8 януари 2020 г.                                               
 
 
Виа Експо ви пожелава една много богата на градивни идеи година, които да прераснат в реализирани проекти. Оптимисти сме за 2020 г. и продължаваме да популяризираме новите решения за по-малко потребление на ценни ресурси и за интелигентно оползотворяване на отпадъците - част от обхвата на seeSUSTAINtec (Eнергийна ефективност и ВЕИ, Умни градове, Мениджмънт на отпадъци, Чистота на въздуха: 7-9 април, София).
 
Водещи компании избраха seeSUSTAINtec. 
Италиански производител ще представи самопочистващи и автоматични филтри с приложение в рециклирането на пластмаса. Компания от Белгия ще покаже продукти за високоефективно компостиране. В интервю Кристиян Вагнер от IFE Aufbereitungstechnik, отдел "Управление на проекти и продажби, България, Източна Европа и Азия, разказва за VIOS и ENOS – сепаратори от най-висок клас. 
 
 
Интервю
Уважаеми г-н Вагнер, защо решихте да участвате в seeSUSTAINtec?
Вече правим бизнес в България и успешно продадохме много машини благодарение на нашите български представители. Виждаме потенциал на този пазар и добри шансове за по-нататъшно развитие.
 
Какви решения / новости ще представите?
Ще покажем нашите нови вихровотокови сепаратори VIOS и ENOS. И двете машини се използват за разделяне на частици от алуминий, мед, месинг и др. от насипните потоци – (пластмасови фракции, отпадъци от кабели и др.), за генериране на концентрати от цветни метали (гранули, шлака и др.), както и за разделяне на проводници. Прочетете цялото интервю тук
 
 
 
 
Нека и ние да се погрижим за вашия бизнес чрез seeSUSTAINtec
 Няма нищо по-добро от личното представяне на един продукт, в което ще изтъкнете неговите предимства.
• Решенията ви ще бъдат част от съдържанието на промоционалната кампания, реализирана в LinkedIn и Facebook, чрез директен мейлинг, в специализирани медии. 
 Предоставяме отстъпки при наемане на щанд и организираме индивидуални срещи при определени условия. Научете повече тук
 
       
 
      
 
 
 
Запознайте се с нашите партньори
• Румънската асоциация за управление на отпадъците (ARMD) насърчава напредъка на сектора в страната. Тя обединява специалисти и оператори, представители на общините. 
• Recovery е списание, посветено на рециклиращата индустрия. То проследява развитието на технологиите, процесите, оборудването.
• Recyclingportal.eu e двуезичен  портал, който отразява темите: управление на отпадъци, рециклиране, кръгова икономика, пазар на вторични суровини и др.
 
Община Шумен
 
 
 
Новини от България
Шумен вече има нови машини. „Чистота“ закупи камион за повдигане и транспортиране на контейнери, многофункционален автомобил за почистване и миене на улиците в града.  
• Kaufland България представя ексклузивна спортна колекция. Зелената спортна линия е изработена от рециклируеми P.E.T. бутилки, риболовни мрежи и пластмасови отпадъци. 
Община Харманли търси да закупи машини и оборудване за компостираща инсталация за 951 500 лв.
 
Ако се интересувате от участие, свържете се с Таня Булдеева
тел. 032/960 011, 088 679 31 72, tanya@viaexpo.com.
Присъедини се към групите ни във      
Съобразно новите правила GDPR повече за политиката ни за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".
 Организатор: Виа Експо - www.viaexpo.com