View this email in your browser
FEBRUARI 2020
Inhoud: Dag van het Kasteel | Nieuwe koers Nederlandse Kastelenstichting | Boek van de maand | Agenda | Korte berichten | Doe mee met Dag van het Kasteel


BankGiro Loterij steunt Dag van het Kasteel
 
Fantastisch nieuws! Op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 5 februari 2020 namen directeur Heidi van Limburg Stirum, projectleider Janneke van Dijk en bestuurder Max Schimmelpenninck een cheque in ontvangst van € 200.000! Dank deelnemers van de BankGiro Loterij! Met deze steun is de continuïteit  van Dag van het Kasteel voor de komende vier jaar verzekerd! En brengen we het evenement naar een hoger plan.
 
 
Bekijk persbericht
Inschrijving voor Inspiratiedag 2020 gestart
 
Een evenement organiseren, overzicht houden over alles wat erbij komt kijken... Het kan een hele klus zijn! Als je meedoet met Dag van het Kasteel sta je er niet alleen voor. De Nederlandse Kastelenstichting helpt bij het neerzetten van een succesvolle dag!
 
Speciaal voor iedereen die betrokken is bij kastelen en buitenplaatsen. Meedoen aan de Inspiratiedag is kosteloos en verplicht je tot niets. Bekijk hier een sfeerimpressie van vorig jaar.
 
Programma Inspiratiedag
Boek van de maand
Aan de tweede bundel van Stichting Kastelenstudies Nederland werkten onze Taco Hermans en Rob Gruben mee. Hier wonen wij! Is het niet prachtig! is mede door de toegankelijke toon een uniek naslagwerk en een must voor iedereen die belangstelling heeft voor kastelen en
buitenplaatsen
.
Een elftal artikelen vormen een weerslag van recent onderzoek. Sommige artikelen sluiten naadloos aan op de actualiteit. Bekijk hier de inhoudsopgave.
Interesse? Kijk hier voor meer informatie en bestellen.
Agenda
  • 20 maart:  Inspiratiedag Dag van het Kasteel
  • 8 mei: Symposium Ongenode gasten, de bezetter op buitenplaatsen
  • 1 juni: Dag van het Kasteel
Korte berichten
  • Op vrijdag 8 mei organiseert de Nederlandse Kastelenstichting het symposium Ongenode gasten, de bezetter op buitenplaatsen. Wederom in samenwerking met Werkgroep Adelsgeschiedenis. Het symposium biedt een inhoudelijke verdieping op het thema van Dag van het Kasteel. Meer info volgt!
  • Op 31 januari was de jaarlijkse Vrijwilligersdag van de NKS. Deze keer bezochten we De Trompenburgh en genoten aansluitend van een borrel met pubquiz. Bekijk hier de foto's van Albert Speelman!
  • Fundamenten kasteel Ressen gevonden. Vereniging Dorpsbelangen Ressen ging samen met historische verenigingen, archeologen en een bedrijf voor grondonderzoek op zoek naar de fundamenten, waarbij gebruik is gemaakt van een grondradar. Die liet zien dat de fundamenten van het complete kasteel nog onder de grond liggen. Meer informatie
  • Ga zondag 21 juni - dinsdag 30 juni mee met de Buitenlandse Kastelenreis 2020 van Stichting Utrechtse Kastelen. Er is gekozen om kastelen en kerken te bezoeken in het zuiden van Duitsland: het Zwarte Woud en de Bodensee. De reis kost ongeveer € 1.175 p.p. bij gebruik van een 2-persoonskamer. Interesse? Neem contact op met Miep en Theo de Jong, 030-2718637 of dejong.theo@telfort.nl. 
  • Wilt u ons werk steunen? Word voor €35,- per jaar donateur. Meer informatie.
Wilt u eerst wat meer informatie over deelname? Mail naar info@kastelen.nl of bel 033 51 00 577.
(Opnieuw) deelnemen? 
Ja, ik doe mee
Dank voor uw steun!

          
 
Klooster OLV Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
033 - 51 00 577
info@kastelen.nl | www.kastelen.nl
Copyright © 2019 Nederlandse Kastelenstichting,
All rights reserved.