Westerlo - december 2014
Jaargang 4 - nummer 11
  
  Inhoud
 
 
Schrijvers op de kaffe

 
 
De campagne van de Bibliotheekweek was dit jaar "Iedereen Bibliothecaris! Deel je passie!"
 
In het verlengde daarvan delen enkele lokale bekende Vlamingen hun passie voor literatuur op onze tweewekelijkse Bibkaffe. Niemand minder dan Danny Beyens, Anne-Marie Hooyberghs en Herman De Jonghe zetten zichzelf even in de schijnwerpers en lezen voor uit eigen werk.
 
 
dinsdag 2 december
van 14 tot 16 uur
toegang gratis

in samenwerking met Welzijnsschakels
 
 
 
Bibkaffe

 
 
Ken je onze Bibkaffe al?
 
Het is een ontmoetings- en praatcafé voor jong en oud, voor iedereen die in de eerste plaats graag een babbeltje doet en nieuwe mensen ontmoet. Op die manier willen we de drempel naar de bib verlagen en mensen laten voelen dat de bib meer is dan lezen alleen. Je kan er ontmoeten en ontdekken, luisteren en doen. Er is voor elk wat wils.
 
En dát is net de Bibkaffe: een gezellige babbel, onderbroken door een intermezzo uit de bib, gaande van lees- en luistertips, tot workshops of een filmnamiddag.
 
Zin om eens langs te komen? Hartelijk welkom. De nieuwe data vind je hier:
 
2014 :
2/12 Schrijvers op de Kaffe - 16/12 - 27/12 (Kerstfeest in Herselt)
 
2015:
20/1 - 3/2 (gedichten) - 17/2 - 3/3 - 17/3 - 31/3 - 14/4 - 28/4 (digitale week) - 12/5 - 9/6 - 23/6
 
De Bibkaffe is een initiatief van de Bib in samenwerking met Welzijnsschakel "Op stap", en vindt telkens op een dinsdagnamiddag plaats van 14 tot 16 uur.
 
Tijdens de "Week van de Smaak" werden er tijdens de Bibkaffe trouwens lekkere hapjes gemaakt. Onze bibbezoekers konden genieten van toastjes belegd met vissalades, wraps met zalm en kruidenkaas, gazpacho, heerlijke prikkertjes,... Voor de bezoekers van onze Bibkaffe was het een leerrijke ervaring. Restjes kennen vanaf nu een lekker tweede leven... ;-)
 
 
 
 
Boekenverkoop

 
Op woensdag 17 december is iedereen van 18 tot 20 uur welkom op onze boekenverkoop. 
 
Zowel boeken, tijdschriftjaargangen, cd's en strips kan je voor slechts 1 euro op de kop tikken. Voor dvd's tel je 2 euro neer. Bovendien krijg je bij de aankoop van 10 stuks 2 exemplaren er bovenop.
 
Nog tot zaterdag 3 januari kan je tijdens de openingsuren komen snuisteren in onze afgevoerde materialen. En deze laatste dag gaat bovendien alles aan -50% van de hand!
 
Men zegge het voort!
 
 
 
 
 
Winnaars Hippe Hapjes

 
Onze Hippe Hapjes in het kader van de Week van de Smaak waren weer een groot succes. Iedereen kon naar hartenlust proeven en DJ Guy zorgde weer voor de perfecte muzikale omlijsting, waarvoor dank.
 
De bewoners van het Woonzorgcentrum Parel der Kempen bakten heerlijke malse speculaas op grootmoeders wijze en sleepten hiermee een mooi bio/fairtrade pakket in de wacht. Josse Philippe slaagde erin om het exacte gewicht van het andere pakket te raden (2,350 kg) en keerde eveneens gelukkig huiswaarts!
 
Op naar de volgende editie!
 
 
 
  
 
Wink@Westerlo: De Groote Oorlog in Westerlo en Omstreken 

  
 de Facebookpagina van Heemkring Ansfried
De Groote Oorlog in Westerlo en omstreken is het resultaat van vier jaar opzoekingen in de legerarchieven van het Jubelpark en Evere, van gesprekken met familieleden van oud-strijders, het lezen van brieven, dagboeken,... Het boek bestaat uit drie grote delen.
 
Het eerste gaat over wat er tijdens die vier jaren oorlog in en om Westerlo gebeurde, de schermutselingen van Belgische soldaten met de Duitse overvallers, hoe deze mensen moesten overleven. Dat alles wordt doorspekt met verhalen van en over onze mensen en Westelse soldaten aan het front, geïnterneerd in Nederland of krijgsgevangen in Duitsland.

In het tweede deel beschrijft de heemkring een zestigtal Westelse soldaten, met soldaten uit Bergom en Varendonk inbegrepen, die hun leven lieten.
 
Tenslotte komen ongeveer vierhonderd soldaten aan bod die ooit in Westerlo en de deelgemeenten woonden.
 
Dit werk is voor 30 euro te koop bij de heemkring Ansfried via overschrijving op rekeningnummer
BE17 0011 8813 5721 met vermelding 'Boek Groote Oorlog' op naam van Heemkring Ansfried Westerlo vzw, Sint-Michielsstraat 2, 2260 Westerlo. 
 
Uiteraard kan je het boek ook in onze collectie terugvinden.
 
 
 
 
Bibkids:
 
Spionnen in de Bib
 
Naar jaarlijkse gewoonte kwamen alle leerlingen van het 1ste jaar SILA in november op bezoek voor het blogspel over Sam Smith. Met hun smartphone of tablet raadpleegden ze de blogopdrachten, filmpjes en mp3-fragmenten om de verborgen codewoorden in de bib te ontdekken. Met deze woorden schreven de leerlingen een origineel verhaal.
 
Dankzij de originele teksten van Robbe Rens, Elies Engels en Menno Rens, winnen de leerlingen van 1aW, 1bO en 1bW een ontmoeting met jeugdschrijver en spionnenkenner Jonas BoetsDit zijn de winnende verhalen.
 
Hier kan je de foto's bekijken van de bezoekende klassen. Dank je wel aan alle leerlingen en leerkrachten voor hun enthousiasme en inzet!
 
 
 
Ontdek de Fundels App en
AVI-fundels!
 
De oranje rugzakjes met de Fundelprentenboeken zijn erg populair in onze bib! Fundels, een digitale wereld rond een prentenboek, zorgen voor een extra dimensie. Prentenboeken komen tot leven aan de hand van zes interactieve hoeken: je kan kijken, lezen, spelen, tekenen, maar er is ook een activiteitenhoek en extra info over de auteur. Iets zowel voor thuis als in de klas!
 
Sinds kort kan je als lid van de bib ook via je tablet of iPad fundels downloaden. Zo kan je 7 exemplaren per kalenderjaar gratis raadplegen. Je hebt hier dus geen rugzak of fundelboek meer nodig, maar je kan het bijhorende prentenboek uiteraard wel opzoeken in de bib.
Benieuwd? Download de app via Google Play of de App Store. Heb je nog geen "Mijn Bibliotheek"-profiel? Registreer je dan eerst via onze website. Je kan ook een demo bekijken zonder je eerst aan te melden.
 
Nieuw dit jaar zijn ook de AVI-fundels voor beginnende lezertjes. Binnen elk digitaal boekje kan het kind drie verschillende activiteiten uitvoeren:
 
1. lezen in het boekje volgens 3 verschillende modaliteiten: voorleesstem, oplichten van woorden, begeleid zelfstandig lezen
2. oefeningen en spelletjes maken met focus op begrijpend lezen op basis van de inhoud van het boekje
3. oefeningen en spelletjes maken met focus op technisch lezen op basis van het AVI-niveau van het boekje
 
Voorlopig zijn deze AVI-Fundels enkel beschikbaar voor een iPad. Hier vind je de handleiding.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
 
 de eerste hoofdstukken
 
"Aan mijn kinderjaren bewaar ik geen enkele goede herinnering. Ik wil niet zeggen dat ik in die jaren nooit een gevoel van geluk of van vreugde heb gekend. Het is alleen zo dat leed totalitair is: alles wat niet in zijn systeem past laat het verdwijnen."
 
Eddy Bellegueule groeit op in een grofgebekt arbeidersgezin in Picardië, maar lijkt in niets op de kinderen in zijn omgeving. Zijn houding, tongval en verfijnde aard bezorgen hem evenveel vernederingen van zijn klasgenootjes als van zijn alcoholistische vader en zijn weerbarstige moeder. Nog voor hij de minste begeerte voelt, gaat men ervan uit dat hij homoseksueel is.
 
Eddy slaagt er uiteindelijk in zich los te rukken uit zijn wrede, verstikkende milieu en gaat tijdens zijn theaterstudie in Amiens op zoek naar zichzelf en zijn plaats in de maatschappij.
 
Weg met Eddy Bellegueule is een onweerstaanbare autobiografische roman over een jongen die voor zichzelf opkomt. Hard, snel, ontroerend, aangrijpend: dit grootse debuut laat je niet los. Het is in Frankrijk het succes van 2014 en is nu al een literaire mijlpaal. 

Andere blikvangers:
 
In Het zwart en het zilver verschuiven de verhoudingen binnen een jong gezin wanneer de huishoudster overlijdt. Paolo Giordano verhaalt op gevoelige wijze de schokken in het dagelijks leven van een jong gezin, de blijdschap en het verdriet, het onvermogen en het verlangen. Het is na De eenzaamheid van de priemgetallen en Het menselijk lichaam weer een prachtig geschreven roman over liefde, verlies en eenzaamheid.
 
Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een moeder plots te praten tegen haar zoon – aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen. Ik kom terug van Adriaan Van Dis is een tragikomedie over het woeste leven van een vrouw die terugkijkt op haar eeuw.
 
 
 
 
  
interview met de auteur 
 
 
 
 een proevertje
 
 
Overspel. Linda begint de sleur en voorspelbaarheid van haar dagelijks leven als een probleem te ervaren. Ogenschijnlijk heeft ze het echter helemaal voor elkaar: een goed huwelijk, een man die van haar houdt, voorbeeldige kinderen en een allerminst saaie baan als journaliste. Wanneer ze door haar werk een jeugdvriend tegenkomt, voelt ze iets dat ze lang kwijt was : passie.
Alles zal ze er voor overhebben die onmogelijke liefde waar te maken, ook als ze daarvoor haar hele hebben en houden op het spel moet zetten. 
 
In het vervolg op het inmiddels wereldwijd succesvolle Het Rosie Project, zijn Don Tillman en Rosie Jarman inmiddels getrouwd en verhuisd naar New York. Als Rosie zwanger wordt, verwerft de autistische Don op geheel eigen wijze alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en dan dreigt hij haar kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardst nodig heeft... Het Rosie Effect van Graeme Simsion.
Robbie Morris wil weg uit het kunstenaarsdorp Bergen, dat leeft op roddel en jaloezie. Als hij op een feest de oogverblindende fotografe Juliette ontmoet, trekken ze samen naar Amsterdam, waar hij als tekenaar gaat werken voor de grootste krant van Nederland. Eindelijk leeft hij het leven zoals hij dat zich altijd droomde. Maar de verlokkingen van dat leven blijken ook een keerzijde te hebben. Juliette van Thé Lau is een bitterzoete coming of age-roman over het verlangen naar iets groters, en de prijs die je daarvoor betaalt. 
 
Guylain Vignolles leidt een onopvallend en eenzaam bestaan. Hij zorgt voor zijn goudvis, belt eens per week zijn moeder en neemt dagelijks de trein van 6:27 uur naar zijn werk. Achter zijn stille buitenkant en zijn merkwaardige beroep gaat een diepe passie schuil: boeken en lezen. En iedere ochtend in de trein van 6:27 uur toont hij een glimp van die passie aan zijn medeforenzen. En dan komt Guylain in contact met de vrouw die alles in zijn onopvallende en eenzame leven zal veranderen... De voorlezer van 6:27 van Jean-Paul Didierlaurent.

 
de website van de Thé Lau
 
 
  
 
Tijdens zijn eerste dag op een nieuwe school maakt Audun geen goede indruk. De jongen komt te laat, heeft moeite met het maken van vrienden en geeft geen antwoord als hij zich moet voorstellen. De verhalen over zijn alcoholische en gewelddadige vader, zijn verongelukte broertje en dakloze periodes houdt hij namelijk liever voor zichzelf. Vijf jaar later komt hij zijn vader tegen tijdens het lopen van zijn krantenwijk... Ik vind het best van Per Petterson.
 
Wanneer Simon Sinkelberg, beter bekend als cartoonist Zink, breekt met de redactie van zijn krant, gaan alle remmen los. Hij scheurt weg in zijn auto en neemt een jonge vrouw mee die met een cellokoffer staat te liften. Wat volgt is een dollemansrit die steeds mysterieuzere trekken krijgt, zeker wanneer Simons verleden hem onderweg komt inhalen. De linkshandigen van Christiaan Weijts.
Een oude vrouw die terugkijkt op haar leven, een oud landhuis vol met beloftes van verborgen geheimen én een gebeurtenis uit het verleden die zijn onvermijdelijke weerslag heeft op het heden vormen samen het decor van Nicci Gerrards nieuwe roman Huis van herinneringen.
 
"Toen zij op het toneel verschenen, leek de Zweedse samenleving plots iets minder idyllisch."
In de thriller Made in Sweden reconstrueren Anders Roslund en Stefan Thunberg de spectaculaire bankovervallen van de Militaire Liga, Zwedens beruchtste misdaadbende. De kern van deze bende werd gevormd door de drie broers van Stefan Thunberg.
 
Noorwegen: een van de landen met de laagste moordcijfers ter wereld. Op 22 juli 2011 kwamen echter 77 mensen om op het Noorse eiland Utøya. De man die hiervoor terechtstaat is de 32-jarige Anders Behring Breivik. Åsne Seierstad woonde de rechtszaak bij en luisterde naar de ooggetuigen, artsen, politie, advocaten, psychiaters en de familie van de dader en de slachtoffers. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn, of waren? Een van ons.

 
 nieuwsgierig?
 
 
 
meer info over de lopende tentoonstelling 
 
 
 
Fotograaf Carl De Keyzer selecteerde en bewerkte de voorbije twee jaar honderd originele glasplaten uit de Eerste Wereldoorlog uit diverse archieven in binnen- en buitenland.
Album 14-18 is hét fotoboek over de Eerste Wereldoorlog, met historische duiding bij de iconische beelden, een spraakmakend essay door David Van Reybrouck en een bijdrage van Geoff Dyer, auteur van onder meer "The Missing of the Somme".
Tevens het boek bij de tentoonstelling "14-18. Brugge in oorlog" in de Stadshallen Brugge van 14 oktober 2014 tot 22 februari 2015.  
 
Ann Demeulemeester: het eerste boek gewijd aan het volledige werk van een van de invloedrijkste en meest inspirerende Belgische modeontwerpers. Zij laat vooral haar kleding spreken, ook in dit lijvige en stijlvolle boek, dat het hele oeuvre beslaat.
"Op 30 maart 1996 werd ik een volleerd lid van de special forces. Toen ben ik gestopt met leven."
Steven Gelders vertelt in Mijn onzichtbare vijand over zijn leven als paracommando en lid van de Belgische special forces. Over de extreme operaties die hij uitvoerde. Over zijn gevechten tegen een vijand die hem overdag toelachte en hem 's nachts beschoot. Over de adrenaline die door zijn lijf raasde. Maar hij beschrijft ook de ondraaglijke lichtheid van het bestaan dat hem thuis opwachtte. Het onvermogen om van oorlogs- naar vredesmodus over te schakelen. En zijn crash, omdat hij te veel had gezien, te veel had meegemaakt.
 
Miles Davis, Sidney Bechet, Art Blakey,... Bijna alle grote namen begonnen en bleven bij Blue Note. Zonder Blue Note geen jazz. Het is het enige label waar iedereen onmiddellijk aan denkt of dat niet-fans kunnen bedenken.
In 2014 draagt het al 75 jaar bij tot de muziekgeschiedenis. Dit wordt gevierd met het officiële boek: Blue Note: the finest in jazz since 1939.
 
 
de auteur aan het woord

 
de Facebookpagina rond het boek
 

Riet & Lies hebben voor Zo geknipt 2 een hele collectie handige, vrolijke en praktische projecten gemaakt om zelf te maken van stof en garen: tassen, hoezen, plaids, kussens,... Op een heldere en frisse manier loodsen ze beginners door de basics van het naaien. Voor experts staat het boek dan weer vol handige tips en trucs. Kortom, originele naairecepten voor iedereen!
 
China. In 6 hoofdstukken en met meer dan 500 kleurenillustraties wordt in dit boek door een internationaal team van archeologen, historici en sinologen de geschiedenis van China in alle facetten beschreven, van de allereerste gevonden menselijke resten tot de val van de laatste Keizer. Cultuur, geografie, oorlogen, technologie en wetenschap, economie, kunst en natuurlijk de dynastieën van dit enorme land komen allemaal uitgebreid aan bod.
  
 
Hét boek van het moment.
De discussie rond vermogenswinstbelasting en de ongelijke verdeling van de rijkdom is actueler dan ooit.
De Franse econoom Thomas Piketty analyseert in zijn bestseller Kapitaal in de 21ste eeuw haarscherp de economische gegevens van 20 landen gedurende de laatste 200 jaar.
 
Zijn conclusie : de belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei, iets wat tot extreme ongelijkheid dreigt te leiden. Daarom pleit hij voor een verhoging van de belastingen op topinkomens en -vermogens.
Must read, ook voor "niet-economen".
 
 
 
 
 
 

 
de auteur in De Morgen
 
Van de scenarist van Wallander komt, alweer, een Scandinavische topserie. 
Thicker than water vertelt het verhaal van drie van elkaar vervreemde kinderen wiens moeder een familiepension aan hen nalaat met de bedoeling hen dichter bij elkaar te brengen.
Los van het beklijvende verhaal kan je ook genieten van de natuurpracht  op de Finse archipel Aland.
 
De Basement tapes zijn nog niet "in the building" maar de Dylan fans zullen we zeker ook plezieren met de  30th anniversary concert celebration.
Een verslag, zowel op cd als dvd, van het hommageconcert dat op 16 oktober 1992 plaatsvond naar aanleiding van het 30-jarig jubileum van Bob Dylans eerste LP.
Een line-up om van te dromen : Johnny Cash, Lou Reed, Eric Clapton, George Harrison, Stevie Wonder... en natuurlijk nonkel Bob himself.
 
De originele dertiendelige serie Cosmos : a personal journey werd in 1980 uitgezonden met Carl Sagan als presentator.
De serie Cosmos: a spacetime odyssey is het vervolg op deze baanbrekende reeks, met de weduwe van Sagan als coproducent.
 
Jimmy's Hall is waarschijnlijk de laatste film van Ken Loach (77 lentes ondertussen).
Doorheen zijn rijkgevulde carrière is er één constante: zijn politieke engagement.
Ladybird, ladybird, Raining Stones, Land and Freedom, The wind that shakes the barley (gouden palm in 2006),... stuk voor stuk meesterwerkjes met een sterk sociale inslag.
Met Jimmy's Hall is het niet anders. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Ierse activist Jimmy Gralton die in de jaren dertig voor de vrijheid van meningsuiting streed.
 
  
 

de trailer 
 
 een voorsmaakje
 
 Paris sera toujours Paris
 
  

Eindelijk een nieuw Frans toptalent.
Na haar titelloze debuut van 2010 en de sterke opvolger Recto Verso (2013) brengt Zaz (echte naam Isabelle Geffroy) nu haar derde full cd uit.
Op Paris graaft ze naar al dan niet vergeten parels uit de rijke geschiedenis van het Franse chanson.
Dertien nummers : elf covers en twee nieuwe songs, allemaal over de stad waar ze woont.
"La romance de Paris" van Charles Trenet swingt als de pest, in "Sous le ciel de Paris" brengt ze Piaf weer tot leven maar de absolute uitschieter is "Paris sera toujours Paris" (la plus belle ville du monde) van Maurice Chevalier.
 
Nog franstalig : Klara presents the original soundtrack part three. The French edition, samengesteld door Bent Van Looy.
Van Un homme et une femme, over Les Valseuses en La Pianiste tot Le fabuleux destin d'Amélie Poulain.
Ze staan er allemaal op.
 
 
 
 
Stevens Suggesties
 
Elke maand schotelt iemand van onze medewerkers je enkele aanraders voor.
 
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten,...
 
