Beste ,

De lente staat voor de deur! Hier en daar zorgen de eerste krokussen al voor wat kleur tussen de grassprietjes.  Lente gaat ook gepaard met vernieuwing.

Ook in Brugge zijn we gestart met enkele nieuwe initiatieven. Zo lanceerde ik een nieuw reglement, de opknappremie, voor verbouwings- en verbeteringswerken aan de woning.  Voormalige boekhandel De Slegte krijgt een nieuwe bestemming. Er komt onder andere een biljartzaal en enkele appartementen. Met het Huis van Talent hebben we er een nieuwe erkende Brugse jeugdvereniging bij waar de multiculturele samenleving in de verf gezet wordt.

We blijven dus inspelen op noden en trends  in onze historische stad. Voor wie tijdens de eerste lentedagen graag op ontdekking gaat in de provincie, is er de nieuwe brochure met 16 tips voor 2016. Verder in deze nieuwsbrief kan je een gratis exemplaar aanvragen.


De opknappremie 

Ik lanceerde een nieuw reglement, de "opknappremie" voor verbouwings- en verbeteringswerken aan de woning. De krachtlijnen zijn vereenvoudiging, wooncomfort, duurzaamheid en veiligheid (ook voor kinderen). Ook wonen boven buurtwinkels krijgt een duwtje in de rug. Brugge investeert vanaf nu jaarlijks een derde meer dan voorzien in de opknappremie, of 1,825 miljoen in plaats van 1,2 miljoen euro.

Klik hier voor meer info


Kids-ID moet eenvoudiger

Ik diende in de Kamer een voorstel in om de Kids-ID eenvoudiger te maken. De kaart moet goedkoper worden en moet langer geldig blijven. Dankzij de huidige technologie zou dit gerealiseerd kunnen worden.

Klik hier voor meer info

Klik hier voor het fragment in het VTM nieuws


Huis van Talent

Huis van Talent is een nieuwe jeugdvereniging voor kinderen van 3 tot 12 jaar met een Russische achtergrond. Ze kunnen elke zaterdagvoormiddag in het Hof van Watervliet terecht om samen te vertoeven en deel te nemen aan leuke activiteiten.

Klik hier voor meer info


Voormalige boekhandel nieuwe trekpleister voor de jeugd?

In voormalig boekhandel De Slegte in de Vlamingstraat worden binnenkort appartementen ingericht. Er komt ook een bar en een biljartzaal. Een oplossing voor de leegstand maar meteen ook extra mogelijkheden voor jongeren in onze binnenstad.

Klik hier voor meer info


Definitieve bescherming voor Brugse stadsvesten 

Als schepen van erfgoed ben ik blij dat de Brugse Stadsvesten nu ook definitief beschermd worden als stadsgezicht. Deze waren reeds voorlopig beschermd sinds 22 december 2014. De Stadsvesten zijn het dertiende beschermde stadsgezicht in Brugge en met hun 23 hectare vormen ze meteen ook het grootste stadsgezicht.

Klik hier voor meer info


Kabinet
Oostmeers 17
8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04
schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur: vrijdag tussen 9u en 11u na afspraak