Nieuws en Inspiratie - Januari 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over wat er allemaal op stapel staat in 2017.
  • Inspiratie: over een koerskaart.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Wat verandert er voor jouw HR-beleid in 2017? 
 
Er zit toch één en ander in de pijplijn met de wet ‘Werkbaar wendbaar werk’. Ik vind dit wel een overzichtelijk lijstje van ADMB.
 
 
Netwerken in 2017 
 
Mogelijkheden genoeg om te netwerken, om aan je zichtbaarheid te werken, om kennis te delen, om waardevolle contacten te leggen en dat alles op een laagdrempelige manier.

Neem maar eens een kijkje op de website van de Open Coffees.
 
De Open Coffee van Aartselaar coördineer ik. Heb je zin om eens een kijkje te komen nemen? Geef gerust een seintje.
 
 
HR Café in 2017 
 
Van gedachten wisselen met collega’s die net als jij verantwoordelijk zijn voor personeelszaken in het (KMO)bedrijf? Samen ‘best practices’ delen en van elkaar leren? Je eigen inzichten eens toetsen en nieuwtjes uitwisselen? Je netwerk uitbreiden? En dat allemaal in een ongedwongen en toch professionele sfeer?

Dat kan allemaal tijdens het HR Café. Ik plan er weer één in het voorjaar. Volg alles via deze Facebookpagina.
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Al gehoord van de Koerskaart?
 
 
 
 
Koerskaart 
 
Onlangs ging ik bij een klant aan de slag met de Koerskaart. Al van gehoord?

De Koerskaart is een methodiek om groepen rond een bepaald onderwerp aan het praten te brengen met de bedoeling samen tot inzichten te komen en dingen anders te gaan doen. Het gaat eigenlijk om het tot stand brengen van een dialoog en om co-creatie. En dat allemaal op een heel zelfsturende manier.
 
Ik verklaar mij nader….
 
 
Werkstress 
 
De personeelsverantwoordelijke bij mijn klant kreeg de opdracht om ‘iets te doen in verband met stress op het werk’. Hij vroeg me of ik een presentatie kon geven over werkstress en dat voor alle medewerkers samen.

Ik heb toen het idee geopperd om de medewerkers zelf te laten ontdekken wat werkstress is, hoe stress op het werk er bij hen persoonlijk uitziet en wat ze er kunnen aan doen. En dat door er in kleine groepjes samen met de collega’s over te praten. Ik zou één en ander faciliteren en in goede banen leiden. 
 
 
Van Werkstress naar Werkplezier 
 
Ik ben geen specialist of coach op vlak van ‘werkstress’. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een methodiek die de juiste inhoud aanbrengt en die tegelijk dynamiek doet ontstaan in de gespreksgroepjes. En zo ben ik terecht gekomen bij De Koerskaart Van Werkstress naar Werkplezier.
 
 
Gezelschapsspel 
 
Je kan de Koerskaart gratis downloaden en printen. (Ik verklap je verderop in deze nieuwsbrief waar je dat kan doen).
 
De Koerskaart lijkt op een groot gezelschapsspel met daarop heel wat stappen die je als groep moet doorlopen. Het gaat om vragen die je moet beantwoorden, lijstjes die je moet invullen, gesprekken die je moet voeren, enz…
 
Stap voor stap kom je zo samen en via dialoog tot waardevolle inzichten en er wordt een route aangereikt van werkstress naar werkplezier. En dat allemaal zonder dat de facilitator zich verder hoeft te moeien… Zelfsturend, dus.
 
 
Downloaden 
 
Op deze website vind je alle Koerskaarten. Er zijn er heel wat gratis te downloaden. En ze gaan niet enkel over werkstress.
 
Ik kan de methodiek echt aanraden.
 
Succes!
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be