 20 voor 5 lessen
inschrijven t.e.m. 23 mei

 

 


Daguitstap: Eeuwherdenking Eerste Wereldoorlog 1917 – 2017
Dinsdag 6 juni om 8.15 u.

Meer dan 100 jaar geleden brak de hel los in de Westhoek. De Eerste Wereldoorlog herleidde de mooie stad Ieper tot puin. Het rustige landschap rondom de glorieuze lakenstad werd herschapen tot een slagveld waar niets meer overeind bleef. Dit dagprogramma dompelt je onder in de oorlogsgeschiedenis van 100 jaar geleden, naar 1917, het bloedigste jaar van de Groote Oorlog, met de derde Slag bij Ieper. Opstapplaats: 8.15 u. aan d’Oude Stoasie / 9 u. aan Ter Leyen. We zijn terug rond 21.30 u. aan Ter Leyen en rond 22 u. aan d’Oude Stoasie.

€ 65
inschrijven t.e.m. 22 mei

 

 


Sportdag Dienstencentra: klaar voor een stevige brok energie?
Dinsdag 20 juni om 8.30 uur
Bloso Centrum Julien Saelens, Nijverheidsstraat 112, Assebroek

Deze sportdag wordt anders dan de voorgaande. We gingen voor deze editie op zoek naar sporten die nog niet in onze vaste sportprogrammatie zitten zoals Hoela dans, Indiaca, Muurklimmen en Bokwa. Indien één van deze sportproevertjes je bevalt, zul je hiervoor ook in één van de centra kunnen intekenen.
Gezonde receptie om 16.15 u.
Graag je namiddagkeuzes vermelden bij je inschrijving.


€ 10
Inschrijven t.e.m. 13 juni