Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu börjar höstvidarna vina och snart är alla de vackra löven borta... Så passa på att njuta av höstfärgerna medan tid är! Att jobba i garnbutik innebär automatiskt att man får färgterapi i vardagen, och just nu är butiken och lagret verkligen proppfullt med garn i alla möjliga färger, tjocklekar och material. Hösten är kanske den bästa säsongen när det gäller stickat tycker jag, det finns så mycket att välja på, alla mössor, vantar och halsdukar som man behöver så här års förstås, men också härliga ylletröjor och koftor, sockar eller sjalar. 
 
Vi släpper nu inbjudan till ännu en kurs - passa på att fördjupa dig i flätstickning med Ivar Asplund - läs mer in inbjudan nedan!
 
OBS! Alla helgons dag rdag den 3 november är butiken stängd. Vi passar på att ta lite höstlovsledigt då, men vi har öppet som vanligt resten av veckan.
 
 
Tweedy - snygg mössa och halsduk - beskrivning på köpet!
Sandnes Tweed och Tynn Alpakka Ull är en av mina favoritkombinationer när det gäller garn. Jag har stickat en enkel ribbad mössa och halsduk som fick godkänt även av dottern :) Mössan kan bäras med uppvikt kant eller som luva med häng. 

Vi har flera fina färgkombinationer som passar till mössan och halsduken Tweedy som stickas i en tråd Sandnes Tweed och en tråd Tynn Alpakka Ull. Garnåtgången är ett nystan av vardera sort till mössan, och två av varje till halsduken. Tweed kostar 85 kr per nystan och Tynn Alpakka Ull 54 kr. Beskrivningen är gratis vid köp av garn. 
 
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Fördjupa dig i flätstickning!
Två måndagar: 5 och 19 november kl 18.30-21.00
 
Att sticka flätmönster är roligt, och faktiskt enklare än det ser ut. Du flyttar maskor åt höger eller vänster och skapar vridningar i den stickade ytan. Med små varia­tioner kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor, koftor, mössor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram.  För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.

Kursledare är Ivar Asplund, som skrivit boken Sticka flätor. 
 
 
 
 
 
 
 
Sticka dig en jacka!
Vår tidigare kollega Bee har designat och stickat en lätt insvängd jacka med blixtlås, som är ett perfekt alternativ till miljöskadlig fleece. Jag använder den ofta så här års. Jackan är stickad i Kampes tvåtrådiga plädgarn och det går åt 4 hg av bottenfärgen och ca 50 g av kontrastfärgen till kanter och infodringar, beskrivning kostar 29 kr och säljs tillsammans med garn.
 
Vi har ca 60 nyanser i Kampes tvåtrådiga plädgarn, och det finns även andra garnalternativ som passar.
 
 
 
Knits for tits 2018
Oktober är ju som bekant en rosa månad och som en del av kampanjen Rosa Bandet har Jenny Alderbrant även i år designat en fin vante, i år har den fått namnet Star of Hope. Vi puffar gärna lite extra för stickning, och ännu hellre när den är för en god sak som att stödja cancerforskningen. Vill du också sticka Jennys fina vantar så kan du skänker du minst 50 kr till hennes insamling, som du hittar här, så får du mönstret som en pdf-fil.
 
Du kan också köpa garn och mönster hos oss, du betalar minst 50 kr för mönstret (du får betala mer) och får då beskrivningen utskriven i färg. Vi skänker sedan hela överskottet från mönsterförsäljningen till Jennys insamling. Vi har massor av garnalternativ som passar till vantarna, t ex Rauma Finull, CaMaRose Yaku eller Lana Grossa Meilenweit. 
 
 
 
Ny design från Sandnes!
Det har kommit många nya mönsterhäften från Sandnes garn i höst, och ännu fler är på väg! Klicka på omslagsbilderna elelr länkarna nedan, så kommer du till Sandnes webbplats där du kan bläddra i katalogerna. Häftena kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
   
Tema 56                          1815                              1816                              1817
 
Nu finns några av Sandnes modeller även som lösa beskrivningar, de kostar 19 kr styck och säljs även de tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Lys upp mörkret med reflexgarn och slapwraps med sticktema!
Trenden med reflexgarn håller i sig i år igen, och vi har fyllt på med tunn reflextråd som kan stickas in i mössor och vantar tillsammans med ett annat garn. Till skillnad från övriga garner på marknaden där reflextråden är tvinnad med i garnet så slipper du en massa tråkiga syntetfibrer utan kan välja ett bra garn i ull  eller alpacka till mössa och vantar, och sedan bara lägga till reflextråden. Den är tunn och smidig, endast 0.37 mm, men ger bra reflexeffekt ändå. 
 
En karta är 50 meter och kostar 89 kr. Jag har stickat mig en mössa i Borstad Alpakka med reflextråd i mudden och en rad mitt på huvudet, vill man ha med reflexgarnet hela vägen går det också bra förstås, men det är inte nödvändigt- man syns bra ändå :) Det går även utmärkt att brodera med reflextråden, t ex på en vante.
 
 
Vi har också snygga reflexarmband, eller så kallade slapwraps, med sticktema! Fäst den rund stövelskaftet, remmen på ryggsäcken eller runt armen, priset är endast 69 kr - en billig livförsäkring!
 
 
 
Fina mönsterhäften till barn och baby!
Vi har nu äntligen fått in Lene Holme Samsoes första mönsterhäfte Babystickning på stickor 3 igen! Det är att betrakta som en modern klassiker, alla som någonsin tänkt sticka en babykofta bör skaffa sig detta häfte för det innehåller så många fina plagg! I vårt sortiment finns nu Babystickning på stickor 3, nr 1 & 3 på norska, samt Barnstickning på stickor 3½- 4 på svenska. Mönsterhäftena kostar 149 kr, eller 125 kr om du samtidigt köper garn till ett projekt.
 
 
 
Paketerbjudande Trettiofem vantar!
Vi har ett fåtal exemplar kvar av nya boken Trettiofem vantar, och du kan nu köpa den till ett riktigt bra erbjudande; Köp 4 nystan Rauma Finull och boken Trettiofem vantar för endast 396 kr (ordinarie pris 446 kr). Köper du enbart boken så kostar den 270 kr. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 31 oktober 2018. Rauma Finull passar till många av vantarna i boken, så varför inte börja sticka några julklappsvantar redan nu?
 
 
Vanten Krumelur kommer också från boken Trettiofem vantar, riktiga finvantar i mjuka Malabrigo Riós i fantastiska färgen Teal Feather.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!