AGENDA 
Zaterdag 24 september
09:15 uur: Start G-TBM Weekend (Tiel)
11:00 uur: LRC DIOK - Cubs 1 
11:00 uur: Dukes/Ducks Cubs 2 - HRC (Boxtel)
12:00 uur: Junioren 1 - HRC Haarlem 13:00 uur: Junioren 2 - Oemoemenoe
13:00 uur: 't Gooi - Colts
15:00 uur: LRC DIOK - Dukes 1
 
Zondag 25 september
13:00 uur: Oisterwijk Oysters - Dukes 3
13:00 uur: LRC DIOK - Dukes Dames
14:30 uur: RC Delft - Dukes 2
14:30 uur: REL/Dordt - Duckes Legends

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: Dukes 1 - RC Hilversum: 19-29
Dukes 2: Dukes 2 - Groningen: 18-7
Dukes 3: Dukes 3 - Tarantula: 32-7
Dames 1: BRC/REL - Dukes Dames: 122 - 5
Colts: Colts - HRC: 5 -33
Junioren 1: 't Gooi - Junioren 1: 0-56
Junioren 2: Bekaro - Junioren 2: 5-96
Cubs 1: RC Hilversum - Cubs 1: 41-12
Cubs 2: Dukes/Ducks Cubs 2 - HRC: 5- 33
 
DUKES DAMES
Helaas kon het succes van de eerste wedstrijd niet voortgezet worden op de tweede zonnige zondag van dit seizoen. De Bredase dames waren beter georganiseerd, waardoor de Dukes Dames overlopen werden en na verloop van tijd de motivatie zoek raakten. Met een eindscore van 122-5 hebben wij weer genoeg om aan te werken tijdens de komende trainingen.

Deze wedstrijd speelde Alja voor de eerste keer in het rode Dukes-tenue. Zij heeft Delft verlaten, om in Den Bosch te werken en rugbyen. Daarnaast maakte Suzanne haar come-back, zij ondersteund ons na een herstelperiode weer vanuit Venlo.
Wij feliciteren BRC/REL met hun overwinning en gaan ons voorbereiden op DIOK, waar we op 25-sept tegen zullen spelen.
 
BENJAMINS EN MINI'S BIJ THE VETS
Zaterdag 17 september was de eerste districtsdag van dit seizoen. Met twee Benjamins en twee Mini teams vertrokken we vol goede zin richting de Vets in Valkenswaard. Prachtig weer en alles goed verzorgd beloofde het een mooie rugbydag te worden en dat werd het!
The Dukes speelden tegen Octopus, RCE en de Vets waarbij de Benjamins vijfde en eerste werden en de Mini's derde en eerte werden en dus twee grote bekers mee naar huis mochten nemen!
Voor ons ouders een genot ze te zien spelen en groeien!
Met hier en daar nog wat hoge tackles en wakker word-momenten beloofd het toch weer een heerlijk rugbyseizoen te worden met dank aan de coaches en spelers maar ook aan de superenthousiaste ouders!
 
DUKES 1
Onze aanvoerder Stefan Vos heeft het nog nooit mee gemaakt. Maar afgelopen zaterdag was het toch echt zover; Na de verassende maar terechte nederlaang vorige week tegen The Bassets verloor Dukes 1 voor de tweede keer op rij. Nu van kampioen RC Hilversum. Dat is zeker geen schande. Hilversum heeft een prachtig team. Afgelopen seizoenen nummer 1 en met een aantal spelers die er met kop en schouders boven uit steken. Maar wat wel opviel - ook bij de vele toeschouwers langs de lijn - wat het grote aantal penalty's en individuele fouten aan Dukes zijde.
 
Dukes 1 staat nu (mede) onderaan de ranglijst met nul punten. Ook dat is lang geleden. Maar nog negen wedstrijden te gaan dus kans genoeg om bij de bovenste zes te eindigen. Aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd uit tegen LRC DIOK dat (ook verassend) dit weekeind verloor van The Hookers.
 
NIEUWE SPELERS -Deel 1-
Mijn naam is Jurgen Jorna, 23 jaar oud en Nr. 10/fly half.
De afgelopen vier jaar heb ik in Utrecht gewoond en gestudeerd en in de eerste klasse gerugbyd met de Utrechtse studenten. 
Voorafgaand aan mijn studie heb ik een aantal maanden in Nieuw-Zeeland gewoond waar ik in de Under-21 competitie speelde. Het begon voor mij allemaal op mijn dertiende bij de Ducks in Boxtel.
Ingemaakt worden door The Dukes was in die tijd geen verrassing en ik stond regelmatig op zaterdag langs de lijn om naar jullie eerste te kijken. Nu ik klaar ben met mijn studie heb ik besloten mij bij The Dukes aan te melden en een gooi te doen om voor het beste team van Brabant te spelen!
 
Tot ziens op of langs het veld, Jurgen.
 
MEDELING VAN HET BESTUUR
De technische Area tijdens thuiswedstrijden
Beste leden,
   
Onlangs hebben wij verschillende meldingen gehad m.b.t. toeschouwers rondom de technisshe Area tijdens de thuis wedstrijden van onze senioren teams. In deze ruimte en de kant van zuidwal mogen de volgende personen aanwezig zijn:
1   Trainers en coaches.
2   Teammanagers.
3   De 23 spelers die op de spelerslijst staan.
4   Reservespelers met oranje hesje die op de bank blijven zitten.
5   De turf van den week met zijn/haar ouders
6   De sponsor verantwoordelijke.
7   Wedstrijdsecretaris.
8   Iemand op speciaal verzoek van de coach. bv. geblesseerde speler met veel technische kennis.
9   Iemand die toestemming heeft gekregen van de veld verantwoordelijke in ons geval de wedstrijdsecretaris.
Verder wordt er aan die zijde geen alcohol gebruikt, blijft men 3 meter van de zijlijn en wordt achtergelaten rommel opgeruimd. 
  
Wij vragen jullie je aan deze regels te houden zodat we in vervolg geen opmerkingen meer krijgen. Alvast bedankt voor jullie medewerking, het bestuur Rugby Club The Dukes.
 
TBM WEEKEND 2016
Zaterdag 24 september aanstaande is het dan zover, TBM WEEKEND 2016! Oftewel twee dagen vol plezier, gezelligheid en fun voor de Turven, Benjamins en Mini's.
Inmiddels hebben alle ouders een informatiebrief ontvangen waarin de details staan. Iedereen wordt aanstaande zaterdag tussen 9:15 en 9:30 uur verwacht op het sportpark Rauwenhof, Beethovenstraat 18 a in Tiel. Daar wordt deel genomen aan het Flipje toernooi. Aansluitend starten we met hét TBM weekend dat duurt tot zondag 25 september.
 
NEDERLANDS LADIES SEVENS
Dukes speelster Pleuni Kievit speelt met het Nederlands team op 24 en 25 september het tweede leg voor het Europese Kampioenschap in Malemort (Frankrijk). Zij spelen tegen Spanje, Frankrijk en Finland. Lees er meer over op de website van Rugby Nederland. 
 
Week 38/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl