DenL Nieuws Support december 2015
www.denl-business-support.nl
Nieuwe AOW-regels 2016
De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog, ook wordt het voor AOW’ers makkelijker om door te werken op basis van een arbeidsovereenkomst.

Wat verandert er? Op dit moment is de AOW-leeftijd 65 jaar en 3 maanden. Deze gaat omhoog naar 65 jaar en 6 maanden in 2016, naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. Ook wordt het voor AOW’ers vanaf 1 januari 2016 makkelijker om door te werken op basis van een arbeidsovereenkomst, bij de eigen of bij een andere werkgever. Op dit moment zijn AOW’ers die willen doorwerken vaak aangewezen op werk via een uitzendbureau of als ZZP’er. 
 
 
Doorwerken AOW'er wordt eenvoudiger
Vanaf volgend jaar wordt het voor AOW’ers makkelijker om door te werken op basis van een arbeidsovereenkomst, bij de eigen of bij een andere werkgever. Op dit moment zijn AOW’ers die willen doorwerken vaak aangewezen op werk via een uitzendbureau of als zzp’er. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een wetsvoorstel.
 
 
Eigen overeenkomst voor 1 februari indienen
Om de overgang van de VAR naar de werkwijze met (model)overeenkomsten soepel te laten verlopen, is er een transitieplan opgesteld. De nieuwe wet zal onverkort vanaf 1 januari 2017 gelden. De uitvoering is echter al eerder voorzien, op 1 april 2016. Wie voor deze datum een oordeel wil van de Belastingdienst over zijn eigen overeenkomst moet deze voor 1 februari 2016 indienen. 
 
    
   Vacatures in het mkb fors toegenomen
   Bij de 1,5 miljoen bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) stonden aan het eind van het derde kwartaal 2015 bijna 69 duizend vacatures open, 12 procent meer dan een jaar eerder. Het  aantal vacatures in het mkb kende in 2013 met circa 46 duizend een dieptepunt. Sindsdien is het aantal openstaande vacatures met 45 procent toegenomen. Ondernemers in het mkb zijn ook betrekkelijk positief over de werkgelegenheid in 2016. Dit meldt het CBS.
    
    
   Elektronisch factureren vanaf 2016
   U wilt vanaf 2016 digitaal gaan factureren. Uw klant protesteert en zegt dat u verplicht bent om een factuur uit te reiken. Wat nu?
    
      
     Producten industrie positiever
     Het vertrouwen van de industriële ondernemers is in november toegenomen, maakt CBS bekend. De indicator van het producentenvertrouwen ging van 2,4 in oktober naar 4,0 in november. Hun oordeel over de toekomstige productie is het sterkst verbeterd.
     Het vertrouwen van de industriële producenten ligt nog steeds ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,4). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde (9,4) en ruim een jaar later de laagste waarde (-23,5). Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.
      
        
        
       U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
        
              
        
        
       DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
       T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
        
       Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
       Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !