Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Alle ouders profiteren in 2016
Het kabinet trekt in totaal 290 miljoen euro extra budget uit voor de kinderopvangtoeslag.

Hoofdpunten van het kabinetsplan zijn:
  • Alle ouders met kinderopvangtoeslag profiteren van de verhoging van de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016.
  • Voor eerste en eventuele volgende kinderen wordt het toeslagpercentage voor alle ouders verhoogd met 5,8 procent. Hierbij zijn de allerhoogste toeslagpercentages gemaximeerd op respectievelijk 93 procent voor het eerste kind en 94 procent voor tweede en volgende kinderen.
Het besluit van het kabinet is nog een concept besluit. Dat betekent dat het nog aan de Tweede Kamer wordt voorgelegd. Een formeel besluit van de minister wordt voor oktober verwacht.

De overheid stelt elk jaar opnieuw de maximum uurprijs vast. Zo ook dit jaar. Voor de gastouderopvang betekent dit dat de uurprijs waarover de kinderopvangtoeslag wordt berekend van € 5,48 naar € 5,52 gaat in 2016.
 
Tarieven Bij de hand worden niet aangepast
Bij de hand zal de tarieven voor 2016 wederom niet aanpassen.
 
Workshop moodboard maken voor gastouders
Op 10 november (Deventer) en 17 november (Apeldoorn) zal er een creatieve workshop moodboard maken worden gegeven.

Het onderwerp is: Hoe zie ik mijzelf als gastouder.

Laat je verrassen!!

De uitnodiging met meer details volgt in oktober. Vanaf dat moment kun je je ook opgeven.
 
Contract ouder en gastouder oftewel de overeenkomst van opdracht
Mochten er wijzigingen zijn per 1 januari 2016 die moeten worden verwerkt in een nieuwe offerte of wijzigingsovereenkomst, dan horen wij dat graag voor 1 november.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal weken opvang bij een vaste maandelijkse afspraak of eventueel een aanpassing in de uurvergoeding voor de opvang. Bij voorkeur ontvangen wij hierover een mail zodat wij vervolgens de wijzigingen kunnen verwerken.
 
Hulp nodig bij aanvraag of wijziging kinderopvangtoeslag
Hebben wij in het verleden jullie toeslag gewijzigd of aangevraagd, dan kan dit nog steeds. Dit gaat niet automatisch. Geef ons voor een wijziging of aanvraag opdracht door middel van een belletje of mailtje. De toeslag is en blijft een eigen verantwoordelijkheid.
 
Heeft u nog babyspullen?
De Ojevaar in Apeldoorn helpt aanstaande ouders met minder financiële draagkracht. Heeft u nog baby- en kinderspullen over die nog prima te gebruiken zijn? Denk hierbij aan een babybedje, beddengoed, kinderwagen, box, babybadje, Maxi-Cosi, speelgoed, kruiken, luiers, positiekleding en babykleding (t/m maat 80) etc. De Ojevaar kan deze spullen goed gebruiken.

U kunt de spullen brengen bij de Ojevaar:
 Korte veenteweg 4     Postbus 45     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu