NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
weer geopend van woensdag t/m zondag
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
Beste Tuinvrienden,
 

De herontdekking van de tuin.

Dat Corona een ramp is voor velen is natuurlijk zo duidelijk als wat. Daarover geen misverstand. Maar wat een surrealistische situatie: pracht en schoonheid in de tuin en een verschrikkelijke onzichtbare dreiging rondom. Je zou als je in de tuin bezig bent bijna vergeten dat er iets ernstigs aan de hand is. Het is te hopen  dat er over niet al te lange tijd een eind komt aan deze ellende.

Wij zijn op de kwekerij uitermate voorzichtig geweest. Eerst helemaal op slot, daarna met alleen bezoek op afspraak. Alles met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen.

We hebben het geluk dat tuin en kwekerij zo ruim zijn dat best veel mensen op tenminste 1,5 meter afstand rond kunnen scharrelen. We zijn dan ook vanaf zondag 10 mei weer gewoon open op woensdag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. Dit kan alleen als iedereen zich aan de voorschriften houdt: houdt afstand, kom zoveel mogelijk alleen, liever geen kinderen. En overweeg als je van ver komt om gebruik te maken van onze webshop om de planten op te laten sturen.

Om met onze voetbalprofeet over voor- en nadeel te filosoferen kan ik wel stellen dat er een survival aan de gang is met het oog op tuin en tuinieren. Misschien wel voor het eerst realiseren sommigen zich dat ze een tuin hebben, die behalve verplichtingen en werk betekent, ook goed is voor plezier, rust en bevredigende arbeid. Wat goed dat in tijden van lockdown,  quarantaine en isolatie de tuin er is als uitlaat en bron van geluk. Een doel en tegelijk zin in het bestaan. Ik moet weer denken aan de Chinese waarheid dat een glas wijn geluk geeft voor een uur, een boek geluk voor een dag, een reis geluk voor een week en de tuin geeft geluk voor het leven. Corona leidt tot onthaasting, tot extra aandacht voor onze directe omgeving: de vogels, de planten, de insecten. Het is zoals Fop I. Brouwer vroeger zei, dat ‘alles wat leeft en groeit ons altijd weer boeit’. En dat gaat nu dubbel en dwars op.

In de ellende van de Corona zijn wij de koning te rijk met onze tuin. Die is nu zo mooi met de boshyacintjes, met de lagen van Smyrnium perfoliatum, met alle disporums die hun knoppen zo mooi laten zien en met zo veel beloftevolle planten. Graag willen we deze schoonheid met anderen delen. Dat is ook een reden om weer open te gaan. Ook zij die geen ruime tuin hebben kunnen van de onze genieten. Graag zelfs. Voor degenen die in deze tijd weinig willen reizen maar toch planten aan willen schaffen sturen we ook op.  Onze webshop is steeds up-to-date  met vaste planten , eenjarigen, varens, grassen en clematissen.

Tot ziens op de kwekerij en in de tuin.

 

Eric en Fleur

en medewerkers

 
 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij:  www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum