Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Gastouderdag 20 mei as.
Gastouder meld je aan! Kijk op www.bijdehand.nu/gastouderdag voor meer informatie. De gastouderdag is een verrijking van je beroep. Wij zijn trots je die te kunnen bieden. Al ruim 70 gastouders zijn je voor gegaan en hebben zich aangemeld. Gezien het leuke aanbod aan workshops hopen wij ook op jouw deelname. Word enthousiast of maak je collega enthousiast. Wij zien ernaar uit je te ontvangen.
 
Per 1 juni nieuwe automatisering
Portabase is waar Bij de hand per 1 juni mee gaat werken.

Wat gaat er o.a. veranderen:
  • Overeenkomsten zullen op termijn digitaal worden ondertekend en digitaal worden verzonden naar alle partijen.
  • Via een eigen portal kunnen ouders en gastouders de facturen en jaaropgaves inzien. (Informatie van voor 1 juni is altijd op te vragen maar niet in te zien via de portal.)
  • Risico inventarisaties zullen de medewerkers van Bij de hand digitaal afnemen en vervolgens plaatsen in de portal van de betreffende gastouder en ouders.
  • De gastouder kan zich aanmelden bij www.gastouderaangifte.nl. Er is een link met dit systeem om je boekhouding simpel compleet te houden. De facturen worden automatisch in het systeem geplaatst. De kosten vind je terug op de site. De oprichter van dit systeem is tijdens de gastouderdag aanwezig voor een workshop.
  • Als gastouder kun je je totale kindbezetting in de portal up to date houden.
  • Urenregistratie online maar nu in ander systeem met andere werkwijze. Wij hebben uit ervaringen begrepen dat het klantvriendelijker is dan het huidige systeem. Ook dit gaan we gewoon met elkaar ervaren.

Wat wordt misschien even lastig:
  • Wij zullen allemaal moeten wennen aan een andere werkwijze. Vanaf nu bereiden wij ons voor op de overstap maar er zal misschien wel een hobbel te nemen zijn. Komt alles direct foutloos in het systeem met de juiste informatie? Dat is natuurlijk wel ons doel maar er kan altijd bij de overgang iets missen. We gaan dat met elkaar ervaren.
  • Niet alle aantekeningen zullen meegaan naar het nieuwe systeem. Soms moeten we elkaar dus even opfrissen. Het eerste half jaar kunnen wij alles nog inzien in het oude systeem (op termijn zal dit vervallen).
  • Twee jaaropgaves in 2017. Omdat we midden in het jaar veranderen is dat wel een gevolg. Wij hebben gekozen voor dit moment omdat er midden in het jaar vaak meer tijd is om op verkenning uit te gaan dan bij de start van een jaar. Daarnaast zijn wij zo enthousiast dat we 2018 gewoon te ver weg vinden. De automatiseerder zal wel zorgen voor een totaal uitwisseling met de belastingdienst over het jaar 2017.
Wij hebben enorm veel zin in vernieuwing en hopen iedereen er snel wegwijs in te maken.
 
VOG vrijwilliger
Als jij een vrijwilliger aan het werk hebt is het belangrijk te weten dat er iedere twee jaar een nieuwe VOG moet worden aangevraagd. Deze worden niet meegenomen in de continue screening.
 
Oudercommissie
Op 14 maart kwam de oudercommissie in Epe bijeen. Wij hebben gesproken over de overstap naar het nieuwe systeem, de gastouderdag, de algemene voorwaarden gastouderopvang ed. Zie voor uitgebreide informatie op onze site. In september/oktober komen wij weer bijeen.
 
Intervisie
Op dit moment is er een intervisie groep, onder begeleiding, in Epe actief. Zij zijn al meerdere malen bij elkaar gekomen. In Deventer start op korte termijn ook een groep. Zij worden opgestart door Judith Derks en gaan vervolgens zelf wisselend de avond leiden.

Geef gerust aan als je ook open staat voor intervisie of probeer een eigen groep in je omgeving op te starten. Wij zijn graag bij een eerste keer aanwezig om uitleg te geven over intervisie en een werkwijze aan te reiken.
 
Leuke tip!
www.gastouderapp.nl
Wij hebben er nog geen ervaring mee maar werden getipt door een gastouder. Misschien de moeite van het onderzoeken waard. Het is een tool om “Bij de tijd” te communiceren tussen gastouder en ouder. Laat gerust je eventuele ervaringen tijdens een huisbezoek weten aan ons.
 
GGD bezoek en aandachtspunten
Op 18 april is er een informatiebijeenkomst voor gastouderbureaus bij de GGD. Naast deze komende bijeenkomst hebben wij van verschillende GGD’s aandachtspunten ontvangen. Na 18 april zullen wij alle gastouders hier per mail van op de hoogte stellen. Dit zodat onverwachtse inspectiebezoeken of inspecties van nieuwe locaties soepel kunnen verlopen en we samen weer helemaal up to date zijn.
 
 Korte Veenteweg 4     Postbus 45     8160 AA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu