Wandelnieuwtjes januari 2020                                 Volg ons ook via  
 
WANDELINSPIRATIE
 
 
 
 
Vlaanderen Wandelt 2020
 
Haal op zondag 26 april 2020 de stapschoenen maar uit de kast voor VLAANDEREN WANDELT!
 
Challenge yourself & je moaten en stap mee tijdens deze unieke wandel- en belevingshappening. Vlaanderen Wandelt vormt de jaarlijkse afspraak van menig jonge en minder jonge wandelrecreant, de geoefende wandelaar tot fanatieke hiker. 
Voor de editie 2020 koos Wandelsport Vlaanderen vzw Asse & Koksijde-Oostduinkerke als gastlocaties. Asse, verrassende en veelzijdige gemeente aan de rand van de Brusselse groene gordel en Koksijde-Oostduinkerke, gegroeid van vissersdorp tot populaire badplaats hebben beide genoeg troeven en ambitie in huis om Vlaanderen Wandelt te laten uitgroeien tot een succesrijk wandelevenement. 
 
Op beide locaties staat de deelnemers een waaier aan wandelmogelijkheden te wachten. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven op het kidsparcours, families vinden ongetwijfeld hun gading op de korte of iets langere afstanden en de fervente langeafstandswandelaar gaat voor de ultieme uitdaging van 42 km of meer.
 
Deelnemen aan Vlaanderen Wandelt kan individueel, in groep, met je collega's of met je moaten. Voor ieder wat wils! Maar Vlaanderen Wandelt is veel meer dan een gewone wandeling. Vlaanderen Wandelt is genieten van alles wat Asse en Koksijde-Oostduinkerke te bieden hebben. Erfgoed, cultuur, natuur en fun. Daarnaast is er extra beleving en animatie. 
 
Met de Wandelsport Vlaanderen pendelbus naar Vlaanderen Wandelt!
 
Zorgeloos afreizen naar Vlaanderen Wandelt? Het kan voortaan met de Wandelsport Vlaanderen pendelbus. Surf naar de website Vlaanderen Wandelt en bestel uw pendelbusticket voor uw gewenste locatie.
 
 
 
Vlaanderen Wandelt
HIKE CHALLENGE
 
De Kust: zoveel meer dan zand, dijk en strand. 
 
Als er één gemeente aan onze kust al haar authenticiteit wist te behouden dan is dit wel Koksijde-Oostduinkerke. Je treft er een heus wandelparadijs, waarbij je je telkens weer kan vergapen aan de spectaculaire duinenpracht, de uitgestrektheid van beschermde natuurgebieden, zee, strand en heel wat cultureel erfgoed. 
Mix al deze mooie ingrediënten samen en je bekomt de Vlaanderen Wandelt Hike Challenge 50 & 60 km, een unieke wandelchallenge langs de mooiste natuurgebieden van de Belgische Westkust. Naast de Noordduinen, Ter Yde en de Doornpanne staat het prachtige duinengebied van de Westhoek op het programma.  
 
Op een fantastisch parcours met voldoende bevoorrading willen we jullie graag uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Wandelaars die de challenge aangaan verzamelen om 5 uur 's ochtends vanuit de Luchtmachtbasis in Koksijde. 

Deelnemen kan enkel via voorinschrijving 
 
Meer info vind je op www.vlaanderenwandelt.be
 
Enquête: laat je STEM horen en WIN!
 
   
 
Om ons beleid nog beter af te stemmen op de noden van wandelaars en wandelclubs willen wij beroep doen op je hulp. Door deel te nemen aan onze enquête 'beleidsplan 2021-2024' willen wij te weten komen wat je motivaties zijn om te wandelen en hoe je tegen bepaalde zaken aankijkt.
 
Bij het invullen van de enquête maak je bovendien kans op één van de 10 Decathlon waardebonnen t.w.v. 15,00 euro. Alvast bedankt voor uw tijd!

 
Goede voornemens
 
  
 
Is meer bewegen één van je goede voornemens voor dit jaar, dan is een lidmaatschap bij Wandelsport Vlaanderen vzw de ideale stimulans.  Als lid geniet je tal van voordelenJe kan lid worden bij een club of rechtstreeks bij de federatie
 
 Ons aanbod wandeling is heel divers. Zowel voor de occasionele wandelaar die een korte afstand verkiest, als voor de stapper die een uitdaging zoekt, is er een aanbod. De kalender geeft een overzicht van de tochten die onze clubs organiseren. 
 
Wandelsport Vlaanderen vzw aanwezig op de Fiets- en Wandelbeurs te Gent

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 slaat de Fiets- en Wandelbeurs, de leukste beurs voor je actieve vakantie, zijn tenten op in Flanders Expo in Gent. 
 
Wandel tijdens de Fiets- & Wandelbeurs eens binnen bij Wandelsport Vlaanderen vzw in Hal 1 stand A10. Ga op de photobooth en maak je eigen Walking Magazine cover. 
 
In het Paviljoen van de Wandelsport vind je ook infostanden van de Internationale Tweedaagse Blankenberge vzw en de Vierdaagse van de IJzer vzw. Verder kom je alles te weten over Vlaanderen Wandelt in Asse en Koksijde, ontdek je de wandelchallenges binnen het platform trailwalk.be of verneem je op de WalkOn-stand alles over onze wandelvakanties in binnen- en buitenland. Ook lid worden van de tofste sportfederatie van Vlaanderen behoort tot de mogelijkheden. 
 
Wil je erbij zijn,  KOOP HIER aan voordeeltarief je inkomkaarten. 
 
Walkon, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld
 
WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld is het engagement dat Wandelsport Vlaanderen vzw met zijn allen wil aangaan. Hiertoe creeërden we samen met onze trouwe partner Vayamundo de WalkOn Hiking Events. Een wandelcriterium van 50 bijzondere wandelorganisaties gespreid over het Vlaamse wandellandschap met als eerste doel zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen. 
 
Samen met zoveel mogelijk wandelaars , onze wandelclubs en partners zetten we onze schouders onder de 17 SDG's of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een agenda die onder andere oproept om ons steentje bij te dragen aan een mooiere planeet waar het goed is om te leven. En dit voor iedereen. 
 
En je kan ons daarbij uitermate helpen! Om de duurzaamheid te verbeteren sensibiliseren en informeren we de wandelaars tijdens de WalkOn Hiking Events rond de zwerfvuilproblematiek. Mooimakers is hierbij onze partner.  Op termijn willen we voor ieder lid een WalkOn-boom planten. Vlaanderen is nog steeds één van de bosarmste regio's in Europa. Door voldoende bomen aan te planten, helpen we het tekort aan zuurstof aanvullen en houden we de opwarming van de aarde tegen. 
 
Wil je ook je steentje bijdragen aan een betere plek om te leven? Omdat elke stap belangrijk is tref je alle info HIER.