Aan jou om hiervan te proeven!
 
Hier het lijstje van Steven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De tijdelijke gentleman - Sebastian Barry
 
Als de Ierse ingenieur Jack tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst neemt in het Britse leger wordt hij als officier een "tijdelijke gentleman". Hij is getrouwd met de verblindend mooie Mai Kirwan. Op het eerste gezicht zijn alle ingrediënten aanwezig om gelukkig te zijn of worden.
Na de oorlog neemt hij ontslag en schrijft zijn levensverhaal, dat begint als een oorlogsroman, maar dat gaandeweg afglijdt in de zelfbekentenissen van een chronische alchoholist, wiens huwelijk door zijn drankzucht en gokverslaving op de klippen is gelopen. Heen en weer springend in plaats (Ierland, Engeland, Ghana) en tijd (van 1922 tot 1957) ontstaat zo een beklemmend beeld van een mislukt leven. Vooral in het laatste deel doet Jack beurteling denken aan de bezeten Kurtz uit "Hart der duisternis" van Joseph Conrad en de zich dooddrinkende consul uit "Onder de vulkaan" (Malcolm Lowry).
 
Opnieuw een meesterwerk van deze auteur, in een prima vertaling.
 
 
 
Romancyclus over Marie Madeleine Marguerite de Montalte - Jean-Philippe Toussaint
 
Jean-Philippe Toussaint is een van de populairste schrijvers van Europa. Zijn boeken werden in meer dan 20 talen vertaald, en vaak bekroond (o.a. Prix Medicis). Deze Brusselse auteur schreef een aantal romans over Marie, de onbereikbare geliefde van de verteller. Er verschenen vier romans: Liefde bedrijven, Vluchten, De waarheid omtrent Marie en Naakt.
Deze zijn ook afzonderlijk te lezen, maar het verhaal wordt niet chronologisch verteld.
Een personage uit het derde boek is bijvoorbeeld in het vorige al overleden...
 
 
 
 
 
Stikvallei - Frank Westerman
 
De auteur greep voor Stikvallei terug naar een rare gebeurtenis in 1986. In een vallei in Kameroen sterft bij nieuwe maan al het leven in een vallei in Noordwest-Kameroen uit: dieren en bijna 2000 mensen. Hutten en palmen enz. bleven onaangeroerd. Dat zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd?
 
De auteur ontleedt elk facet van deze massale raadselachtige sterfte in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï.
 
 
  
Te gast: Amnesty International: schrijfmarathon en docu "9999"
 
Amnesty International wil dit jaar in Vlaanderen 20.000 brieven schrijven en ook jij kan je steentje bijdragen. In de bib kan je op woensdag 10 december van 10 tot 17.30 uur een brief schrijven om een mensenleven te veranderen.
 
Om 20.15 uur diezelfde avond kan je trouwens genieten van de documentaire "9999". Nu ja, genieten... Het leven in de gevangenis van Merksplas is mensonterend en dit dit beeld komt sterk naar boven. Koen Deblonde, CAW Turnhout, komt deze film kort inleiden en nadien heb je mogelijkheid om hem vragen te stellen.
 
Voor, na én tussendoor kan je bovendien écht genieten van een inspirerende fototentoonstelling over mensenrechtenactivisten die Amnesty-schrijvers bedanken voor hun inzet. 
 
Dit alles, omdat brieven mensenlevens veranderen!
 
 
  

Sluitingsdagen
 
 
Tijdens de feestdagen is de bib gesloten op volgende dagen:
 
woensdag 24/12
donderdag 25/12
vrijdag 26/12
zaterdag 27/12
woensdag 31/12
donderdag 1/1
 
Wij wensen onze lezers mooie en warme feestdagen.
Maar bovenal een inspirerend jaar vol muziek, woorden en beelden! 
 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
 
... onze Luisterhoek onlangs danig onder handen werd genomen?
 
 
Onze collectie daisyboeken werd uitgebreid en je vindt nu alle luister-, daisy- en grootletterboeken samen.
 
Gaat het lezen van kleine letters wat moeizamer, of zoek je gewoon een luisterboek voor in de auto of tijdens klusjes, neem gerust eens een kijkje in onze Luisterhoek.
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: