Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Nu har vi riktigt glada och spännande garnnyheter! Vi har efter lång och trägen väntan äntligen fått bli återförsäljare av Madeline Tosh fantastiska handfärgade garner!  Detta är riktig garnglädje vill jag lova! Mjuka, fina garner i underbara handfärgade nyanser och med fantastisk lyster. Se mer nedan.
 
Fler kurser har vi också på gång såklart, en spännande nyhet - Virka ugglor - och en favorit i repris - Flerfärgsstickning med lyfta maskor, se inbjudan nedan och vänta inte för länge med din anmälan eftersom kursplatserna brukar gå åt fort :)
 
I samband med Allahelgonahelgen har vi ändrade öppettider
Fredag 31 okt kl 11-16
Lördag 1/11 stängt
Söndag 2/11 stängt
   
 
AKTUELLA KURSER
     
Ny kurs: Ho, hoo… Virka ugglor!
Onsdag 19 november kl 18.30 - 21.00
Vem gillar inte ugglor? Dessa kloka, knasiga och söta djur! Man hittar numera alla möjliga prylar med ugglemotiv; allt från kökshanddukar, barnkläder och dagböcker, till tekoppar eller väskor. Nu kan du även virka dina egna ugglor, kanske blir det en nåldyna, en barnvagnsmobil, en liten väska eller varför inte ett mobilfodral? Massor av fiffiga julklappstips med andra ord! På den här kursen prövar vi att virka några olika varianter på ugglor, och visar exempel på hur de kan användas i olika projekt. Kursledare är Annika Messing.
 
  
  
 
 
Favorit i repris: Sticka flerfärgsmönster med l yfta maskor  
  
Onsdag  26 november kl 18.30-21.00         
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
Kursledare är Lotta Bengtson.
 
 
 
Nu hittar du Madeline Tosh hos Litet nystan!
Vi är verkligen glada att äntligen kunna tillmötesgå många kunders önskan om att kunna köpa Madeline Tosh kvalitetsgarner i butik i Sverige. Madeline Tosh handfärgar garner i enbart naturmaterial, främs merinoull. Ullen kommer från Peru eller Sydafrika och kommer från uppfödare som respeketerar djurskyddsregler och alla garner färgas för hand i Texas, USA. Företaget är måna om att producera sina garner så hållbart och miljövänligt som möjligt, och de gör fantastisk vackra garner!
   
Inledningsvis kommer vi att ha tre kvaliteter - Tosh Merino Light, Pashmina och Pure Silk Lace. Sortimentet kommer att utökas efter hand beroende på efterfrågan. Jag kommer nästan att ha svårt att skiljas från garnerna, men om ni ber snällt får ni kanske adoptera dem av mig...  :)
Tosh Merino Light är en entrådig superwash merino med hela 384 m per 100gr-härva, den passar til stickor 2-4 mm och kostar 185 kr. Vi har 24 färger i Tosh Merino Light.

Pashmina är 75% merinoull, 15% silke och 10% kashmir, passar till stickor 3-4 mm är 329 m per 100 gr och kostar 285 kr. Vi har 13 färger i Pashmina.
 


Pure Silk Lace är 100% mullbärssilke, ett tvåtrådigt garn med helt fantastisk lyster. En härva på 100 gr är hela 900 meter och räcker alltså gott och väl till en stor sjal. Priset är 550 kr. Vi har 10 färger av Pure Silk Lace.
 
 
 
Dags för stickcafé på Kristinehovs Malmgård igen!
Söndag 9 november kl 12-16!
 
Mellan kl 14 och 16 kan du denna gång lyssna till Täpp Lars Arnesson, dalkarlen från Malung, som för traditioner av fäbodliv och skinnsömnad vidare, förevisar produkter och berättar om deras bakgrund och om hantverket.
 
Täpp Lars vackra arbeten kan du kika på här:
 
 
Stickcafét arrangeras i samband med Kristinehovs Malmgårds kultursöndagar i vacker 1700-talsmiljö med fantastiskt gott fika och trevligt sällskap. Ivar Asplund medverkar på stickcafét och det finns gott om plats för många deltagare. Ingen föranmälan behövs, men tag med kontanter till fikat eftersom det inte går att betala med kort. Adressen är Kristinehovsgatan 2 och närmaste t-bana är Hornstull.
   
 
Häng med på vår Stickcafé-Knit-Along! 
På Ravelry finns ett engelskt gratismönster på en fin sjal, Wavy leaves and butterflies  Ladda hem mönstret, skaffa ett lämpligt garn och sätt igång!
Vi erbjuder 10% rabatt på några olika garnalternativ som vi tror passar bra till detta projekt. Uppge bara "Knit Along Wavy leaves and butterflies" när du handlar hos oss så får du rabatt!
 
Förslag på garn:
Forest hill, 2 nystan á 159 kr
Whisper lace, 1 härva á 225 kr
Smootie, 2 nystan á 145 kr
Kampes Redgarn, 1 härva á 90 kr
 
Foto från Ravelry
 
 
Sista chansen: Knits for tits - Sticka vantar och stöd Rosa Bandet!
Oktober är ju som bekant månaden för Cancerfondens Rosa bandet-kampanj till stöd för kampen mot bröstcancer. Vi har nu fått förmånen att samarbeta med Jenny Alderbrant som designat detta fina vantmönster "Knits for tits" till förmån för bröstcancerforskningen.


Beskrivningen kostar 50 kr och för varje exemplar vi säljer under oktober månad skänker vi det dubbla, alltså 100 kr, till Rosa Bandet-kampanjen! 
 
 
Alpaca Party ända till sista december!
 
Nu är Drops Alpacaparty i full gång med 25% rabatt på Drops Alpaca, Andes, Nepal & Lace.
Kampanjen pågår ända till sista december!
 
Alpaca NU 29 kr ord 38 kr
Andes  NU 39 kr ord 52 kr
Nepal  NU 20 kr ord 26 kr
Lace  NU 79 kr ord 105 kr
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på garner inköpta till Kampanj- eller REA-pris.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!