Nieuwsbrief juni 2015
 
Dier Medisch Centrum IJmond
Goed nieuws voor alle dierenbezitters in IJmuiden! Per 1 juni is Dierenartsenpraktijk In den IJmond aangesloten bij Dier Medisch Centrum. DAP in den IJmond heet voortaan Dier Medisch Centrum IJmond. Dierenarts Ellie Wormgoor heeft het stokje doorgegeven aan dierenarts en praktijkeigenaar Floor Stembert.  De huidige dierenarts Nikki Timmer en de assistentes Maaike en Catharina blijven ook na 1 juni  verbonden aan de praktijk. Dier Medisch Centrum IJmond vindt u in de Cederstraat 54 tel:0255-511 236. email: info@dierenartsijmuiden.nl.
We zien u graag nu ook in IJmuiden!
 
Franse hartworm nu ook in Beverwijk?
Onlangs hebben wij een vervelend bericht gekregen van onze collega-dierenartsen van Dierenkliniek Duinwijklaan. Daar is een hond onder behandeling waarbij de diagnose Franse Hartworm is gesteld. Franse Hartworm, Angylostrongylus Vasorum met de latijnse naam, is een parasiet die sporadisch in Nederland wordt aangetroffen. Honden kunnen besmet raken met deze parasiet door het eten van slakken. Dit dier is namelijk de tussengastheer van deze parasiet. Wanneer de worm volwassen is geworden in het lichaam van de hond zal deze eitjes gaan uitscheiden via de ontlasting van de hond. Wanneer slakken over het gras kruipen waar deze ontlasting ligt of heeft gelegen begint er weer een nieuwe cyclus. Zoals de naam aan aangeeft heeft de franse hartworm een voorkeur voor het hart maar ook de bloedvaten in de longen. De hond krijgt klachten van kortademigheid, hoesten en verminderd uithoudingsvermogen. Zeer regelmatig ontwormen (1x per maand) met een daarvoor geschikt middel kan problemen voorkomen. Heeft uw hond al klachten? Ga dan niet zomaar aan de slag met een ontwormingsmiddel. De volwassen wormen kunnen dan massaal afsterven en problemen veroorzaken in de bloedvaten. Bij klachten is ons advies om ontlasting langs te brengen op de praktijk voor een onderzoek. De meest betrouwbare manier is 3 dagen achter elkaar ontlasting op te vangen en deze 3 zakjes langs te brengen op de kliniek. U krijgt dan van ons binnen enkele dagen de uitslag van het onderzoek. 
Heeft u nog vragen over de Franse Hartworm en wat dat voor uw huisdier betekent? Klik hier voor een informatief filmpje of belt u gerust met de kliniek!
 
Nieuwe medewerkster Melissa Koster
Onze vaste balie- assistente Mandy Serrarens gaat aan het einde van de maand lekker met zwangerschapsverlof. Voor haar hebben wij gelukkkig een hele goede vervangster gevonden: Melissa Koster. 
Melissa heeft het laatste deel van haar opleiding bij ons gevolgd en is heeft haar examen met goed gevolg afgelegd. U kunt Melissa zowel in DMC IJmond als DMC Kennemerland tegenkomen. 
 
 
Zoekt u nog een naam voor uw pup of kitten?
De lente is het seizoen van nieuw leven. Veel dieren krijgen in de lente hun nakomelingen zodat ze de hele warme zomer hebben om groot en sterk te worden. Ook veel mensen kiezen er in de lente voor om een nieuw kitten of pupje in huis te halen. Zo'n nieuwe huisgenoot brengt heel veel gezelligheid maar ook vragen met zich mee. Bijvoorbeeld: hoe zullen we hem of haar noemen? Heeft u wat inspiratie nodig? Klik dan eens hier.
Proteq Dier&Zorg heeft als grootste dierenverzekeraar van Nederland natuurlijk een grote kennis van dierennamen. Zij helpen u graag met de keuze van een naam! Laat u ons even weten wat het geworden is?
 
 
Juni chipmaand
Net als voorgaande jaren houden wij ook dit jaar weer een "chipmaand". Gedurende de gehele maand juni plaatsen en registreren wij een chip voor 25 euro bij uw hond, kat of konijn. Naarmate meer dieren worden gechipt besteden wij steeds meer aandacht aan de correcte registratie van de chipnummers. Helaas maken we het al te vaak mee: een dier is wel gechipt, maar het telefoonnummer dat in de databank bekend is, is niet meer het juiste. Een gemiste kans. Heeft uw dier een chip maar weet u niet zeker of de registratie correct is? Kijkt u op www.chipnummer.nl en controleer het. Het chipnummer van uw dier vindt u op de stamboom, in het vaccinatieboekje en is doorgaans bij ons bekend. Belt u gerust met de kliniek dan helpen wij u graag! 
 
Start gebitspoli en dentale röntgen
Zoals u weet zijn wij serieus bezig met diergeneeskunde. Diergeneeskunde in Nederland staat gelukkig niet stil. Op allerlei gebieden zijn er ontwikkelingen aan de gang waarbij wij graag voorop lopen. Daarom zijn wij heel erg blij met en trots op de ontwikkeling van onze Dentale Poli. Tandheelkunde is lange tijd een ondergeschoven kindje geweest in de diergeneeskunde. Omdat dieren nou eenmaal niet kunnen praten geven zij vaak niet aan dat ze last hebben van pijn in de bek of in het gebit. Door een goed tandheelkundig programma kunnen wij uw huisdier beter helpen en gebitsproblemen goed en grondig aanpakken. Sinds kort beschikken wij ook over speciale rontgenapparatuur waarmee we rontgenfoto's kunnen maken van het gebit. Hierdoor weten we exact hoe de staat van het gebit is en voor welke uitdaging we staan. Heeft u een dier waarvan u denkt dat hij of zij last heeft van zijn gebit? Maak gerust een afspraak op onze dentale poli en we leggen u graag alle mogelijkheden uit.
 
Ervaringen met epilepsie
Heeft uw hond epilepsie en wilt u uw ervaringen daarmee eens delen met andere hondeneigenaren die ook een epilepsiepatient hebben? Meldt u dan via info@dierenartsvelserbroek.nl. Bij voldoende animo zullen wij dan een avond organiseren waarbij de ervaringen kunnen worden uitgewisseld en zal  een dierenarts de medische kant van epilepsie toelichten. Wij horen het graag van u!
 
Asieldieren van de maand: Jake
Jake is een gecastreerde Shiba Inu reu van 2,5 jaar.
Jake is voor mensen die hij kent een supergezellige en vrolijke hond; Hij is graag bij zijn baas en dat is ook de reden dat hij niet kon blijven bij zijn vorige baasjes. Jake moest daar vele uren alleen thuis zijn en kreeg daar steeds meer moeite mee. Het alleen zijn moet helemaal opnieuw aangeleerd worden. Naar vreemden is Jake erg argwanend en het beste is om visite hem eerst laten negeren.Heb je koekjes of iets lekkers mee dan is het ijs al vrij snel gebroken. Jake kan niet bij kinderen in huis; mogelijk zou het wel kunnen bij kinderen boven de 15 jaar maar dit moeten wel kinderen zijn die wel gewend zijn om met honden om te gaan. Jake kwam weleens op visite bij mensen met katten, maar gaat er graag achteraan.We plaatsen hem daarom niet bij katten in huis.Met andere honden is hij wisselend; hij vind ze meteen leuk of helemaal niet. Jake zoekt een consequente baas maar wel met zachte hand
 
Heeft uw interesse in Jake?
 Neem dan contact op met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden tel. 0255-515944.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl 

 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.